«Χόρεψε» στη βρεγμένη πίστα της Σαγκάης o Norris και πήρε την pole για το sprint

2.299 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2024)
«Χόρεψε» στη βρεγμένη πίστα της Σαγκάης o Norris και πήρε την pole για το sprint

- Η βροχή μας χάρισε κατατακτήριες για το spint με ιδιαίτερες συγκινήσεις
- Πρόωρο τέλος για τον Rusell, παραλίγο εκτός οι Verstappen και Leclerc
- Από την κόλαση στον... παράδεισο ο Norris

Η βροχή μας χάρισε προκριματικούς με ιδιαίτερες συγκινήσεις

Σπάνια πλέον να δούμε session πέραν του ίδιου του αγώνα που θα μας αφήσει τέτοιες εντυπώσεις. Κάτι το οποίο κατάφερε περίφημα ο γύρος των κατατακτήριων δοκιμών του σπριντ στο Grand Prix της Σαγκάης. Αν και ο ουρανός έδειχνε αρκετά «μπουκωμένος» από νωρίς στο σημερινό session, η πολυαναμενόμενη βροχή άργησε να έρθει. Και όχι μόνο ήρθε, μα φρόντισε να μας χαρίσει ένα session με ιδιαίτερες συγκινήσεις.

Πρόωρο τέλος για τον Rusell, παραλίγο εκτός οι Verstappen και Leclerc

Οι δύο πρώτοι προκριματικοί δεν είχαν μεγάλες εκπλήξεις, πέραν του αποκλεισμού του George Russell της Mercedes. Τελικά, το κερασάκι στην τούρτα τοποθετήθηκε στο τέλος, μιας και η βροχή ήρθε στο Q3. Οι καιρικές συνθήκες «πίεσαν» τις ομάδες να αλλάξουν τις στρατηγικές τους και «έσπρωξε» τα μονοθέσια και τους οδηγούς στα όριά τους. Χαρακτηριστική ήταν η επαφή της Ferrari του Charles Leclerc με την μπαριέρα, αν και ο Μονεγάσκος πιλότος γλίτωσε τα χειρότερα. Σε παρόμοια τύχη βρέθηκε και ο παγκόσμος πρωταθλητής Max Verstappen με την Red Bull, τον οποίο είδαμε πολλάκις να βγαίνει εκτός πίστας λόγω απώλειας πρόσφυσης.

Από την κόλαση στον παράδεισο ο Norris!

Η κατάταξη άλλαζε συνεχώς ανά γύρο με τελικό νικητή τον Lando Norris της McLaren. Το ιδιαίτερα έντονο σκέλος για την pole position του αγώνα sprint, βρήκε τον Βρετανό να περνάει από «την κόλαση στον παράδεισο», καθώς ο χρόνος του με 57.940 αρχικά διαγράφηκε αλλά οι αγωνοδίκες προχώρησαν στην αποκατάστασή του.

Στη δεύτερη θέση ο επτάκις πρωταθλητής Lewis Hamilton με Mercedes και τρίτος ο Fernando Alonso με Aston Martin (που πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη βρετανική ομάδα). O παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen τερμάτισε στην τέταρτη θέση με την Red Bull του.
 

CORAL GAS PASXA
fiat