Εξετάζει σοβαρά την αναβίωση του Pathfinder η Nissan

1.656 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2024)
Το Nissan Pathfinder του 2015
2 Φωτογραφίες »

Το Nissan Pathfinder του 2015

- Επιθυμεί να ακολουθήσει την επιτυχία του Land Rover Defender
- Υποδιευθυντής της Nissan αφήνει υπόνοιες για επιστροφή του Pathfinder
- Ρετρό στοιχεία εξωτερικά και με μεγάλες ομοιότητες με το Frontier
- Πιθανό να μοιάζει με το Hyper Adventure

Επιθυμεί να ακολουθήσει την επιτυχία του Land Rover Defender

Η «αναγέννηση» κλασικών μοντέλων με off-road ικανότητες είναι μια τακτική η οποία αποδείχθηκε ιδιαίτερα προσοδοφόρα (σε κάποιες περιπτώσεις), με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Defender της Land Rover. Κι όμως, πολλές εταιρείες δεν έχουν ακολουθήσει την συγκεκριμένη πεπατημένη, όπως η Nissan. Το διασημότερο off-road μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας, Nissan Pathfinder, βρίσκεται εκτός παραγωγής από το πολύ μακρινό πλέον, 2015.

Υποδιευθυντής της Nissan αφήνει υπόνοιες για επιστροφή του Pathfinder

Τα ήρεμα αυτά νερά ήρθε να ταράξει ο υποδιευθυντής της Nissan στην Αμερική, Ponz Pandikuthira, αφήνοντας υπόνοιες για κάτι που θα χαροποιήσει τους φίλους του συγκεκριμένου μοντέλου. Αν και δεν έδωσε κάποια επίσημη επιβεβαίωση, ο Pandikuthira τόνισε πως υπάρχουν πολλές συζητήσεις γύρω από την την «αναγέννηση» του Pathfinder. Επιπρόσθετα, τόνισε πως στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα όχημα με προσιτό κόστος αγοράς, να έχει δυνατότητες «αγροτικού» καθώς και μοντέρνες «πινελιές» ως προς την εμφάνιση.


To Hyper Adventure Concept
2 Φωτογραφίες »

To Hyper Adventure Concept

Ρετρό στοιχεία εξωτερικά και με μεγάλες ομοιότητες με το Frontier

Σχεδιαστικά, το σενάριο το οποίο αναμένεται να επικρατήσει (πάντα σε περίπτωση που το σχέδιο «Pathfinder» λάβει το πράσινο φως) θα είναι το αυτοκίνητο να υιοθετήσει ρετρό σχεδιασμό και να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό πάνω στο Frontier. Ίσως να είναι και αυτό που επιθυμούν οι περισσότεροι φίλοι του μοντέλου. Όμως, ο ρετρό σχεδιασμός, δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πρέπει να περιμένουμε μια καθαρή «κόπια» του παρελθόντος.

Πιθανό να μοιάζει με το Hyper Adventure

Αν πάρουμε υπόψη μας την σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση της Nissan, θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάποια τολμηρά σχέδια, όπως το Nissan Hyper Adventure Concept που είδαμε το περασμένο φθινόπωρο. Ναι μεν υπάρχουν κάποια συμβατικά στοιχεία, αλλά δεν λες την σχεδίασή του και ιδιαίτερα κλασική. Απομένει να δούμε τι δρόμο θα ακολουθήσει η ίδια η εταιρεία.

Mercedes
SEAT