Σύγκριση: Το νέο VW Tiguan απέναντι σε BMW X1 & Nissan Qashqai

61.926 Επισκέψεις στο άρθρο (20/5/2024)
Σύγκριση: Το νέο VW Tiguan απέναντι σε BMW X1 & Nissan Qashqai
4 Φωτογραφίες »

Σύγκριση: Το νέο VW Tiguan απέναντι σε BMW X1 & Nissan Qashqai

- Το νέο Tiguan έχει κορυφαία ποιότητα κύλισης & πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής
- Premium καταγωγή, ακριβότερη & με χειρότερο εξοπλισμό η BMW X1
- Το Nissan Qashqai είναι φθηνότερο όλων & έχει πολύ καλό εξοπλισμό (π.χ. κάμερα 360 μοιρών που βλέπεις το αυτοκίνητο από πάνω)
- Είναι οικογενειακά SUV στο 100%, με άπλετους χώρους στην καμπίνα & μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

Το νέο Tiguan έχει κορυφαία ποιότητα κύλισης & πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής

Με αφορμή την άφιξη του νέου VW Tiguan στην Ελλάδα το συγκρίνουμε με την BMW Χ1 που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Volkswagen θέλει να κοντράρει στα ίσα, και το Nissan Qashqai που αποτελεί έναν από τους παραδοσιακότερους παίκτες στην κατηγορία.
 
Θέλοντας να βάλει τη δική του σφραγίδα, το νέο Volkswagen Tiguan έρχεται εντυπωσιακά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μπαίνει πλέον σε premium «χωράφια». Και για την αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει η καμπίνα και χάρη στην κορυφαία ποιότητα κύλισης που το χαρακτηρίζει. «Υπεύθυνη» για την αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά του νέου Tiguan είναι η δανεική από το Touareg ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC Pro, η οποία ισορροπεί και συνδυάζει κράτημα και άνεση. Αυτά διαπιστώσαμε στη δοκιμή της αυτόματης, ήπια υβριδικής έκδοσης των 150 ίππων (από 37.900 ευρώ στην έκδοση Life).

Premium καταγωγή, ακριβότερη & με χειρότερο εξοπλισμό η BMW X1

Στα 41.160 ευρώ είναι η τιμή της BMW X1 sDrive 18i των 136 ίππων. Το γερμανικό οικογενειακό SUV έρχεται αποκλειστικά βενζινοκίνητο στην εισαγωγική του έκδοση, φημίζεται για την premium καταγωγή του, όμως χάνει πόντους σε επίπεδο εξοπλισμού (Advantage). Μολονότι είναι ακριβότερη, η BMW δεν έχει την πληρότητα σε συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που βλέπουμε στα άλλα δύο μοντέλα (π.χ. ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες).

Το Nissan Qashqai είναι φθηνότερο όλων & έχει πολύ καλό εξοπλισμό (π.χ. κάμερα 360 μοιρών που βλέπεις το αυτοκίνητο από πάνω)

Τέλος έχουμε το Nissan Qashqai, τον ιδρυτή της κατηγορίας των οικογενειακών SUV. Πρόκειται για ένα φθηνότερο SU, το οποίο και έρχεται από πίσω ως προς την ποιότητα κατασκευής του. Σε σύγκριση με τα άλλα δύο μοντέλα, βέβαια, υπερτερεί σε εξοπλισμό. Αρχικά, δεν υπάρχει παροχή που να βλέπουμε στα άλλα δύο μοντέλα και να μην υπάρχει στο Nissan. Την ίδια στιγμή, το Qashqai είναι το μόνο με κάμερα 360 μοιρών στην οποία βλέπεις το αυτοκίνητο από πάνω, έχει ηλεκτρική ρύθμιση στα καθίσματά του, ενώ επίσης «φορά» 18άρες ζάντες (17 ιντσών σε X1 και Tiguan). Η έκδοση που αναφερόμαστε είναι η αυτόματη X-Tronic των 158 ίππων (N-Connecta στα 35.390 ευρώ).

Είναι οικογενειακά SUV στο 100%, με μπόλικους χώρους στην καμπίνα & μεγάλο πορτ-μπαγκάζ

Περνώντας στα αποτελέσματα των μετρήσεων, στον τομέα της ευρυχωρίας και τα τρία μοντέλα επιβεβαιώνουν τον οικογενειακό τους προσανατολισμό. Με πορτ-μπαγκάζ άνω των 500 λίτρων θα χωρέσουν αρκετές αποσκευές, ενώ και εντός της καμπίνας οι 3 πίσω επιβάτες έχουν μπόλικο «αέρα» για πόδια και κεφάλι. Σημαντικό έξτρα πρακτικότητας για το VW Tiguan είναι τα συρόμενα καθίσματα.

Διαβάστε στις γραμμές που ακολουθούν περισσότερα για τη συγκριτική δοκιμή των τριών οικογενειακών SUV.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2BMW X1 Vs Nissan Qashqai Vs Volkswagen Tiguan: Ποιο έχει καλύτερο εξοπλισμό;
Σελίδα 3Τα όργανα μετρήσεων αποκαλύπτουν για τα BMW X1, Nissan Qashqai και Volkswagen Tiguan
Σελίδα 4BMW X1 Vs Nissan Qashqai Vs Volkswagen Tiguan: Ποιο αυτοκίνητο είναι καλύτερο και πού; Δες την αναλυτική βαθμολογία - σκορ
Σελίδα 5Συγκριτικό BMW X1 Vs Nissan Qashqai Vs Volkswagen Tiguan: Τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους
Hyundai
kia