To νέο Alhambra της Seat είναι ολοκληρωμένο και πιο πρακτικό από ποτέ
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To νέο Alhambra της Seat είναι ολοκληρωμένο και πιο πρακτικό από ποτέ

Το νέο επταθέσιο Seat Alhambra

(20/4/2010)

Στη δημοσιότητα έδωσε η Seat τις φωτογραφίες και τα επίσημα στοιχεία της νέας γενιάς του πολυμορφικού της μοντέλου που ακούει στο όνομα Alhambra. Η δεύτερη γενιά του Alhambra που στην ουσία βασίζεται στο νέο Sharan της VW, θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όχημα στην κατηγορία των 7θέσιων μοντέλων.

Η νέα (δεύτερη) γενιά του 7θέσιου πολυμορφικού της Seat που ακούει στο όνομα Alhambra, μόλις παρουσιάστηκε. Το αυτοκίνητο έχει συνολικό μήκος στα 4,85 μέτρα (22 εκατοστά μεγαλύτερο από την προηγούμενη έκδοση, και ακριβώς ίδιο με του VW Sharan), ενώ το πιο σημαντικό στοιχείο της πρακτικότητας του φαίνεται να είναι οι συρόμενες πίσω πόρτες, οι οποίες μάλιστα μπορούν να ενεργοποιηθούν με ηλεκτρική λειτουργία (επιπλέον εξοπλισμός). Η χωρητικότητα του χώρου των αποσκευών ξεκινά από τα 885 λίτρα στην 5θέσια διάταξη, ενώ μπορεί να φτάσει έως και τα 2.297 λίτρα με τη δεύτερη και τρίτη σειρά θέσεων αποθηκευμένες. Με το σύστημα Easy-Fold τόσο η δεύτερη όσο και η τρίτη σειρά μπορούν να αποθηκευτούν στο πάτωμα του αποθηκευτικού χώρου, και να διαμορφώσουν ένα εντελώς επίπεδο και πρακτικό δάπεδο.

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου βασίζεται στο αντίστοιχο Sharan της VW, με συνολικό μήκος στα 4,85 μέτρα

Η δεύτερη γενιά του μοντέλου βασίζεται στο αντίστοιχο Sharan της VW, με συνολικό μήκος στα 4,85 μέτρα

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Από πλευράς κινητήρων το νέο Seat Alhambra θα κυκλοφορήσει με τέσσερα μηχανικά σύνολα, δύο βενζίνης και δύο πετρελαίου, ενώ όλοι είναι υπετροφοδοτούμενοι και άμεσου ψεκασμού. Οι TSI βενζινοκινητήρες είναι 1,4 και 2,0 λίτρων με τις αποδόσεις στους 150 και 200 ίππους αντίστοιχα. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ο 2.0 TDI σε δύο διαβαθμίσεις, με 140 και 170 ίππους. Μάλιστα για την περίπτωση του πετρελαιοκινητήρα με τους 140 ίππους η Seat δηλώνει κατανάλωση στα μόλις 5,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα και εκπομπές ρύπων στα 143 γρ./χιλιόμετρο που όπως λέει είναι οι καλύτερες στην κατηγορία. Επίσης οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα εφοδιάζονται και με τον καταλύτη που η εταιρεία ονομάζει SCR (Selective Catalytic Reduction), που το καθιστά ως ένα από τα πιο καθαρά μοντέλα παγκοσμίως. Όλα τα μηχανικά σύνολα θα διαθέτουν σύστημα start/stop, καθώς και ανάκτησης ηλεκτρικής ενέργειας από το σύστημα πέδησης.
Ο επιπλέον εξοπλισμός θα περιλαμβάνει, πέρα από το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, και στοιχεία εξοπλισμού όπως τα φώτα bi-xenon με λειτουργία χαμηλώματος της δέσμης φωτός στην περίπτωση αντίθετα διερχόμενου οχήματος, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος, αλλά και ηλιοροφή που είναι κατά 300% μεγαλύτερη από αυτή της προηγούμενης έκδοσης, ενώ για τον αποτελεσματικότερο εξαερισμό των επιβατών θα υπάρχει και κλιματισμός τριών ζωνών. Ο βασικός εξοπλισμός παρουσιάζεται ιδιαίτερα πλούσιος, αφού εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει: 7 αερόσακους (και για τα γόνατα του οδηγού), ABS, ESP, σύστημα ευστάθειας για τη ρυμούλκηση τρέιλερ, και επίσης σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών. Τέλος, η παραγωγή του Seat Alhambra θα γίνει στο εργοστάσιο της Palmela, στην Πορτογαλία, και οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος του καλοκαιριού.
citroen
test center