SUV Toyota: Από «λιλιπούτειο» Aygo μέχρι «θηρίο» Land Cruiser

55.533 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2023)
SUV Toyota: Από «λιλιπούτειο» Aygo μέχρι «θηρίο» Land Cruiser
5 Φωτογραφίες »

Τα SUV είναι της μόδας. Και η Toyota, που τα έφερε στο προσκήνιο δε θα μπορούσε να μην έχει σήμερα την πιο πλήρη γκάμα με ένα μοντέλο για κάθε χαρακτήρα και πορτοφόλι.

H SUV γκάμα της Toyota

Μια φορά και έναν καιρό τα 4×4 ήταν σκληροτράχηλες κατασκευές, που ναι μεν πήγαιναν εκεί που άλλα οχήματα δεν μπορούσαν να φτάσουν ποτέ, αλλά στην καθημερινότητα έκαιγαν τα άντερά τους και σου έκαναν τη ζωή μαρτύριο. Και μετά, το 1994, ήρθε το Toyota RAV4, ένα επαναστατικό για την εποχή του αυτοκίνητο το οποίο συνδύαζε δυνατότητες off road 4X4 με ανέσεις και δυνατότητα κίνησης σε αστικό περιβάλλον. To RAV4 έγινε το όχημα που μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς για την μεταφορά της οικογένειας του, για την δουλειά του, αλλά και για τα χόμπι του με δυνατότητα κίνησης σε χώμα και δύσκολες συνθήκες, γι΄ αυτό και χαρακτηρίστηκε «όχημα ελευθέρου χρόνου». Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστό για να φτάσουμε μέχρι τη μοντέρνα «τρέλα» των SUV και των crossover με τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν συνεχώς νέα μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες. Η Toyota, που κέρδισε πολλά από τον «μπαμπά» των SUV φρόντισε, έστω και με καθυστέρηση, να προσφέρει την πληρέστερη γκάμα μοντέλων με SUV και Crossover χαρακτήρα. Σήμερα η «SUV» γκάμα της Toyota στην ελληνική αγορά έχει από το μίνι Aygo X μέχρι το θεριό Land Cruiser! Aς τη θυμηθούμε κατά σειρά… μεγέθους και ας δούμε αν κάθε πρόταση έχει κάτι το ξεχωριστό.

Toyota Aygo X: To αστικό Crossover

Αν και τα μίνι πόλης είναι πλέον είδος από εξαφάνιση, η Toyota επένδυσε με τη νέα γενιά Aygo στην οποία έδωσε crossover χαρακτηριστικά, εξ’ ου και το όνομα Χ στην ονομασία του μοντέλου. Στην τρίτη του γενιά λοιπόν, το Aygo απέκτησε «περιπετειώδη» χαρακτήρα και εμφάνιση, καθώς και crossover προσανατολισμό χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος (131 χλστ. πλέον) και τις μεγάλες ζάντες έως και 18 ίντσες. Το εσωτερικό έγινε πιο ευρύχωρο για επιβάτες και αποσκευές, ενώ ο διάκοσμος ακολουθεί ένα trendy καμπυλόγραμμο μοτίβο. Η οθόνη αφής 9 ιντσών του συστήματος infotainment Toyota Smart Connect δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Για την κίνηση φροντίζει ο 1.000άρης 1KR-FE 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας, ισχύος 72 ίππων και 93 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται είτε με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων (διαβάστε εδώ την πλήρη δοκιμή) ή με αυτόματο CVT κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (κάνε κλικ εδώ για τη σχετική δοκιμή). Και στις δύο περιπτώσεις σε πρώτο πλάνο είναι η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και η ευελιξία, σημαντικά χαρακτηριστικά για ένα αυτοκίνητο πόλης. Εσείς τι λέτε όμως, καλή η κίνηση της Toyota να δώσει cross χαρακτηριστικά στο μίνι μοντέλο της;


Το Aygo X έχει εμφανή crossover προσανατολισμό.
5 Φωτογραφίες »

Το Aygo X έχει εμφανή crossover προσανατολισμό.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Toyota Yaris Cross: Το πρώτο B-SUV της Toyota διαφέρει πολύ από το Yaris
Σελίδα 3Toyota C-HR: Με αιχμηρό design και δυναμισμό στην οδήγηση
Σελίδα 4Toyota Corolla Cross: Μια Corolla all-weather
Σελίδα 5Toyota RAV4: Ο προπομπός μιας ολόκληρης φιλοσοφίας
Σελίδα 6Toyota Land Cruiser: Το τέρας αμάν!
Mercedes
test center