Η νέα ναυαρχίδα της DS θα είναι εμπνευσμένη από το «βάτραχο»!

5.648 Επισκέψεις στο άρθρο (16/5/2024)
Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της DS και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της DS και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

- Θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της DS.
- Πρώτο ανεπίσημο σχέδιο για τον ηλεκτρικό «βάτραχο».
- Ηλεκτρικό με έως 800 χιλιόμετρα αυτονομία.
- Ίσως κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2025.

Θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της DS

H DS Automobiles σχεδιάζει να αναβιώσει τη θρυλική Citroen DS ως τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα και ένα ανεξάρτητο σχέδιο έρχεται για να μας δώσει μία πρώτη «γεύση» της εξωτερικής εμφάνισης που πιθανότατα θα έχει. Το ανεπίσημο σχέδιο προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress, στην οποία μίλησε ο επικεφαλής της μάρκας, Olivier Francois, επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει αυτή η σκέψη στο πλάνο της premium μάρκας.

Πρώτο ανεπίσημο σχέδιο για τον ηλεκτρικό «βάτραχο»

Όπως βλέπουμε στο σχέδιο, η έμπνευση από την αρχική Citroen DS, είναι εμφανής. Το μακρύ πίσω μέρος με τους σκεπασμένους τροχούς και το χαμηλό ύψος του μοντέλου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά. Μπροστά οι σχεδιαστές έχουν δώσει μία διαφορετική, πιο σύγχρονη ερμηνεία του «βάτραχου» με λεπτούς LED προβολείς και κάθετα LED φώτα ημέρας στις άκρες του προφυλακτήρα. Σε κάθε περίπτωση ο αεροδυναμικός σχεδιασμός είναι ξεκάθαρος, έχοντας ως βασικό σκοπό να ενισχύσει την αυτονομία.

Ηλεκτρική με έως 800 χιλιόμετρα αυτονομία

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πληροφορία. Ωστόσο, η DS είναι βέβαιο πως θα βασιστεί στα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης της Stellantis, αρχής γενομένης από την πλατφόρμα. Οι φήμες αναφέρουν πως η νέα, αμιγώς ηλεκτρική DS θα βασιστεί στην πλατφόρμα STLA Large. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο παρελθόν από τον Όμιλο, τα οχήματα που θα βασιστούν στην STLA Large πλατφόρμα θα έχουν μήκος 4.650 έως 5.400 χλστ., μεταξόνιο 2.870-3.075 χλστ., πακέτα μπαταριών 85 έως 118 kWh και αυτονομία έως 800 χλμ. Σε πρώτο χρόνο η αρχιτεκτονική θα είναι 400 βόλτ, αλλά θα ακολουθήσει και μία δεύτερη 800 βολτ λίγο αργότερα.

Ίσως κάνει ντεμπούτο μέσα στο 2025

Το χρονοδιάγραμμα για το πότε ενδεχομένως θα κάνει ντεμπούτο η νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα της DS είναι ακόμα ασαφές. Η Stellantis έχει υποσχεθεί προηγουμένως οκτώ λανσαρίσματα αυτοκινήτων βασισμένα στην πλατφόρμα STLA Large μεταξύ 2024 και 2026. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει πως θα μπορούσαμε να δούμε το νέο αυτοκίνητο – τουλάχιστον σε πρωτότυπη μορφή μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Κλείνοντας, κρατείστε πως η 70ή επέτειος από το ντεμπούτο του αρχικού DS 19 πέφτει το 2025!

LINGLONG VS CONTINENTAL
moto