Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αναπτύξει δίκτυα με συνεργαζόμενα συνεργεία, ώστε η εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου να είναι η ταχύτερη δυνατή.

Τα δίκτυα συνεργείων των ασφαλιστικών εταιρειών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/9/2013

Αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν ειδικό δίκτυο συνεργαζόμενων συνεργείων, μέσω των οποίων ο ασφαλισμένος μπορεί να βγει ιδιαίτερα ωφελημένος καθώς, εκτός από χρόνο, δε χρειάζεται να βάλει ούτε ευρώ από την τσέπη του.

 

Οι αρνητικές συνέπειες ενός ατυχήματος με υλικές ζημιές (μικρές ή ακόμη και μεγαλύτερες) δεν περιορίζονται μόνο στα χρήματα που απαιτούνται για την αποκατάστασή τους. Συνήθως απαιτούνται και χρονοβόρες διαδικασίες που αφορούν στην επισκευή του αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να χάσει πολύτιμο χρόνο για διαδικαστικά ζητήματα και να «αποχωριστεί» για μεγάλο χρονικό διάστημα το μεταφορικό του μέσο.

Ωστόσο, ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αναπτύξει δίκτυα με συνεργαζόμενα συνεργεία, ώστε η εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου να είναι η ταχύτερη δυνατή. Τα συνεργεία που συνεργάζονται με ασφαλιστικές μπορεί να είναι ανεξάρτητα ή εξουσιοδοτημένα (δηλαδή για συγκεκριμένες μάρκες) και το δίκτυό τους μπορεί να επεκτείνεται ακόμη και σε όλη την Ελλάδα.

Για παράδειγμα, η INTERLIFE συνεργάζεται με 72 συνεργεία σε 15 νομούς από τα οποία τα 49 είναι εξουσιοδοτημένα και τα 10 είναι ανεξάρτητοι επισκευαστές. Επίσης, η εταιρεία ΜΙΝΕΤΤΑ διατηρεί ένα πολύ μεγάλο δίκτυο με εξουσιοδοτημένους και ανεξάρτητους επισκευαστές που αριθμεί πάνω από 500 συνεργεία σε όλη την Ελλάδα. Συνήθως, τα κριτήρια που θέτουν οι ασφαλιστικές για να συνεργαστούν με κάποιο συνεργείο αφορούν στην επάρκεια τεχνολογικού εξοπλισμού, στις εγγυήσεις που δίνονται για τις εργασίες που γίνονται, αλλά και η δυνατότητα παροχής αυτοκινήτου αντικατάστασης.

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν τα συνεργαζόμενα συνεργεία;

Συνήθως, για να επισκεφτεί κάποιος ένα από τα συνεργεία με τα οποία συνεργάζεται η ασφαλιστική του εταιρεία, θα πρέπει οι υλικές ζημιές να προέρχονται:

• Από ατύχημα που εντάσσεται στο σύστημα φιλικού διακανονισμού και ο πελάτης της εταιρείας να μην ευθύνεται.

• Από ατύχημα και ο πελάτης να έχει μικτή ασφάλιση.

• Από μερική κλοπή, φυσικά φαινόμενα, πυρκαγιά και άλλα (εφόσον υπάρχουν οι αντίστοιχες καλύψεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο).

• Το φέρνουν ακόμη και στην πόρτα σας!

Μέσω των συνεργασιών που διατηρούν οι ασφαλιστικές εταιρείες με συνεργεία αυτοκινήτων, ο ασφαλισμένος μπορεί να βγει ιδιαίτερα ωφελημένος καθώς:

• Το συνεργείο πληρώνεται απευθείας από την ασφαλιστική (εκτός του ποσού της απαλλαγής).

• Συνήθως δίνονται εγγυήσεις για τις εργασίες που πραγματοποιούνται.

• Παρέχεται η δυνατότητα αυτοκινήτου αντικατάστασης.

• Η επισκευή ολοκληρώνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται.

• Η παραλαβή του οχήματος μπορεί να γίνει στο χώρο που επιθυμείτε.

• Δίνονται άλλες παροχές-ανάλογα με την ασφαλιστική-όπως δωρεάν τεχνικός έλεγχος και καθαρισμός του αυτοκινήτου.

 

Τελευταία νέα