Audi Q5

126.374 Επισκέψεις στο άρθρο
Audi Q5

To Audi Q5 είναι ο ορισμός της φράσης, «όσο μεγαλώνει το μέγεθος τόσο... μεγαλώνει και η πολυτέλεια». Το γερμανικό μοντέλο αποτελεί μια κλασική premium επιλογή των μεσαίων SUV. Οι περγαμηνές της Audi αποτελούν εγγύηση ως προς την ποιότητα κατασκευής των μοντέλων της, με τo Q5 να ξεχωρίζει για την πολυτέλεια και τη στιβαρότητα της καμπίνας του. Τα υλικά είναι κορυφαία σε ποιότητα, επιδεικνύουν αντίστοιχη συναρμογή και φινίρισμα, με τις επιμέρους λεπτομέρειες να έχουν την προσοχή που αναμένεις από ένα premium μοντέλο.


Το Q5 ξεχωρίζει και στον τομέα των χώρων. Στο πίσω κάθισμα θα χωρέσει 3 άνω του μέσου όρου ενήλικους επιβάτες στο πίσω μέρος της, χάρη στη 1,43 μ. πλάτος του πίσω καθίσματος και των 15 εκ. ελεύθερου χώρου για τα πόδια, ενώ παράλληλα η πίσω σειρά καθισμάτων είναι και συρόμενη, φυσικά, και ο χώρος αποσκευών, (520 λτ. το Q5, 570 λτ. το Enyaq  Coupe RS).

Με ήπια υβριδικό δίλιτρο κινητήρα 

Η έκδοση 40 TDI του Audi Q5 «φορά» τον ήπια υβριδικό (12V) πετρελαιοκινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 204 PS και 400 Nm, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων και του ultra συστήματος τετρακίνησης quattro.

Στην πράξη είναι ιδιαίτερα πολιτισμένος σε λειτουργία και δεν «ακούγεται», ενώ χάρη στο «έξυπνο» turbo και τη mild hybrid χείρα βοηθείας είναι ελαστικός από χαμηλά με καλή απόκριση, ειδικά με επιλεγμένο το πρόγραμμα Dynamic. Σχετικά με την κατανάλωση τώρα μπορεί τα 6,3 λτ./100 χλμ., που υπόσχεται η Audi να είναι ουτοπία, αλλά τα 8,5 λτ./100 χλμ. που είδαμε είναι μια λογική τιμή για τετρακίνητο μεσαίο SUV. Στην συγκρατημένη σχετικά κατανάλωση βοηθά και η… light τετρακίνηση quattro ultra, που απομπλέκει τους πίσω τροχούς από τη μετάδοση, όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του Audi Q5 40 TDI
 

Σελίδα 110 diesel προτάσεις στην ελληνική αγορά
Σελίδα 2Alfa Romeo Tonale
Σελίδα 3Audi Q5
Σελίδα 4Citroen C3 Aircross
Σελίδα 5Ford Focus Active
Σελίδα 6Hyundai Tucson
Σελίδα 7Mazda CX-60
Σελίδα 8Mercedes GLA
Σελίδα 9Mercedes GLΕ
Σελίδα 10Opel Grandland
Σελίδα 11SEAT Leon
ford
test center