Ντεμπούτο για το νέο ΜΙΝΙ John Cooper Works Countryman με 300 PS
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο για το νέο ΜΙΝΙ John Cooper Works Countryman με 300 PS

3.161 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2023)

- Σπορτίφ εμφάνιση με δίχρωμο εξωτερικό.
- Μινιμαλιστικό εσωτερικό με αγωνιστικό DNA.
- 2λιτρο μοτέρ με 300 άλογα.
- 12 αισθητήρες και τέσσερις κάμερες.

Το Countryman που εστιάζει στις επιδόσεις

Λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη του νέου Countryman, η ΜΙΝΙ παρουσίασε τη νέα έκδοση John Cooper Works που εστιάζει στις επιδόσεις. To μοντέλο έρχεται με δίχρωμο σπορτίφ εξωτερικό, μινιμλαιστικό εσωτερικό με αγωνιστικό DNA και 2λιτρο τούρμπο μοτέρ με 300 άλογα. Την ίδια ώρα 12 αισθητήρες και τέσσερις κάμερες παίζουν βασικό ρόλο στα συστήματα υποβήθησης και ασφάλειας του μοντέλου.

Σπορτίφ, δίχρωμη εμφάνιση

Εξωτερικά μια σειρά από αποκλειστικές λεπτομέρειες αναδεικνύουν τη συνολική εμφάνιση του μοντέλου. Τα αεροδυναμικά στοιχεία με τους κάθετους ανακλαστήρες στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου τονίζουν το πλάτος του, ενώ παρόντες είναι και οι νέοι LED προβολείς με οριζόντιες μπάρες Signature Mode. Σημεία αναφοράς που χαρακτηρίζουν την εμπρός όψη του αυτοκινήτου είναι η νέας σχεδίασης οκταγωνική μάσκα σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και το νέο τρίχρωμο λογότυπο JCW. Η νέας σχεδίασης πίσω κολόνα συνδέεται με την οροφή σε χρώμα αντίθεσης Chili Red (κόκκινο) που είναι εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και παντρεύεται με το γκρι χρώμα (Legend Grey). Πίσω, τα κατακόρυφα φωτιστικά σώματα John Cooper Works Signature Mode είναι το highlight.
 
Οι διαθέσιμες ζάντες είναι μεγέθους 19 και 20 ιντσών, ενώ η ΜΙΝΙ αναφέρει πως η διάμετρος των ελαστικών, η οποία έχει αυξηθεί κατά 30 χιλιοστά είναι τώρα 710 χιλιοστά και το αυξημένο πλάτος των ελαστικών φτάνει τα 245 χιλιοστά.

Μινιμαλιστικό εσωτερικό με αγωνιστικό DNA

Στο εσωτερικό, το μοντέλο υιοθετεί λιτή σχεδιαστική προσέγγιση. Το cockpit χωρίζεται σε δύο τμήματα, άνω και κάτω, με τις κάθετες χειρολαβές θυρών και τους αεραγωγούς να πρωταγωνιστούν στο πρώτο. Ο συνδυασμός κόκκινου-μαύρου στο ταμπλό, κατά μήκος των πάνελ των θυρών και στα σπορ καθίσματα JCW, είναι μια αναφορά στην αγωνιστική κληρονομιά της MINI. Η μάρκα αναφέρει πως το ταμπλό κοσμείται από δίχρωμο ύφασμα από ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή μήκους έως και 13 εκατοστά. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 460 έως 1.450 λίτρα.

Επιπρόσθετα, στην καμπίνα, ο ήχος του κινητήρα παράγεται σε πραγματικό χρόνο χάρη σε ένα αποκλειστικό σύστημα με την υπογραφή της JCW, όπου o ήχος κατά την εκκίνηση του κινητήρα ενισχύεται με νότες εμπνευσμένες από τους αγώνες.

2λιτρο μοτέρ με 300 άλογα

Το νέο ΜΙΝΙ John Cooper Works Countryman κάτω από το καπό κρύβει έναν τούρμπο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Η μάρκα υπόσχεται 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και ικανότητα κίνησης εκτός δρόμους χάρη στο σύστημα τετρακίνησης ALL4.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
SEAT