Δεν το κουνάει από την Aston Martin o Alonso

1.749 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2024)
Δεν το κουνάει από την Aston Martin o Alonso
4 Φωτογραφίες »

- Το έκανε γνωστό με δημοσίευση α λα Michael Jordan
- Συνεχίζει στην Aston Martin έως το 2026
- Αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός
- Θα έχει την ευκαιρία να κλείσει 25 έτη στην Formula 1

Το έκανε γνωστό με δημοσίευση α λα Michael Jordan

Στον αθλητισμό γενικότερα, όταν βλέπουμε λιτές ανακοινώσεις, συνήθως πρόκειται για κάτι σπουδαίο. Για παράδειγμα, όταν τον Μάρτιο του 1995, ο θρύλος της καλαθοσφαίρισης Michael Jordan θέλησε να επισημοποιήσει την επιστροφή του στον «μαγικό» κόσμο του ΝΒΑ και τους Chicago Bulls, το έκανε αποστέλλοντας στα ΜΜΕ ένα φαξ με τις λέξεις «I΅m Back». Αντίστοιχα και ο σπουδαίος Fernando Alonso, ο οποίος, στη δική του ενημέρωση προς τα ΜΜΕ, αρκέστηκε στο «Είμαι εδώ για να μείνω».

Συνεχίζει στην Aston Martin έως το 2026

Έτσι, ο Ισπανός οδηγός έβαλε τέλος σε όλα τα σενάρια, τόσο περί μεταπήδησης στις Mercedes ή Red Bull, όσο και αυτά που έκαναν λόγο για συνταξιοδότηση. Πώς όμως φτάσαμε ως εδώ; To ντόμινο εξελίξεων το οποίο προέκυψε στις περισσότερες ομάδες (θυμίζουμε πως ο Lewis Hamilton ετοιμάζει βαλίτσες για το Maranello, καθώς θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ferrari, ενώ αμφιβολίες υπάρχουν και για το μέλλον των Max Verstappen και Sergio Perez). Το νέο συμβόλαιο τον κρατάει στη Βρετανική ομάδα μέχρι το 2026.


Από την «χρυσή» εποχή στην Renault
4 Φωτογραφίες »

Από την «χρυσή» εποχή στην Renault

Αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός

Τι κι αν βαδίζει ολοταχώς προς τα 43 του έτη, ο Alonso συνεχίζει να αποδεικνύει ότι η ηλικία δεν είναι παρά μόνο ένας αριθμός! Την περυσινή –πρώτη του- σεζόν στη βρετανική ομάδα, τερμάτισε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Βρέθηκε οκτώ φορές στο βάθρο, μάζεψε 206 βαθμούς και κόντραρε στα ίσια (σε αρκετούς αγώνες) τον Max Verstappen. 

Θα έχει την ευκαιρία να κλείσει 25 έτη στην Formula 1

Ο Alonso έκανε το ντεμπούτο του στο Grand Prix της Μελβούρνης το 2001 με την Minardi. Το 2002 εντάχθηκε στο δυναμικό της Renault, με την οποία κατέκτησε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα το 2005 και 2006, «αποκαθηλώνοντας» τον Michael Schumacher έπειτα από την πενταετή του κυριαρχία. Με τους Γάλλους αγωνίστηκε επτά (αθροιστικά) έτη, ενώ πέρασε και από τις McLaren και Ferrari. Ακόμη, έκανε θητεία δύο ετών στην Alpine. Το 2024, τον βρίσκει στο τιμόνι της Aston Martin για δεύτερο έτος και με το νέο του συμβόλαιο, θα έχει την ευκαιρία να κλείσει 25 έτη στον χώρο.

SPRING CHECK MERCEDES
test center