Η κινεζική Leapmotor έρχεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

3.264 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2024)
Η κινεζική Leapmotor έρχεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη
5 Φωτογραφίες »

- Η κινεζική μάρκα έρχεται στην Ευρώπη μέσω της Stellantis.
- Δύο μοντέλα έως τον Σεπτέμβρη και ακόμα τέσσερα έως το 2028.
- Έρχεται το ηλεκτρικό πόλης T03.
- Μαζί και το ηλεκτρικό οικογενειακό SUV C10.

Ακόμα μία κινεζική μάρκα στην Ευρώπη

Την κινεζική μάρκα αυτοκινήτων Leapmotor λανσάρει στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα η Stellantis. Ο αυτοκινητιστικός κολοσσός επιβεβαίωσε τα σχέδιά του για να πουλήσει αρχικά δύο μοντέλα στη «Γηραιά Ήπειρο» τον Σεπτέμβριο, με τέσσερα ακόμη αυτοκίνητα να είναι έτοιμα να ακολουθήσουν πριν από το 2028.

Ηλεκτρικό πόλης το T03

Τα πρώτα δύο αυτοκίνητα της Leapmotor στην Ευρώπη θα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης T03 και ένα επίσης ηλεκτρικό SUV που ονομάζεται C10. Το T03 είναι ένα μίνι τετράθυρο hatchback, που τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 101 ίππων και αυτονομία 265 χιλιομέτρων. Πιστεύεται, ότι η Stellantis θα κατασκευάσει το T03 στην Πολωνία, σε αντίθεση με το C10, το οποίο θα εισαχθεί απ' ευθείας από την Κίνα.

Ηλεκτρικό οικογενειακό SUV το C10

Σε ότι αφορά το C10 είναι ένα ηλεκτρικό SUV το οποίο έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα Tesla Model Y. Μπορεί να φιλοξενήσει έως πέντε επιβάτες, έχει ισχύ 231 ίππων και σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού μπορεί να διανύσει 420 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί φόρτιση.   

Η Ελλάδα μέσα στις πρώτες χώρες που θα έρθει η Leapmotor

Όπως προαναφέραμε, η Ελλάδα, αλλά και η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Ρουμανία είναι οι πρώτες που θα πάρουν στα χέρια τους τα αυτοκίνητα της Leapmotor, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, το τέταρτο τρίμηνο, η Stellantis θα λανσάρει τη μάρκα στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και τη Νότιο Αμερική.

Mercedes
test