Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport είναι για λίγους

13.639 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2024)
Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport είναι για λίγους
24 Φωτογραφίες »

- Αποκλειστικό μαύρο λογότυπο Quadrifoglio και ειδικά χαρακτηριστικά.
- Με 3D κόκκινες ίνες άνθρακα και ραμμένη αρίθμηση η καμπίνα.
- Παραμένει ο V6 twin-turbo 2,9 λίτρων κινητήρας για 520 άλογα.
- Μόνο 275 Giulia και 175 Stelvio θα κατασκευαστούν.

Τιμά τη νίκη της Alfa Romeo στο Mille Miglia το 1928

Μία νέα περιορισμένη σε παραγωγή έκδοση για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio παρουσίασε η ιταλική μάρκα, με την ονομασία Super Sport. Η νέα έκδοση έρχεται για να αποτίσει φόρο τιμής στη νίκη της μάρκας, στον αγώνα Mille Miglia του 1928 με την 6C 1500 Super Sport και φυσικά έρχεται με μία σειρά από αποκλειστικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει απ' όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις των δύο μοντέλων.

Αποκλειστικό μαύρο λογότυπο Quadrifoglio και ειδικά χαρακτηριστικά

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των Αlfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport είναι εμπνευσμένα από το σήμα Quadrifoglio, στο οποίο για πρώτη φορά δόθηκε μαύρο φόντο σε αντίθεση με το συνηθισμένο συνδυασμό πράσινου τριφυλλιού σε λευκό, που επικράτησε στην πορεία των ετών. Ο αρχικός συνδυασμός λοιπόν του σήματος Quadrifoglio έχει επιστρέψει στα δύο μοντέλα και συνδυάζεται ακόμα με πολλά ανθρακονημάτινα μέρη όπως το περίβλημα της γρίλιας, τα καπάκια των πλαϊνών καθρεπτών και ειδικά για την Giulia το πάνελ της οροφής.

Δεν τελειώνουμε όμως εδώ, αμφότερα τα μοντέλα διαθέτουν μαύρες δαγκάνες φρένων και σκούρο φινίρισμα στις εντυπωσιακές ζάντες, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν και με χρυσές λεπτομέρειες. Στην Giulia οι ζάντες έχουν μέγεθος 19 ιντσών, ενώ στην Stelvio 21 ίντσες. Επίσης, παρούσα είναι και εξάτμιση Akrapovic με φινίρισμα από ανθρακονήματα.

Τόσο η Giulia και Stelvio μπορούν να βαφτούν εξωτερικά με το νέο μαύρο μεταλλικό χρώμα Nero Vulcano ειδικό για την περίσταση, αλλά και το Rosso Etna (σκούρο κόκκινο), ενώ η Giulia θα διατεθεί και με το λευκό Bianco Alfa.  

Με 3D κόκκινες ίνες άνθρακα και ραμμένη αρίθμηση η καμπίνα

Στο εσωτερικό η σκούρα αύρα συνεχίζεται, με το μαύρο δέρμα να συνδυάζεται με κόκκινες ραφές για αντίθεση, χαρακτηριστικό που συναντούμε στα καθίσματα, τις πόρτες, το ταμπλό και την κεντρική κονσόλα. Το αποκορύφωμα της καμπίνας είναι οι 3D κόκκινες ίνες άνθρακα που έχει εφαρμόσει η Alfa Romeo στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τα πάνελ των θυρών, αλλά και την αρίθμηση των μοντέλων που θα κατασκευαστούν ραμμένη στα προσκέφαλα των καθισμάτων.   

Παραμένει ο V6 twin-turbo 2,9 λίτρων κινητήρας για 520 άλογα

Το μηχανοστάσιο των Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport δε φέρει αλλαγές σε σχέση με τις άλλες Quadrifoglio. Ως εκ τούτου, ο V6 twin-turbo 2,9 λίτρων κινητήρας βενζίνης συνεχίζει να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Στη Giulia, αυτό κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, ενώ η Stelvio διατηρεί το σύστημα τετρακίνησης. Η ισχύς παραμένει σταθερή στα 520 άλογα.  

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
kia