Το νέο Passat Avant
Διαβάστηκε από 20038 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/3/2009
SCOOP
Το νέο VW Passat Avant
Έντονα πιο αιχμηρή και επιθετική θα είναι η επόμενη γενιά του Volkswagen Passat. Το οικογενειακό μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB της Volkswagen, υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της φίρμας και κάνει χρήση των γνώριμων οικονομικών και αποδοτικών κινητήριων συνόλων του γκρουπ.
Το επιτυχημένο οικογενειακό μοντέλο της Volkswagen αναμένεται να υποστεί μια ελαφρά ανανέωση προς το τέλος του 2009, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επόμενη γενιά δεν βρίσκεται ήδη υπό σχεδιασμό. Συγκεκριμένα, η επόμενη γενιά του Volkswagen Passat πρόκειται να παρουσιαστεί στο κοινό προς τα τέλη του 2011 ή τις αρχές του 2012.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το νέο μοντέλο αποκτά ένα σαφώς πιο επιθετικό προφίλ. Σε αυτό συμβάλλουν τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, τα οποία πλέον από στρόγγυλα στο κάτω μέρος έχουν αποκτήσει γωνίες και ακμές, καθώς και η νέα μάσκα, σε πολλούς μάλιστα ίσως θυμίσει το Golf έκτης γενιάς που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, η άνω γρίλια αυτής (με τις οριζόντιες λεπίδες) είναι πιο λεπτή συγκριτικά με αυτή του υπάρχοντος μοντέλου, ενώνει τα φωτιστικά σώματα και στο κέντρο της φιλοξενεί το σήμα του οίκου.
Όσον αφορά στο πάτωμα στο οποίο θα βασίζεται το νέο μοντέλο, δεν επιλέχθηκε η πλατφόρμα του Audi A4, αλλά η MQB (Modularer Querbaukasten) της Volkswagen. Σε αυτήν μάλιστα θα βασίζεται σύμφωνα με πληροφορίες και το νέο Audi A1, το οποίο αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2010. Χαρακτηριστικό αυτής είναι ότι πάνω της μπορεί να τοποθετηθεί (σε εγκάρσια διάταξη) το μεγαλύτερο μέρος των κινητηρίων συνόλων του γκρουπ. Εκπλήξεις επομένως από πλευράς κινητήρων δεν αναμένονται προς το παρόν. Οι TSI κινητήρες των 1.4, 1.8 και 2.0 λίτρων θα τοποθετηθούν, η ακριβής τους όμως ιπποδύναμη ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί. Δεν αποκλείεται ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες να χρησιμοποιηθούν κινητήρια σύνολα (στα 1,4 και 1,6 λίτρα), τα οποία συνδυάζουν υπερτροφοδότη με μηχανικό υπερσυμπιεστή. Βέβαια, εκτός από τους μικρούς σε χωρητικότητα κινητήρες το Passat θα εφοδιάζεται και με μεγαλύτερα κινητήρια σύνολα. Σίγουρα θα υπάρξει έκδοση για τους πιο… ανήσυχους οικογενειάρχες, η οποία όμως θα ακολουθήσει μερικούς μήνες πιο μετά (VW Passat VR6 το 2012 η ιπποδύναμη του οποίου θα αγγίζει τους 300 ίππους, έναντι των 250 της υπάρχουσας γενιάς). Αναφορικά τέλος, με τη διάταξη της ανάρτησης θα τοποθετηθούν διπλά ψαλίδια στον εμπρός άξονα, ενώ πίσω η ανάρτηση θα είναι πολλαπλών συνδέσμων.
Από πλευράς εξωτερικών διαστάσεων, αυτές θα παραμείνουν κοντά σε αυτές της τρέχουσας γενιάς όμως έντονη δουλειά έχει γίνει με κατεύθυνση τη μείωση του συνολικού βάρους, χωρίς βέβαια να έχει θυσιαστεί η άνεση και η καλή ηχομόνωση της καμπίνας. Το εσωτερικό θα παραπέμπει σε αυτό του Passat CC, θα είναι όμως αναβαθμισμένο σε ποιότητα υλικών. Χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές θα παραμείνουν σε πολύ καλά επίπεδα για την κατηγορία, αφού στη πίσω σειρά του βάγκον αμαξώματος θα κάτσουν με άνεση τρεις ενήλικες επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών, ο οποίος θα υπερβαίνει τα 600 λίτρα θα καλύψει τις χωροταξικές τους ανάγκες.
Όσον αφορά τέλος στα αμαξώματα του μοντέλου, αρχικά θα λανσαριστούν τα σεντάν και βάγκον, ενώ έπειτα θα ακολουθήσει και το CC.
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: AUDI A1,

περισσότερα νέα & άρθρα »
VOLKSWAGEN - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

VW Golf GTI W12-650: Βαρβάτο, με W12 μοτέρ & φρένα από Gallardo

Δοκιμή: Νέο VW Tiguan | Ήπια υβριδικό & αυτόματο με 150 άλογα

Toyota Corolla Vs VW Golf: Japan Vs Germany

Δοκιμή: VW Tiguan 1,5 TSI με 150 PS R-Line

Το ID.Code Concept δείχνει το μέλλον της Volkswagen!

Διαθέσιμα με έκπτωση έως 4.500 ευρώ τα VW Tiguan και T-Roc

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρώτη ανεπίσημη «γεύση» της επερχόμενης Lancia Gamma

Με στοιχεία από την Junior η νέα Alfa Romeo Stelvio;

Ετοιμάζει τον ερχομό της η νέα γενιά της Mercedes CLA

Το Toyota Starlet επιστρέφει ως ηλεκτρικό!