Έτσι θα γλιτώνεις το μποτιλιάρισμα!

2.218 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2024)
Έτσι θα γλιτώνεις το μποτιλιάρισμα!

- Καθημερινά τρώμε ώρες από τη ζωή μας στην κίνηση
- Η λύση βρίσκεται στην τσέπη σου, δηλαδή στο κινητό σου τηλέφωνο
- Ανοίγεις τους χάρτες και σου βγάζει διαφορετικές διαδρομές ανάλογα την κίνηση
- Αν δεν έχεις οθόνη να συνδεθεί το κινητό, πάρε μια σωστή βάση για να μη το κρατάς στα χέρια

Καθημερινά τρώμε ώρες από τη ζωή μας στην κίνηση

Η κίνηση στους δρόμους δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στη χώρα μας. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αυτή μόνο αυξάνεται, ειδικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με σχετικές έρευνες οι οδηγοί χάνουν περισσότερες από 3 μέρες το χρόνο κολλημένοι στην κίνηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μπόλικο άγχος και νεύρα στους δρόμους, που οδηγούν σε επιθετική και επικίνδυνη οδήγηση.

Η λύση βρίσκεται στην τσέπη σου, δηλαδή στο κινητό σου τηλέφωνο

Πολλοί οδηγοί πριν ξεκινήσουν τη διαδρομή τους ελέγχουν την κίνηση στο AutoTρίτη, άλλοι πάλι... παίζουν «κορόνα/γράμματα» για να αποφασίσουν την διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Ωστόσο, αντί να «τζογάρεις» κάθε φορά για το που θα έχει τη λιγότερη κίνηση, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος που θα του γλιτώσει χρόνο, αλλά κυρίως άγχος και νεύρα. Η λύση βρίσκεται στην τσέπη σου, μιας και μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις τους χάρτες στο κινητό σου τηλέφωνο και να ξέρεις με μεγάλη ακρίβεια σε πόση ώρα θα είσαι στον προορισμό σου. Είτε αυτός είναι η εργασία σου τα πρωινά, είτε το σπίτι σου όταν επιστρέφεις από ένα 3ήμερο στο εξοχικό.

Ανοίγεις τους χάρτες και σου βγάζει διαφορετικές διαδρομές ανάλογα την κίνηση

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότερες εφαρμογές χαρτών, προσφέρουν πλέον live ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους (πχ. Google Maps). Όταν πληκτρολογήσεις τον προορισμό σου, αυτοί αυτόματα θα υπολογίσουν την συντομότερη (χρονικά) διαδρομή, ενώ έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις διαδρομή χωρίς διόδια, αυτοκινητόδρομους ή πορθμεία. Αντίστοιχα, μπορείς να υπολογίσεις από την προηγούμενη μέρα την ώρα/μέρα που θες να ξεκινήσεις ή να φτάσεις στον προορισμό σου και η εφαρμογή θα σου δώσει το ελάχιστο/μέγιστο διάστημα που θα χρειαστείς, υπολογίζοντας την κίνηση που έχει συνήθως αυτές τις ώρες η συγκεκριμένη διαδρομή. Όχι και άσχημα!

Αν δεν έχεις οθόνη να συνδεθεί το κινητό, πάρε μια σωστή βάση για να μη το κρατάς στα χέρια

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν χρησιμοποιείς τους χάρτες του κινητού όταν οδηγείς, πρέπει να έχεις συνδεδεμένο το κινητό με την οθόνη του αυτοκινήτου (μέσω Apple Carplay ή Android Auto). Εναλλακτικά, αν το αυτοκίνητό σου δεν έχει οθόνη με δυνατότητα mirroring του κινητού, θα πρέπει να προμηθευτείς μια βολική βάση για το κινητό σου, που θα πιάνει στο ταμπλό ή το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και θα κρατά το κινητό στο σημείο που θα σε βολεύει να βλέπεις τους χάρτες, χωρίς να σου κόβει ορατότητα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν κρατάς το κινητό στα χέρια, φλερτάρεις σε βαρβάτο πρόστιμο, ενώ προφανώς είσαι και επικίνδυνος για τους υπόλοιπους οδηγούς.
 

Mercedes
test