Διοργανώνει το Auto Τρίτη για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Διαβάστηκε από 9574 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/9/2009
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το περιοδικό Auto Τρίτη, με την πολύτιμη βοήθεια της DEKRA Γερμανίας, διοργανώνει για πρώτη φορά στη χώρα μας crash test αυτοκινήτων, τα οποία θα κορυφώσουν τις εκδηλώσεις ενός πρωτοποριακού 5θήμερου για την οδική ασφάλεια.
Η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τη χώρα μας, αφού καθημερινά σχεδόν 4 συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο και εκατοντάδες τραυματίζονται βαριά ή ελαφρά. Σε μια πρωτοποριακή προσπάθεια, που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει το ελληνικό κοινό στον τομέα της οδικής ασφάλειας, το περιοδικό Auto Τρίτη, σε συνεργασία με την DEKRA Γερμανίας, διοργανώνει πενθήμερη εκδήλωση για την οδική ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, από τις 16 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στους χώρους του Mediterranean Cosmos και αποκορύφωμά της θα αποτελέσουν τα crash tests της 20ης Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά μπροστά σε ελληνικό κοινό. Στόχος αυτών των crash tests είναι να ευαισθητοποιήσουν, αλλά και παράλληλα να θορυβήσουν το ελληνικό κοινό για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση ενός ατυχήματος, όταν σημαντικά ζητήματα, όπως η χρήση ζώνης ασφάλειας στο αυτοκίνητο ή η χρήση κράνους σε δίκυκλο, θεωρούνται από κάποιους ασήμαντες λεπτομέρειες.

Στις υπερ-σύγχρονες εγκαταστάσεις της DEKRA πραγματοποιούνται έλεγχοι και δοκιμές αυτοκινήτων, σε μια σειρά από διαφορετικούς τομείς ασφάλειας, ποιότητας, κ.ο.κ.
Ποια είναι η DEKRA
Η DEKRA είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πραγματογνωμόνων στην Ευρώπη με έδρα τη Στουτγάρδη της Γερμανίας, η οποία παρέχει σε διεθνές επίπεδο υπηρεσίες πιστοποίησης ασφαλείας και ποιότητας στους τομείς της τεχνολογίας, της βιομηχανίας, της αυτοκίνησης και του περιβάλλοντος. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της βασίζονται σε εξειδικευμένα τεχνολογικά στάνταρ και έχουν ως βασικά συστατικά την ουδετερότητα και την κορυφαία ποιότητα. Ανάμεσα στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνονται και οι τεχνικοί έλεγχοι οχημάτων (με 22 εκατομμύρια το χρόνο η DEKRA έρχεται πρώτη πανευρωπαϊκώς), ενώ παράλληλα η εταιρεία είναι η μοναδική που διαθέτει ιδιόκτητο κέντρο για crash tests (δοκιμές πρόσκρουσης) όλων των τύπων οχημάτων, ακόμη και για φορτηγά.


Στο crash test της εμπρόσθιας πρόσκρουσης, το σημαντικότερο από όλα τα crash test, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς αντιδρά το αυτοκίνητο σε περίπτωση σύγκρουσης, καθώς και τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού των επιβατών του
Δοκιμή εμπρόσθιας πρόσκρουσης αυτοκινήτου σε σταθερό εμπόδιο
Κυριακή 20/09/2009 Ώρα: 12:30
Η πιο διαδεδομένη δοκιμή παθητικής ασφάλειας για πρώτη φορά θα λάβει χώρα μπροστά στα μάτια του ελληνικού κοινού, υπό τις οδηγίες των ειδικών της DEKRA. Το περίφημο crash test εμπρόσθιας πρόσκρουσης είναι μια τυποποιημένη διαδικασία, κατά την οποία ένα αυτοκίνητο προσκρούει με το εμπρόσθιό του μέρος πάνω σε ένα σταθερό εμπόδιο (ταχύτητα 50 χλμ./ώρα). Δύο ειδικά ανδρείκελα, ένα σε μέγεθος ενήλικα και ένα σε μέγεθος παιδιού, θα προσομοιώσουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, οι οποίοι δε θα φορούν ζώνη ασφαλείας (εμπρός και πίσω), γεγονός ιδιαίτερα συνηθισμένο στους ελληνικούς δρόμους. Έτσι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει τις επιπτώσεις που φέρει η μη χρήση της ζώνης ασφαλείας στους επιβάτες στην περίπτωση ενός ατυχήματος, ακόμη και όταν η σύγκρουση πραγματοποιείται σε «αστικές» συνθήκες και με θεωρητικά χαμηλές ταχύτητες.


Οι φωτογραφίες μας δείχνουν τη δοκιμή σύγκρουσης αυτοκινήτου με δίκυκλο, που έχει πραγματοποιήσει η DEKRA νωρίτερα μέσα στο έτος. Βέβαια, η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τη δοκιμή που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη είναι το γεγονός, ότι τα ανδρείκελα στις φωτογραφίες φορούσαν κράνος ασφαλείας…
Δοκιμή σύγκρουσης αυτοκινήτου με δίκυκλο
Κυριακή 20/09/2009 Ώρα: 13:30
Η δοκιμή σύγκρουσης αυτοκινήτου με δίκυκλο είναι άλλη μια από τις καινοτομίες που θα έχει την ευκαιρία το ελληνικό κοινό να δει στα crash test, αφού λίγοι οργανισμοί και φορείς στον κόσμο επιχειρούν αυτού του είδους τη δοκιμή πρόσκρουσης. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις προδιαγραφές που ορίζει το crash test της DEKRA, ένα αυτοκίνητο και ένα δίκυκλο θα συγκρουστούν μετωπικά με συγκεκριμένη ταχύτητα (περίπου 50 χλμ./ώρα). Πάνω στο δίκυκλο θα επιβαίνει ένα ειδικό ανδρείκελο, το οποίο θα καταδείξει τι συμβαίνει κατά τη σύγκρουση αυτή και, κυρίως, τις πιθανότητες σοβαρού τραυματισμού που έχει ο επιβάτης του δίκυκλου. Μάλιστα, για να έρθει πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα η εν λόγω δοκιμή, το ανδρείκελο δε θα φορά προστατευτικό κράνος.


Κατά τη μέθοδο ασφάλισης φορτίου που προσφέρει η DEKRA, εκτός από τη στατική επίδειξη, διενεργούνται και δυναμικά τεστ, τα οποία διασφαλίζουν την απόλυτη σιγουριά κατά τη μεταφορά των φορτίων
Ασφαλής πρόσδεση φορτίων

Η ασφάλιση των εμπορευμάτων κατά τη μεταφορά αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την οδική ασφάλεια, αφού, καθημερινά, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης φορτηγά οχήματα μεταφέρουν απαραίτητα για τον άνθρωπο προϊόντα. Ένα λοιπόν σωστά ασφαλισμένο φορτίο ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος, που μπορεί να συμβεί κάτω από οποιεσδήποτε οδικές και καιρικές συνθήκες. Η DEKRA είναι η μοναδική εταιρεία στην Ευρώπη, που μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας πιστοποιεί την ασφάλιση φορτίων που μεταφέρουν επαγγελματικά οχήματα. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει 6 συνολικά στάδια, μέσω των οποίων δίδεται τελικά το πιστοποιητικό ασφαλούς πρόσδεσης. Ανάμεσα στα στάδια αυτά περιλαμβάνεται η διεξαγωγή στατικών και δυναμικών δοκιμών υπολογισμού της σωστής ασφάλισης, τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το ελληνικό κοινό στο χώρο της διεξαγωγής των crash tests.


Η φωτιά σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να καταστρέψει περιουσίες ή ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Για να μη φτάσουμε λοιπόν σε αυτό το σημείο, η επίδειξη του σωστού τρόπου κατάσβεσης της φωτιάς σε ένα αυτοκίνητο έχει ζωτική σημασία
Επίδειξη σωστού τρόπου κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο
Κυριακή 20/09/2009 Ώρα: 13:00
Το σωστό τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση φωτιάς στον κινητήρα του οχήματός τους, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν οι παρευρισκόμενοι στα crash tests. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πραγματοποιήσει επίδειξη σωστού τρόπου κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο, τονίζοντας το τι θα πρέπει να κάνουμε και τι όχι σε αυτή τη δύσκολη περίπτωση, που μπορεί να κοστίσει ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Παράλληλα, θα επισημανθεί η ύπαρξη σωστού τύπου και μεγέθους πυροσβεστήρα μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη φωτιά.


Κάθε χρόνο εκατοντάδες συμπατριώτες μας σκοτώνονται σε οδικά τροχαία δυστυχήματα. Ήδη, στο πρώτο εξάμηνο του 2009, στη χώρα μας καταγράφηκαν 684 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα, ενώ οι ελαφρά και βαριά τραυματισμένοι έφτασαν στους 9.059
Θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία!
Στη χώρα μας η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει κυρίως τα τελευταία χρόνια, συνεχίζει να ταλανίζει την καθημερινότητά μας. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι βάσει στοιχείων που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από διάφορες έρευνες, τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου σε ανθρώπους έως 40 ετών. Άλλωστε η χώρα μας εδώ και χρόνια καταλαμβάνει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο εξάμηνο του 2009 τα τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 3,8% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2008. Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο είχαμε 7.337 ατυχήματα, ενώ πέρσι, το διάστημα αυτό, τα ατυχήματα είχαν φτάσει στα 7.070. Παρά πάντως το γεγονός αυτό, οι θάνατοι φέτος που αποδίδονται σε οδικά τροχαία δυστυχήματα μειώθηκαν κατά 2,8% σε σχέση με πέρσι και κατά 5,4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Μεγάλες εκδηλώσεις όλο το 5νθήμερο



Στους χώρους των test drive, το ΕΚΑΒ θα προσφέρει πολύτιμη εκπαίδευση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών
Επίδειξη Πρώτων Βοηθειών από το ΕΚΑΒ
Η παροχή Πρώτων Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις τραυματισμού ελαφριάς ή βαριάς μορφής είναι κάτι που όλοι πρέπει να μάθουν, αφού μερικές απλές κινήσεις μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τη ζωή του τραυματισμένου. Μάλιστα, όπως τονίζει και ο Ερυθρός Σταυρός, η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες πρέπει να γίνει υποχρεωτική για όλους! Με την πολύτιμη συνδρομή του ΕΚΑΒ, λοιπόν, καθημερινά στο χώρο των test drive θα γίνεται επίδειξη παροχής Πρώτων Βοηθειών, ούτως ώστε όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να γνωρίζουν πώς θα πρέπει να αντιδράσουν σε πρώτη φάση, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για ένα μάθημα ζωής, που όλοι πρέπει να το παρακολουθήσουν.


Η εντυπωσιακή BMW X6 θα είναι ένα από τα μοντέλα που θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για test drive
Κάντε test drive στα αυτοκίνητα των ονείρων σας
Τετάρτη 16/09/2009 – Κυριακή 20/09/2009 Ώρα: 15:00 – 20:00
Μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του 5νθημέρου, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό, θα είναι τα test drive καινούργιων και εντυπωσιακών μοντέλων. Στο χώρο στάθμευσης P4 του Mediterranean Cosmos, λοιπόν, κάθε απόγευμα, από τις 15:00 έως τις 20:00, από την Τετάρτη 16 μέχρι και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, πάνω από 80 νέα μοντέλα θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για ελεύθερο test drive. Εκεί ο καθένας θα μπορέσει να γνωρίσει τα συστήματα ασφαλείας των νέων αυτοκινήτων, αλλά και να συζητήσει με τους ειδικούς για όλα όσα αφορούν στο σύγχρονο αυτοκίνητο.

Ξεπερνώντας τα όρια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης
Μια τόσο μεγάλη εκδήλωση δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς τη συστράτευση και σύμπραξη πρωτοπόρων εταιρειών, που στέκονται δίπλα στο Auto Τρίτη, όπως το Mediterranean Cosmos, η DEKRA Γερμανίας, το Ράδιο Θεσσαλονίκη, η BMW Ελλάς, η ΕΜΑ Α.Ε. ελαστικά Continental, η Emporiki Credicom, τα λιπαντικά Αφοί Τοψή, τα ιδιωτικά Κ.Τ.Ε.Ο. Auteco, η Infotrust μεσίτες ασφαλειών, το Auto Online και οι Εφημερίδες Αγγελιοφόρος και Κυριακάτικος Αγγελιοφόρος. Η προσπάθεια αυτή τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Διακομματικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, με πρωτοπόρο τον Άρη Σταθάκη, τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, το Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και το Δήμο Πυλαίας.

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»
Μεγάλες προσπάθειες έχει κάνει στον άξονα της οδικής ασφάλειας το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο από το 2005 φροντίζει για την έρευνα και την εκπαίδευση γύρω από αυτόν τον τομέα. Αποτελεί μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, με ιδρυτικά μέλη του Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και φορείς του επιχειρηματικού κλάδου. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ’ εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Η MotorPress Ελλάς είναι ένα από τα Ιδρυτικά Μέλη αυτού του πολύ δραστήριου Οργανισμού.

Μη λείψει κανείς!
Σας περιμένουμε στους χώρους του Mediterranean Cosmos από τις 16 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, για να ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω από την οδική ασφάλεια, να παρακολουθήσετε για πρώτη φορά στη χώρα μας crash test από το Auto Τρίτη, αλλά και να οδηγήσετε τα μοντέλα των ονείρων. Ραντεβού λοιπόν στο Mediterranean Cosmos!

»Σχολιάστε την είδηση

Tags: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

περισσότερα νέα & άρθρα »
ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός, 3 χρόνια με αναστολή η ποινή

Τραγωδία με BMW M3 στην Ελευσίνα, ένας νεκρός κι ένας τραυματίας

Οι χάρτες Google θα μπορούν να εντοπίζουν τους φορτιστές μέσω AI

Kia: Έρχονται τα ανανεωμένα EV6 & Sportage, το Γενάρη του 2025 το EV9 GT

Kosmocar: Νέα Head of Marketing, Communications & PR η Μαρίζα Πετράκου

Από 1η Μαΐου τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα!

To πρώτο πρατήριο υδρογόνου στην Ελλάδα θα ανοίξει μέσα στο 2024

20άρισε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στην Ευρώπη!

«Χειροπέδες» σε 63χρονο που ξάφριζε ΙΧ στο αεροδρόμιο!

Στην κυκλοφορία 42,5 χλμ. του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας