Το Yaris Hybrid αποζημιώνει και τον απαιτητικό οδηγό, αφού είναι ευχάριστο, ευέλικτο και «ζωντανό», αποτελώντας έτσι το καλύτερο παράδειγμα για ένα καθημερινό αυτοκίνητο. 

Η ποιότητα κύλισης είναι εμφανώς βελτιωμένη κάτι που σε συνδυασμό με την καλή ηχομόνωση της καμπίνας αφήνει «εκτός» τους ενοχλητικούς θορύβους.

Oδική συμπεριφορά: Βελτιωμένο σε άνεση, ευχάριστο και ασφαλές

94.620 Επισκέψεις στο άρθρο (31/8/2018)

Oδηγικά το ανανεωμένο Toyota Yaris στην υβριδική του έκδοση παρουσιάζεται βελτιωμένο στους τομείς της άνεσης και της ποιότητας κύλισης κάτι που προέκυψε από τις επεμβάσεις των μηχανικών της Toyota στις νέες βάσεις μηχανής, τα αμορτισέρ, το νέο υποπλαίσιο της μπροστινής ανάρτησης και την λειτουργία του συστήματος διεύθυνσης. Στην πράξη λοιπόν το Yaris είναι ακόμα πιο άνετο με την ανάρτηση να καταπίνει τις περισσότερες ανωμαλίες, ενώ ακόμα και ο πίσω ημιάκαμπτος άξονας δείχνει να συμπεριφέρεται καλύτερα κατά το πέρασμα από έντονα εγκάρσια σαμαράκια. Παράλληλα σε καλό δρόμο, η ποιότητα κύλισης είναι εμφανώς βελτιωμένη κάτι που σε συνδυασμό με την καλή ηχομόνωση της καμπίνας αφήνει «εκτός» τους ενοχλητικούς θορύβους.

Η μαλακή ανάρτηση βέβαια θυσιάζει αρκετή από την αμεσότητα του αμαξώματος στις εντολές του οδηγού, με το Yaris σε αυτή του την έκδοση να μην προσφέρει κάτι παραπάνω από άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και εδώ το κιβώτιο «τύπου» συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων είναι λίγο θορυβώδες και πιο αργό σε λειτουργία από ένα διπλού συμπλέκτη, με αποτέλεσμα να ορίζει το στυλ οδήγησης. Από την άλλη όμως, στην καθημερινότητα και δη σε αστικές συνθήκες κίνησης, το Yaris Hybrid αποζημιώνει και τον απαιτητικό οδηγό, αφού είναι ευχάριστο, ευέλικτο και «ζωντανό», αποτελώντας έτσι το καλύτερο παράδειγμα για ένα καθημερινό αυτοκίνητο. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Hyundai
KIA