Aceman: Έρχεται το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της MINI

Aceman: Έρχεται το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της MINI

2.510 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2024)

- Αναμένεται εντός του 2025
- Με 184 ίππους και 40kWh η βασική έκδοση, 215 και 54kWh η «καλή»
- Λωρίδες LED στα μπροστινά φανάρια και αεραγωγός απάνω στο καπό
- Αφαίρεσαν την κλασσική κυκλική οθόνη απ΄το ταμπλό

Αναμένεται εντός του 2025

Πριν λίγους μήνες η MINI είχε ανακοινώσει νέες ηλεκτρικές εκδόσεις του Cooper και του Countryman. Τώρα στον δρόμο φάνηκε καμουφλαρισμένο ένα τελείως καινούργιο μοντέλο που ετοιμάζει η εταιρία και προορίζεται να είναι ανάμεσα των δύο στη γκάμα. Θα λέγεται  «MINI Cooper Aceman». Είναι προγραμματισμένο να βγει στο τέλος του χρόνου, και θα είναι το πρώτο μοντέλο της MINI που βγαίνει αποκλειστικά με ηλεκτρικό κινητήρα. Στα νέα Countryman θα δίνονται και οι επιλογές για κινητήρες βενζίνης diesel ενώ το νέο MΙΝΙ Cooper παρότι θα είναι ηλεκτρικό, θα πουλιέται και μια αναβαθμισμένη έκδοση της σημερινής γενιάς του μοντέλου με θερμικούς κινητήρες. Το Aceman αναμένεται να ξεκινήσει παραγωγή στην Κίνα το 2025 και να έρθει στην Ευρώπη την ίδια  χρονιά.

Με 184 ίππους και 40kWh η βασική έκδοση, 215 και 54kWh η «καλή»

Στο Aceman περιμένουμε μάλλον την ίδια μπαταρία και τον ίδιο ηλεκτρικό κινητήρα που έχει το νέο ηλεκτρικό Mini Cooper, με την κίνηση να μεταδίδεται στον εμπρόσθιο άξονα. Αυτό σημαίνει ότι θα προσφέρει 184 ίππους ισχύς και μπαταρία 40kWh στα βασικά μοντέλα, και 215 ίππους με μπαταρία 54 kWh στην πιο «καλή» εκδοχή του. Η μέγιστη αυτονομία πρέπει να κυμαίνεται κοντά στα 400 χλμ, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα.  

Λωρίδες LED στα μπροστινά φανάρια και αεραγωγός απάνω στο καπό

Το καμουφλαρισμένο Aceman δείχνει ακριβώς τι να περιμένουμε όσον αφορά την εξωτερική σχεδίαση - πλην των χρωματικών επιλογών. Η MINI ακολουθεί την παρόμοια αισθητική που έχει χρησιμοποιήσει και σε άλλα SUV/crossover όπως το πιο πρόσφατό τους, το Countryman C. Με τα κλασσικά κάθετα παραλληλόγραμμα πίσω φανάρια, δύο μπάρες οροφής, και την κλασσική αεροτομή των MINI Cooper πάνω από το πίσω παράθυρο. Οι πρωτοφανείς αλλαγές που αποκαλύπτονται από το καμουφλαρισμένο μοντέλο, είναι οι λωρίδες LED εντός των μπροστινών φαναριών, καθώς και ένας αεραγωγός απάνω στην επιφάνεια του καπό.

Αφαίρεσαν την κλασσική κυκλική οθόνη απ΄το ταμπλό

Οι φήμες λένε ότι η κλασσική κυκλική οθόνη, σήμα-κατατεθέν της MINI, που στα κλασσικά μοντέλα της ήταν αναλογικό ρολόι, έχει αφαιρεθεί. Περιμένουμε να δούμε λοιπόν πώς θα μοιάζει το ανασχεδιασμένο ταμπλό, το οποίο δεδομένα θα φέρει τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως άλλωστε και όλα τα πρόσφατα μοντέλα της MINI. 

Mercedes
moto