Διέρρευσαν φωτογραφίες του νέου Mini Aceman πριν το ντεμπούτο του

2.274 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2024)
Διέρρευσαν φωτογραφίες του νέου Mini Aceman πριν το ντεμπούτο του
4 Φωτογραφίες »

- Ο σχεδιασμός του Aceman διέρρευσε σχεδόν ενάμιση μήνα πριν το ντεμπούτο του στο Πεκίνο στις 24 Απριλίου
- Θα κληρονομήσει την γκάμα ηλεκτροκινητήρων του Cooper, με απόδοση από 181 έως 215 ίππους
- Διατίθεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο ηλεκτρικό, με στρογγυλή οθόνη αφής και μεγαλύτερους χώρους καμπίνας
- Θα έχει τις εξοπλιστικές εκδόσεις του Cooper και θα ξεκινάει από 37.000 ευρώ

Ο σχεδιασμός του Aceman διέρρευσε σχεδόν ενάμιση μήνα πριν το ντεμπούτο του στο Πεκίνο στις 24 Απριλίου

Ο σχεδιασμός του Mini Aceman διέρρευσε στο διαδίκτυο πάνω από ένα μήνα πριν από το επίσημο ντεμπούτο του, που θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου στις 24 Απριλίου. Πο συγκεκριμένα, διέρρευσαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT) μερικές φωτογραφίες του Aceman, που μας αποκαλύπτουν την εμφάνιση του νέου ηλεκτρικού δίχως καμουφλάζ. Οι εικόνες του επερχόμενου μοντέλου επιβεβαίωσαν ότι το επερχόμενο μοντέλο θα έχει μεγάλη ομοιότητα με το μεγαλύτερο Countryman, ενώ φαίνεται επίσης ότι το Aceman θα αποκτήσει μεγαλύτερους τροχούς και ελαστικά χαμηλού προφίλ. Το νέο μοντέλο της οικογένειας MINI θα τοποθετείται ανάμεσα στο hatchback Cooper και στο SUV Countryman, ενώ αναμένεται να βγει στις αγορές εντός του 2025.

Θα κληρονομήσει την γκάμα ηλεκτροκινητήρων του Cooper, με απόδοση από 181 έως 215 ίππους

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Aceman θα μοιράζεται πολλά μηχανολογικά στοιχεία με το νέο ηλεκτρικό hatchback Cooper, γεγονός που σημαίνει ότι πιθανότατα το Aceman θα διαθέτει δύο επιλογές ηλεκτροκινητήρα, έναν που θα αποδίδει 181 ίππους και έναν ισχυρότερο απόδοσης 215 ίππων. Επιπλέον, όπως και με το Cooper, θα προσφέρονται και δύο πακέτα μπαταριών, με χωρητικότητες που αντιστοιχούν στην ισχύ του κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο με τον κινητήρα των 181 ίππων θα έχει χωρητικότητα μπαταρίας 40 kWh , ενώ το μοντέλο με τον κινητήρα των 215 ίππων θα έχει χωρητικότητα 54 kWh. Στο Cooper, οι μπαταρίες υπόσχονται αυτονομία 300 χλμ. και 400 χλμ. αντίστοιχα.

Διατίθεται αποκλειστικά ως πεντάθυρο ηλεκτρικό, με στρογγυλή οθόνη αφής και μεγαλύτερους χώρους καμπίνας

Σε αντίθεση με το Cooper, το οποίο διατίθεται ως πεντάθυρο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το Aceman θα πωλείται αποκλειστικά ως πεντάθυρο ηλεκτρικό μοντέλο, ενώ είναι 192 χιλιοστά μακρύτερο, 23 χιλιοστά φαρδύτερο και 130 χιλιοστά ψηλότερο από το Cooper. Αυτό, μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα στο Aceman να έχει μεγαλύτερο χώρο μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων, που σημαίνει ότι οι επιβάτες θα μπορούν να τοποθετήσουν μια μικρή τσάντα στα πόδια τους. Όσον αφορά το εσωτερικό του νέου μοντέλου, στο ταμπλό κυριαρχεί η νέα στρογγυλή οθόνη αφής OLED της Mini που ελέγχει τις περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτο, αλλά το τιμόνι διατηρεί τα φυσικά κουμπιά για τις βασικές λειτουργίες οδήγησης και το cruise control.

Θα έχει τις εξοπλιστικές εκδόσεις του Cooper και θα ξεκινάει από 37.000 ευρώ

Η τιμή του νέου ηλεκτρικού μοντέλου αναμένεται να είναι ελαφρώς υψηλότερη από το Cooper και αναμένεται να ξεκινάει από περίπου 37.000 ευρώ, ενώ θα κληρονομήσει από το Cooper και τις εξοπλιστικές εκδόσεις Classic, Exclusive και Sport. Τέλος, οι παραδόσεις του Aceman θα ξεκινήσουν – όπως είπαμε – εντός του 2025, με τα πρώτα αυτοκίνητα να προέρχονται από ένα εργοστάσιο της μάρκας στην Κίνα. Ωστόσο, από το 2026, η παραγωγή του Aceman για την Ευρώπη θα μεταφερθεί στο ιστορικό εργοστάσιο της Οξφόρδης.

EUROINS PASXA
fiat