Φουτουριστικό Toyota θα συνοδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα

3.234 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2024)
Το LQ εξοπλίζεται με πλήθος αυτόνομων συστημάτων Επιπέδου 4.
6 Φωτογραφίες »

Το LQ εξοπλίζεται με πλήθος αυτόνομων συστημάτων Επιπέδου 4.

- H Toyota Hellas είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής
- Το ηλεκτρικό bZ4X στοχεύει να καλύψει πάνω από πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα!
- Η Toyota βελτιώνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία με τα C+Walk και E-Puller

Επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής η Toyota Hellas

Η Toyota Hellas αποτελεί τον επίσημο συνεργάτη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στους Αγώνες του 2024. Αυτή η συνεργασία εκφράζεται, μεταξύ άλλων, μέσω της παροχής οχημάτων και λύσεων για την μετακίνηση των αθλητών αλλά και όλων των συντελεστών για τη μεγάλη γιορτή των Ολυμπιακών Αγώνων οπουδήποτε στον κόσμο. Φέτος, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, η Toyota συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και στην ενίσχυση του πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα.

Το ηλεκτρικό bZ4X στοχεύει να καλύψει πάνω από 5.200 χιλιόμετρα!

Το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας ξεκίνησε στις 16 Απριλίου με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία, και μέσα στις επόμενες έντεκα ημέρες θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, διασχίζοντας 5.202 χιλιόμετρα και 563 ναυτικά μίλια, στα χέρια 600 Λαμπαδηδρόμων. Τελευταίος ελληνικός σταθμός σε αυτό το ταξίδι του συμβόλου του Ολυμπιακού Κινήματος με οικουμενική απήχηση και σημασία θα έιναι η παράδοση της στο Καλλιμάρμαρο στις 26 Απριλίου, πριν πάρει το δρόμο για τη Γαλλία. Εκεί θα αφιχθεί στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου και έπειτα θα περάσει από τη γαλλική επικράτεια έως τις 26 Ιουλίου, όταν θα φτάσει στο Παρίσι.

Αρωγός σε αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα θα είναι η Toyota Hellas, η οποία παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 13 νέα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα. Αυτά τα 13 αυτοκίνητα της Toyota συμορφώνονται απόλυτα με την πολυτεχνολογική προσέγγισή της για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας και θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά των αθλητών και των μελών της Επιτροπής, αλλά και για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών για μέχρι την παράδοσή της προς τον επόμενο σταθμό, στο ταξίδι της για το Παρίσι 2024.

Μεταξύ των οχημάτων, βρίσκεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota, το bZ4X καθώς και το νέο Prius Plug-in Hybird, το ολοκαίνουργιο Toyota C-HR ενώ για το τελευταίο σκέλος της λαμπαδηδρομίας στην Αθήνα και μέχρι την είσοδο του στο Καλλιμάρμαρο, το φουτουριστικό πρωτότυπο Toyota LQ θα είναι αυτό που θα συνοδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα στην τελετή παράδοσης για το «Παρίσι 2024».

Βελτιώνει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία με τα C+Walk και E-Puller

Παράλληλα, η Toyota Hellas, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης της φλόγας στο Καλλιμάρμαρο αναμένεται να παρουσιάσει μία σειρά από λύσεις κινητικότητας που θα πρωταγωνιστήσουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», προσφέροντας ασφαλή και με μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο μετακίνηση σε αθλητές, μέλη της επιτροπής, προσωπικό και εθελοντές. Συγκεκριμένα, υποστηρίζοντας την «Κινητικότητα για Όλους», προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά τρίτροχα C-Walk, ως την πιο σύγχρονη λύση μετακίνησης, φιλική προς το περιβάλλον και ιδανική για να εξυπηρετήσει άτομα με κινητικά προβλήματα. Επίσης, παρέχει τα E-Puller ηλεκτρικά μηχανήματα έλξης αμαξιδίων σε μια λύση κινητικότητας με μπαταρία που χαρίζει μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN