Αυτό είναι το βελτιωμένο Ford Fiesta ST του 20χρονου. Φωτογραφία από τον προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο.

Αυτό είναι το βελτιωμένο Ford Fiesta ST του 20χρονου. Φωτογραφία από τον προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο.

2 θάνατοι από «κακή» βελτίωση

24.934 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2017)

Μυστήριο αποτελούσε μέχρι σήμερα ο θάνατος δύο νεαρών ανδρών, που βρέθηκαν στη καμπίνα ενός βελτιωμένου Ford Fiesta ST. Δείτε τι αποφάνθηκαν οι ειδικοί. Ίσως μια από τις πιο περίεργες αιτίες θανάτου…

Έχει περάσει ένας χρόνος από τη στιγμή που δύο νεαροί Βρετανοί, 20 και 23 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν νεκροί στην καμπίνα ενός βελτιωμένου Ford Fiesta ST, το οποίο ανήκε στον πρώτο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Με την αιτία θανάτου να αποτελεί μυστήριο, οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν τότε τις έρευνες, οι οποίες και κατέληξαν σε πόρισμα σήμερα. Ποιο είναι αυτό; Ασφυξία και δηλητηρίαση λόγω καυσαερίων εντός της καμπίνας, οι οποίοι προήλθαν από λάθος βελτιώσεις στον κινητήρα και κυρίως την εξάτμιση του αυτοκινήτου.
 

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του επικεφαλής ντεντέκτιβ της έρευνας, στην βρετανική εφημερίδα The Telegraph, «συνέβη μια μοναδική και σπάνια αλληλουχία γεγονότων». Πιο συγκεκριμένα, ο Putt είχε αφαιρέσει τον καταλύτη του Fiesta ST, ενώ παράλληλα είχε προσθέσει αεραγωγούς στο καπό. Θα αναρωτιέστε πως συνδέονται αυτά τα δύο;

Οι έρευνες έδειξαν πως υπήρχε διαρροή στις σωληνώσεις της εξάτμισης στο χώρο του μηχανοστασίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα όσο ο κινητήρας του αυτοκινήτου βρισκόταν σε λειτουργία, να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα και άλλες δηλητηριώδεις ουσίες. Αυτές οι ουσίες μέσω των αεραγωγών του καπό, αλλά και της εισαγωγής αέρα της καμπίνας περνούσαν στο εσωτερικό, συμβάλλοντας στην εξέλιξη του τραγικού συμβάντος.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως σε γενικότερο πλαίσιο, όσον αφορά τις «βελτιώσεις» στο χώρο του αυτοκινήτου, καλό είναι να συμβουλευόμαστε πρώτα τη γνώμη των ειδικών στο εκάστοτε θέμα και να μην γίνονται βεβιασμένες κινήσεις, που μπορεί να αποβούν μοιραίες, όπως στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
OPEL