2 φωτογραφίες »

Με V12 μοτέρ σύντομα η Μercedes-Maybach S-Class

1.720 Επισκέψεις στο άρθρο (15/4/2021)

Η Mercedes αποκάλυψε μια εικόνα που δείχνει τις προθέσεις της σχετικά με το λανσάρισμα της νέας Maybach S-Class με V12 κινητήρα.


H Mercedes εδώ και λίγα χρόνια εξέταζε το ενδεχόμενο να σταματήσει την παραγωγή V12 κινητήρων λόγω των μεγάλων εκπομπών ρύπων που παράγουν, ωστόσο αυτό είναι κάτι πως δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από την δημοσίευση μιας εικόνας για τα 100 χρόνια ζωής της Maybach, στην οποία βλέπουμε την καινούρια Μercedes-Maybach S-Class και, στον αντικατοπτρισμό της, το πρώτο αυτοκίνητο της γερμανικής εταιρείας, τη Maybach 22/70 HP W3.

Αν προσέξουμε καλά την εικόνα, στο εμπρός φτερό της Μercedes-Maybach S-Class βλέπουμε ένα «V12», πράγμα που σημαίνει πως η γερμανική φίρμα πιθανότατα ετοιμάζεται να λανσάρει μια ειδική έκδοση 110th Anniversary για την υπερπολυτελή λιμουζίνα της. Οι φήμες αναφέρουν πως η έκδοση με τον V12 κινητήρα θα ξεπερνά τα 600 άλογα σε ιπποδύναμη και θα είναι τετρακίνητη, ενώ αργότερα ίσως προσφερθεί και μια Plug-in υβριδική έκδοση που θα έχει ως βάση τον εξακύλινδρο σε σειρά 3λιτρο κινητήρα που έχει στην φαρέτρα της.

Θυμίζουμε πως η Μercedes-Maybach S-Class παρουσιάστηκε στην έκδοση S 580 4Μatic που αποτελείται από έναν ήπια υβριδικό V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων με ισχύ 496 άλογα και 700 Nm ροπής με το ηλεκτρικό σύστημα των 48V να προσφέρει επιπλέον 21 άλογα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η Μercedes-Maybach S-Class θα γίνει πιθανότατα το μόνο μοντέλο της μάρκας με έμβλημα το αστέρι που θα προσφέρεται με V12 κινητήρα, αφού δεν υπάρχει κάποια πρόθεση να μπει το μοτέρ αυτό στην Maybach GLS και η AMG S 65 αναμένεται να προσφερθεί με Plug-in υβριδικό σύνολο με βάση τον V8 κινητήρα της μάρκας.
 

Mercedes
NEXEN NFERA PRIMUS