Πρώτη Δοκιμή: Lexus LBX, το πρώτο premium και υβριδικό μικρό SUV

 Σχολιάστε 
34.078 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2024)
Πρώτη Δοκιμή: Lexus LBX, το πρώτο premium και υβριδικό μικρό SUV
2 Φωτογραφίες »

- Το μόνο premium μικρό SUV με full hybrid έκδοση, αλλά και 4κίνηση
- Νέο υβριδικό σύστημα με 136 άλογα και πιστόνια από την… Formula 1
- Το ΤΟΡ μικρό SUV σε ποιότητα καμπίνας (με βαθμολογία 87 VS 84 του δεύτερου)
- Έχει την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από κάθε άλλο μικρό SUV (22 εκ.)

Το μόνο full hybrid premium μικρό SUV

Το νέο Lexus LBX με 4,19 μέτρα μήκος δημιουργεί ένα κλειστό club των premium μικρών SUV, μαζί με το γερμανικό Audi Q2, το γαλλικό DS 3, ενώ μελλοντικά θα τους κάνει παρέα και η ιταλική Alfa Romeo Junior. Ωστόσο το Lexus LBX έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό και αυτό είναι πως έχει αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο. Επιπλέον είναι από τα λίγα μικρά SUV με τετρακίνητη έκδοση και το μοναδικό premium, τουλάχιστον μέχρι να κάνει το ντεμπούτo της η Alfa Romeo Junior.

Νέο υβριδικό σύστημα με 136 άλογα και πιστόνια από την Formula 1

Μιλώντας για την υβριδική του τεχνολογία, το LBX φέρει τη νέα γενιά του υβριδικού συστήματος της Toyota, όπου ένας 3κύλινδρος 1.500άρης κινητήρας συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα έχοντας απόδοση 136 άλογα και ροπή 185 Nm. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θερμικό μοτέρ που εξοπλίζεται με πιστόνια, τα οποία έχουν εξαιρετικά ελαφρύς σχεδιασμό προδιαγραφών Formula 1, για ακόμα καλύτερη απόδοση.


To LBX φέρει τη νέα γενιά του υβριδικού συστήματος της Toyota, όπου ένας 3κύλινδρος 1.500άρης κινητήρας συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα έχοντας απόδοση 136 άλογα και ροπή 185 Nm
2 Φωτογραφίες »

To LBX φέρει τη νέα γενιά του υβριδικού συστήματος της Toyota, όπου ένας 3κύλινδρος 1.500άρης κινητήρας συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα έχοντας απόδοση 136 άλογα και ροπή 185 Nm

Το ΤΟΡ μικρό SUV σε ποιότητα καμπίνας

Πέρα από εξελιγμένο σύστημα κίνησης, το Lexus LBX διακρίνεται για την πολυτέλεια της καμπίνας. Δέρματα (οικολογικά) υψηλής ποιότητας, κορυφαία συναρμογή υλικών και οθόνες με απίστευτη ευκρίνεια συνδυάζονται για να το αναδείξουν ως το πιο ποιοτικό μικρό SUV. Μάλιστα δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι είναι εφάμιλλο των premium οικογενειακών SUV σε ποιότητα με βαθμολογία 87. Το δεύτερο καλύτερο μικρό SUV (Audi Q2) στον συγκεκριμένο τομέα βαθμολογείται με 84.

Έχει την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος από κάθε άλλο μικρό SUV

Ξεψαχνίζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Lexus, ανακαλύψαμε ότι έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με όλα τα μικρά SUV της αγοράς. Με 22 εκ. να χωρίζουν την «κοιλιά» του από το έδαφος δεν θα φοβάστε μη βρείτε ακόμα και σε ψηλά πεζοδρόμια, ενώ εκτός δρόμου σε συνδυασμό με την ηλεκτρική τετρακίνηση θα φτάσει πολύ πιο μακριά και από τις οδηγικές ικανότητες ενός μέσου οδηγού.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Σχεδίαση: Compact αλλά επιβλητικό
Σελίδα 3Εσωτερικό: Το πιο πολυτελές μικρό SUV
Σελίδα 4Κινητήρας: Hybrid made in Japan και ξεχνάς το βενζινάδικο!
Σελίδα 5Στο δρόμο: Ξεχωρίζει για την ποιοτική του κύλιση και δε μασάει στα δύσκολα
Σελίδα 6Η γνώμη μας & Μετρήσεις-Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Hyundai
kia