Για πρώτη φορά στην ιστορία η Skoda ετοιμάζει ένα μικρό SUV, με διαστάσεις που θα το φέρουν κοντά σε αυτές της νέας Fabia (π.χ. μήκος λίγο πιο πριν τα 4 μέτρα).
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Skoda ετοιμάζει ένα μικρό SUV, με διαστάσεις που θα το φέρουν κοντά σε αυτές της νέας Fabia (π.χ. μήκος λίγο πιο πριν τα 4 μέτρα).

3 νέα μοντέλα Skoda

12.725 Επισκέψεις στο άρθρο (11/2/2015)

Η επόμενη χρονιά είναι μια πολύ σημαντική για τη Skoda, αφού θα δούμε τουλάχιστον 3 νέα μοντέλα. Δύο νέα SUV και ένα νέο MPV θα μας φέρει η Skoda τότε, τονώνοντας περισσότερο από κάθε άλλη φορά τις επιλογές των αγοραστών της.

Skoda Compact SUV Το μικρό Yeti
Με μια ματιά
Νέο μικρό SUV στα 4,0 μέτρα
Με κινητήρες 1,2 TSI και 1,4 TDI
Όμορφη εμφάνιση
Στην παραγωγή το 2016
Για πρώτη φορά στην ιστορία η Skoda ετοιμάζει ένα μικρό SUV, με διαστάσεις που θα το φέρουν κοντά σε αυτές της νέας Fabia (π.χ. μήκος λίγο πιο πριν τα 4 μέτρα). Παράλληλα, το νέο αυτό SUV θα βασιστεί πάνω στη νέα Fabia, διαθέτοντας το ίδιο πάτωμα και κινητήρες. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι, το νέο compact SUV της Skoda θα φέρει τον 1,2 TSI βενζινοκινητήρα με 90 και 110 ίππους, αλλά και τον καινούργιο 3κύλινδρο 1.400άρη TDI με 75, 90 και 105 ίππους. Όλες οι εκδόσεις αυτές θα συνδυαστούν με κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ δεν αποκλείεται και κάποια τετρακίνητη έκδοση (με αυτόματο σύστημα τετρακίνησης) και μοτέρ βενζίνης μεγαλύτερου κυβισμού (π.χ. 1,8 TSI). Στα κιβώτια τέλος, θα δούμε χειροκίνητα 5 ή 6 σχέσεων, αλλά και το γνωστό αυτόματο, διπλού συμπλέκτη DSG. Στόχος σε όλες τις περιπτώσεις είναι να συνδυαστεί η οικονομία κίνησης, με την πολύ καλή απόδοση και επιδόσεις.
Όμορφο και πρακτικό αμάξωμαΣύμφωνα με την πρώτη, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία που διαθέτουμε, το νέο μικρό SUV της Skoda θα έχει όμορφη εμφάνιση, σύμφωνη με τη νεότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Έτσι, στο εμπρόσθιο τμήμα ξεχωρίζει η νέα πολυγωνική γρίλια της μάσκας, που θα πλαισιωθεί από μακρόστενους προβολείς που θα φέρουν φώτα ημέρας LED. Ο προφυλακτήρας από την πλευρά του, θα χαρακτηριστεί από την «off road» αισθητική του, για να δώσει μια «περιπετειώδη» εικόνα στο μικρότερο SUV της Skoda. Εκτός τώρα του εμπρόσθιου τμήματος, λίγα είναι τα συμπεράσματα που μπορούμε να βγάλουμε από τη φωτογραφία για το υπόλοιπο αμάξωμα του νέου μοντέλου, ωστόσο αναμένουμε οι γυάλινες επιφάνειες να είναι μεγάλες και, σε συνδυασμό με στοιχεία όπως οι ράγες στην οροφή, να δίνουν στο αυτοκίνητο της Skoda μια αίσθηση που φέρνει περισσότερο σε SUV παρά σε Crossover.
Skoda Snowman: Το πιο μεγάλο Yeti
Με μια ματιά
Το μεγαλύτερο SUV της Skoda
Θέσεις έως και για 7 επιβάτες
Λανσάρισμα το 2016
Το Snowman θα είναι το πρώτο μεσαίο SUV της Skoda. Θα λανσαριστεί το 2016, λίγο μετά τη νέα γενιά του Yeti και όπως και αυτό, θα βασιστεί πάνω στη νεότερη MQB πλατφόρμα του VW Group. Χαρακτηριστικό του νέου Snowman θα είναι η δυνατότητά του να χωρέσεις έως και 7 επιβάτες στο εσωτερικό του, με μεγάλο πορτ-μπαγκάζ. Στο κομμάτι της σχεδίασης, η ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα που έχουμε στη διάθεσή μας αποκαλύπτει ότι το νέο Snowman θα αποκτήσει μια αρκετά επιβλητική εικόνα, με πιο επιθετικό εμπρόσθιο τμήμα, αλλά και crossover χαρακτηριστικά στο πίσω μέρος του. Στους κινητήρες του, αναμένουμε φυσικά τους νεότερους TDI και TSI, από τα 1,6 λτ. για τους πρώτους και τα 1,2 λτ. για τους δεύτερους. Χαρακτηριστικό τέλος του Snowman θα αποτελέσει και το γεγονός ότι θα ακολουθήσει το υψηλό Value for Money που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Skoda.
Νέο Skoda Roomster: Ακόμη πιο πρακτικό
Με μια ματιά
Βασισμένο στο επόμενο VW Caddy
Ακόμη πιο πρακτικό
Στην παραγωγή το 2016
Το δεύτερης γενιάς Roomster θα έρθει το 2016 για να απευθυνθεί σε όσους αναζητούν πρακτικότητα και χώρους σε compact διαστάσεις. Ωστόσο, σε σχέση με την τωρινή γενιά του μοντέλου, το νέο MPV της Skoda δεν θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό project, αλλά θα βασιστεί πάνω στην επόμενη έκδοση του πολυχρηστικού-επαγγελματικού VW Caddy και ειδικότερα στην επιβατική του έκδοση. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα το νέο Roomster να αυξήσει τις διαστάσεις του, ενώ παράλληλα, θα του δώσει τη δυνατότητα να φέρει και μια ακόμη μακρύτερη έκδοση με 3 σειρές καθισμάτων. Οι κατάσκοποί μας, αποκαλύπτουν ένα 1 όγκου αμάξωμα με συρόμενη πλαϊνή δεύτερη σειρά θυρών και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις. Στο πεδίο των κινητήρων, το επόμενο Roomster αναμένεται να λάβει τα νεότερα turbo μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου του VW Group, με χωρητικότητες από 1,2 λίτρα για τα πρώτα και πιθανότατα, από τα 1,4 λίτρα (3κύλινδρος) για τις πετρελαιοκίνητες επιλογές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
SEAT