H πρώτη ολοκαίνουργια Mercedes Maybach S-Class είναι το υπ αριθμόν 50-εκατομμυριοστό επιβατικό αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας.

Ορόσημο της Mercedes η πρώτη νέα Maybach S-Class

1.698 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2021)

50 εκατομμύρια επιβατικά αυτοκίνητα έχει βγάλει από το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της η Mercedes, με το υπ αριθμόν 50.000.000ό μοντέλο να είναι η πρώτη ολοκαίνουργια Mercedes Maybach S-Class!


Μία επέτειος που σηματοδοτεί και μία πρεμιέρα γιόρτασε η Mercedes, καθώς η πρώτη νέα Mercedes Maybach S-Class που κατασκευάστηκε στο Factory 56 είναι το 50-εκατομμυριοστό επιβατικό αυτοκίνητο της γερμανικής μάρκας που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του δικτύου εργοστασίων της παγκοσμίως.
 
Τα συνολικά 50 εκατομμύρια οχήματα της Mercedes και της smart που έχουν παραχθεί τα τελευταία 75 χρόνια οφείλουν την ύπαρξή τους στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής της μάρκας που αποτελείται από εργοστάσια αυτοκινήτων που εδρεύουν σε όλο τον κόσμο και το καθιστούν ευέλικτο, ψηφιακό, αποδοτικό και βιώσιμο.
 
Χάρη στο ψηφιακό οικοσύστημα που ονομάζεται ΜΟ360, κάθε ένα από αυτά τα εργοστάσια είναι δικτυωμένο με κάποιο άλλο. Η στενή αυτή συνεργασία υποστηρίζεται ψηφιακά και είναι αποφασιστικής σημασίας για τη λειτουργία τους, εξαιτίας της επικοινωνίας ανάμεσα στους υπαλλήλους. Επιπλέον, με δομές και διαδικασίες που παρέχουν ευελιξία, το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής είναι καλά οργανωμένο, επιτρέποντας τη δυνατότητα μεταφοράς της παραγωγικής ικανότητας μεταξύ των εργοστασίων, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς.
 
Εκτός αυτού, οχήματα με διαφορετικούς τύπους κίνησης βγαίνουν από την ίδια γραμμή παραγωγής, ενώ οι μέθοδοι παραγωγής και οι διαδικασίες εξελίσσονται και ψηφιοποιούνται διαρκώς. Ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνονται συνέργειες, χαμηλότερο κόστος και παράλληλα ενισχύεται μεταξύ άλλων η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα εντός του δικτύου παραγωγής.
 
Μέχρι το 2022, συνολικά έξι νέα μοντέλα EQ θα βγαίνουν από τις τρέχουσες γραμμές παραγωγής, μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται και η EQS, η παραγωγή της οποίας θα αρχίσει σύντομα. Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2022 η παραγωγή σε όλα τα εργοστάσια της Mercedes παγκοσμίως θα έχει ουδέτερο αποτύπωμα οξειδίων του άνθρακα.
 
Κλείνοντας να υπογραμμίσουμε πως το Factory 56 που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2020 στις εγκαταστάσεις του Sindelfingen, αποτελεί το πιο σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της Mercedes.

Mercedes
OPEL