Το μικρό SUV της SEAT (κατασκοπευτική φωτό)  θα έχει μήκος 4,2 μέτρα, θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο και θα εφοδιάζεται με μικρού κυβισμού τούρμπο κινητήρες.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το μικρό SUV της SEAT (κατασκοπευτική φωτό) θα έχει μήκος 4,2 μέτρα, θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο και θα εφοδιάζεται με μικρού κυβισμού τούρμπο κινητήρες.

2 νέα SUV από τη SEAT

8.546 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2015)

Τα επόμενα δύο χρόνια η SEAT μπαίνει στην αντεπίθεση, αφού πρόκειται να παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα, ένα αστικό και ένα μικρομεσαίο crossover. Το πρώτο θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο, το δεύτερο θα έρχεται σε πολλές «παραλλαγές».

SEAT Αστικό Crossover: Με μια ματιά
- Επίσημα το 2016
- Αποκλειστικά 4x2
- Μήκος 4,2 μέτρα 
- Με κινητήρες 1,2 TSI και 1,4 TDI
SEAT Μικρομεσαίο Crossover: Με μια ματιά
- To 2017 στην αγορά
- Στις διαστάσεις του Leon
- Με προηγμένη τεχνολογία
- Αργότερα coupe και 7θέσιο
Η πληροφορία υπάρχει εδώ και καιρό, δια στόματος του Προέδρου της SEAT, Γιούργκεν Στάκμαν, όταν δήλωσε πως η SEAT πρόκειται να μπει σε νέα εδάφη και σε κατηγορίες μοντέλων που αναπτύσσονται εμπορικά. Τότε, μάλιστα, είχε μιλήσει για ένα μικρομεσαίο SUV που θα ήταν σημαντικός πυλώνας για την μελλοντική στρατηγική της ισπανικής εταιρείας και ένα βασικό βήμα στην πορεία για την επίτευξη βιώσιμης κερδοφορίας. Σήμερα, η δήλωση αυτή έρχεται να ενισχυθεί με την πληροφορία πως εκτός του μικρομεσαίου αυτού SUV, η SEAT ετοιμάζει και ένα αστικό crossover, μιας κατηγορίας δηλαδή που αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς. 
Αποκλειστικά 4x2 για την πόληΣύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, το νέο μικρό SUV της SEAT θα παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του 2016. Το όνομά του δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο δεν θα φέρει ούτε το γράμμα X στην αρχή, ούτε θα παραπέμπει στο Ibiza, καθώς πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Συγκεκριμένα, το μήκος του θα είναι περίπου 4,2 μέτρα, θα πατάει στην πλατφόρμα MQB και σχεδιαστικά θα είναι φρέσκο και δυναμικό όπως αποκαλύπτεται από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική μας φωτογραφία. Αναφορικά με την μετάδοση της κίνησης, το compact SUV της SEAT θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο, αφού η τετρακίνηση σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας θα ανέβαζε το κόστος του έως και 2.000 ευρώ, κάτι που φυσικά δεν το θέλουν. Aλλωστε, και ο αγοραστής αυτής της κατηγορίας αναζητά την ευελιξία, την οικονομία και την υψηλή απόσταση από το έδαφος προκειμένου να τονισθεί το αίσθημα ασφάλειας, παρά να βγει εκτός δρόμου.Τέλος, όσον αφορά στην γκάμα των κινητήρων, αυτή θα αποτελείται από μικρού κυβισμού τούρμπο κινητήρες και συγκεκριμένα έναν 1,2 TSI 110 ίππων και ένα diesel 1,4 TDI στους 75 και 90 ίππους. 
Εντελώς νέο, όχι απλά ένα υπερυψωμένο LeonΠρόταση στις διαστάσεις του Leon και με αυξημένη απόσταση από το έδαφος η SEAT διαθέτει ήδη. Πρόκειται για το Leon X-Perience, το οποίο όμως δεν είναι αμιγώς της λογικής SUV. Για το λόγο αυτό και η ισπανική φίρμα πρόκειται να λανσάρει ένα εντελώς νέο μοντέλο. Όπως και για το μικρότερο αστικό crossover το όνομά του δεν έχει ανακοινωθεί, όμως θα το μάθουμε σύντομα και συγκεκριμένα στην Έκθεση της Γενεύης που θα υπάρχει κάποιο concept. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρομεσαίο αυτό SUV θα βασίζεται σε μία επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB και θα φέρει αρκετά κοινά στοιχεία τόσο με το δεύτερης γενιάς VW Tiguan που θα παρουσιαστεί στα τέλη του έτους, όσο και με το Skoda Snowman, την SUV πρόταση του Τσέχου συγγενή του γερμανικού ομίλου. Το μήκος του ισπανικού μοντέλου θα ανέρχεται στα 4,5 μέτρα, η εμφάνισή του θα ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του οίκου, ενώ η γκάμα των κινητήρων θα αποτελείται από τους νεότερους TSI και TDI κινητήρες. Αναφορικά με την μετάδοση της κίνησης θα διατίθεται τόσο ως προσθιοκίνητο, όσο και ως diesel, ενώ από την γκάμα του δεν αποκλείεται να δούμε και μία 7θέσια εκδοχή, όπως δηλαδή και στην περίπτωση του Tiguan. Τέλος, αναφορικά με το που θα κατασκευάζεται το νέο μοντέλο, δηλαδή στην Γερμανία, στην Ισπανία ή στη Τσεχία ακόμη δεν έχει αποφασιστεί, ωστόσο οι ενδείξεις είναι πως και τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Τσεχία λόγω χαμηλότερου κόστους κατασκευής.
Η άποψή μας
Μία SUV πρόταση έλειπε από την γκάμα της SEAT. Επομένως, τώρα που θα δούμε δύο νέα μοντέλα (το Leon x-perience διατίθεται ήδη), τα πράγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για αυτήν. Το μικρό crossover έρχεται σε μία κατηγορία που αποκτά συνεχώς νέους οπαδούς και νέες προτάσεις από την πλευρά των κατασκευαστών. Στην περίπτωση του μικρομεσαίου SUV η SEAT θα έχει μεγαλύτερο δρόμο να διανύσει αφού υπάρχουν προτάσεις με ήδη δύο γενιές στην πλάτη. Επομένως, σε αυτήν την περίπτωση πολλά θα εξαρτηθούν από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που θα προβάλλει, όπως φυσικά και το value for money του.

Tο μικρομεσαίο SUV θα βασίζεται σε μία επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB (κατασκοπευτική εικόνα).

Tο μικρομεσαίο SUV θα βασίζεται σε μία επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB (κατασκοπευτική εικόνα).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING CHECK MERCEDES
test center