BMW X1 Vs Nissan Qashqai Vs Volkswagen Tiguan: Αξιολόγηση σε 10 τομείς

61.948 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2024)
Ο συνδυασμός του άμεσου X-Tronic κιβωτίου, το γεμάτο σε αίσθηση τιμόνι και η ουδέτερη συμπεριφορά σε καθεστώς πίεσης δίνουν στο Qashqai ένα ολοκληρωμένο οδηγικό προσανατολισμό.
3 Φωτογραφίες »

Ο συνδυασμός του άμεσου X-Tronic κιβωτίου, το γεμάτο σε αίσθηση τιμόνι και η ουδέτερη συμπεριφορά σε καθεστώς πίεσης δίνουν στο Qashqai ένα ολοκληρωμένο οδηγικό προσανατολισμό.

BMW X1 Vs Nissan Qashqai Vs Volkswagen Tiguan: Αξιολόγηση σε ποιότητα, άνεση, τεχνολογία, ασφάλεια, οδική συμπεριφορά, value for money και πολλά άλλα.

Στο δρόμο: Premium ποιότητα κύλισης & άνεση, βγαίνει εύκολα εκτός δρόμου η BMW

Το ολοκληρωμένο «πακέτο» παροχών των τριών μοντέλων του συγκριτικού περιλαμβάνει και τον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, στον οποίο κάθε αυτοκίνητο έχει τη δική του προσέγγιση. Ξεκινώντας με την BMW X1, οδηγώντας το premium γερμανικό SUV θα εκτιμήσεις την κορυφαία ποιότητα κύλισης και την άνεση, με τις αναταράξεις να λάμπουν δια της απουσίας τους. Ανεβάζοντας ρυθμό θα ανταπεξέλθει χωρίς πρόβλημα, παρότι θα θέλαμε και paddles εναλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι (μοχλοδιακόπτες Steptronic που κοστίζουν έξτρα 433 ευρώ). Last but not least για τη X1 είναι η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, άνω των 20 εκατοστών, λεπτομέρεια που της επιτρέπει να βγαίνει «χωρίς φόβο και πάθος», ακόμη σε εκτός δρόμου διαδρομές.
 
Αρκετά στιβαρό και ποιοτικό «πάτημα» έχει στο δρόμο και το Nissan Qashqai. Μην ξεχνάμε πως έχει κορυφαία επίδοση στο test αποφυγής κινδύνου (Elk Test με 77 χλμ./ώρα), παράμετρος που «λέει πολλά» για τις οδηγικές προδιαγραφές κάθε αυτοκινήτου. Σε πιο γρήγορους ρυθμούς, λοιπόν, μπορεί το τιμόνι του Qashqai να μη δείχνει τόσο «κοφτερό», αλλά παρουσιάζεται πλούσιο σε αίσθηση. Το ελκυστικό οδηγικό πακέτο συμπληρώνει το X-Tronic κιβώτιο με 7 ψευδοσχέσεις, που ειδικά εντός πόλης ξεχωρίζει για την ευκολία και την μεταξένια λειτουργία του.
 
Για το τέλος αφήνουμε το νέο Volkswagen Tiguan, που σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς εμφανίζει premium… διαθέσεις. Αξιοποιώντας τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις DCC Pro (δανεικές από το μεγαλύτερο και ακριβότερο Touareg) το Tiguan «παντρεύει» εντυπωσιακά την άνεση και το κράτημα, με την πρόσφυσή του να θυμίζει 4κίνητη έκδοση. Μάλιστα εκτός από τις 3 προκαθορισμένες θέσεις, ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα λειτουργίας, υπάρχουν διαθέσιμες ακόμα 12 επιλογές σκληρότητας. Μοναδικό ψεγάδι θα χαρακτηρίζαμε τον μεγάλο κύκλο στροφής, στα 11,7 μέτρα.

Μάρκα/Μοντέλο Bmw X1 Nissan Qashqai Volkswagen Tiguan
Εγγύηση (χρόνια) 2 3 3
Έκδοση εξοπλισμού BASIC N-CONNECTA LIFE
Τιμή      
Αξιολογήσεις AutoΤρίτη
Κατανάλωση-ρύποι 7 8 8
Ενεργητική Ασφάλεια-Φρένα 10 10 10
Παθητική Ασφάλεια 10 10 10
Value For Money 5 6 7
Αξιοπιστία- Συχνότητα βλαβών 8 9 8
Κινητήρας-επιδόσεις 10 10 9
Εικόνα-Ποιότητα-Τεχνολογία 10 10 10
Ανεση-Χώροι-Πρακτικότητα 10 9 10
Μεταπωλητική Αξία 9 10 8
Τελική Βαθμολογία 165 175 174
Οδική Συμπεριφορά 9 10 9
Αισθηση πολυτέλειας 90% 79% 88%

Σελίδα 2Super Συγκριτικό: BMW X1 Vs Nissan Qashqai Vs Volkswagen Tiguan
Σελίδα 3BMW X1 Vs Nissan Qashqai Vs Volkswagen Tiguan: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 4Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα BMW X1, Nissan Qashqai και Volkswagen Tiguan
Σελίδα 5Συγκριτικό BMW X1 Vs Nissan Qashqai Vs Volkswagen Tiguan: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
BLINK GIORTAZEI
ΜΟΤΟ