Πιστό αντίγραφο της Mercedes-Benz 300 SLR
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πιστό αντίγραφο της Mercedes-Benz 300 SLR

Θρυλική ρέπλικα

2.408 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2016)

Πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια απλή Replica. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε το αποτέλεσμα να μην διαφέρει από τη γνήσια Mercedes-Benz 300 SLR. Δείτε πόσο θα πωληθεί

Η Mercedes-Benz 300 SLR ήταν ένα αυτοκίνητο που άλλαξε το κύρος του ονόματος της εταιρείας με σήμα το «Αστέρι». Κατασκευάστηκε μόλις σε εννέα αντίτυπα το 1955 και την ίδια χρονιά κέρδισε τον αγώνα αντοχής Mille Miglia, νίκη σταθμός στην ιστορία της γερμανικής φίρμας. Σήμερα σώζονται μόλις έξι αυτοκίνητα, από τα οποία ασφαλώς δεν πωλείται κανένα. Βέβαια, αν στο μέλλον τεθεί προς πώληση κάποια αυθεντική 300 SLR, σίγουρα θα έχουμε νέο παγκόσμιο ρεκόρ.
Στο επίσημο site του οίκου δημοπρασιών «Silverstone Auctions», αυτές τις μέρες τα βλέμματα συγκεντρώνει ένα πιστό αντίγραφο της θρυλικής Mercedes. Πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια απλή Replica, μιας και ο κατασκευαστής της έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, ώστε να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 
Την επιμέλεια της κατασκευής ανέλαβε ο Jim Marland, ιδρυτής της εταιρείας Proteus Sports & Racing Cars, ο οποίος φρόντισε να συνεργαστεί με τους κορυφαίους μηχανικούς της Αγγλίας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Συνολικά χρειάστηκαν δύο χρόνια ακατάπαυστης εργασίας και το project ολοκληρώθηκε το 2010.
Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σχεδόν εξολοκλήρου στο χέρι, με κορυφαίας ποιότητας υλικά. Για το αμάξωμα χρησιμοποιήθηκε αλουμίνιο, ενώ στο εσωτερικό προτεραιότητα δόθηκε στη λεπτομέρεια, ώστε το αποτέλεσμα να μην διαφέρει καθόλου από τη γνήσια Mercedes-Benz 300 SLR. 
Σχετικά με τον κινητήρα, κάτω από το καπό, σε αντίθεση με τον 8κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο του ιστορικού μοντέλου, τοποθετήθηκε ένας 6κύλινδρος από την Mercedes-Benz 280E με χωρητικότητα 2,8 λτ. τον οποίο επιμελήθηκε η εξειδικευμένη βρετανική εταιρεία Crewe Engines. Η κίνηση περνά στους τροχούς μέσω ενός μηχανικού σασμάν 4 σχέσεων, ενώ όλα τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη προέρχονται από τη Mercedes. 
Ίσως να μιλάμε για το καλύτερο αντίγραφο της 300 SLR που υπάρχει αυτή τη στιγμή και δεδομένου ότι η αξία μιας γνήσιας είναι ανεκτίμητη, για πολλούς τα 340.000 ευρώ που απαιτούνται για την απόκτησή της θα την χαρακτηρίσουν «ευκαιρία»!

Πόσα θα δίνατε για ένα αντίγραφο ενός θρυλικού αυτοκινήτου;

Πόσα θα δίνατε για ένα αντίγραφο ενός θρυλικού αυτοκινήτου;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
OPEL