Το LQ εξοπλίζεται με πλήθος αυτόνομων συστημάτων Επιπέδου 4.

Nέο Toyota LQ concept

2.063 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2019)

Ντεμπούτο στο Τόκιο θα κάνει το Toyota LQ concept. Διαβάστε τι γνωρίζουμε.

To concept που θα βρεθεί στο κέντρο της προσοχής στο περίπτερό της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο παρουσίασε η Toyota. Πρόκειται για ένα αυτόνομο όχημα που έχει την ονομασία LQ και αποτελεί την εξελιγμένη έκδοση του Concept-i που είχε κάνει ντεμπούτο πριν από περίπου δύο χρόνια.

Το LQ εξοπλίζεται με πλήθος αυτόνομων συστημάτων Επιπέδου 4 κάτι που σημαίνει πως μπορεί να κινείται χωρίς την παρέμβαση του οδηγού στις περισσότερες περιπτώσεις χάρη στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της μάρκας Υui.

Η Toyota αναφέρει ότι το πρόγραμμα τεχνολογικής ανάπτυξης τoυ Yui "βασίζεται στην αντίληψη ότι η κινητικότητα υπερβαίνει τη φυσική μεταφορά και περιλαμβάνει την ανθρώπινη ανάγκη να μετακινηθεί και να εμπλακεί συναισθηματικά", υποδηλώνοντας ότι τα αυτοκατευθυνόμενα οχήματα θα πρέπει να περιλαμβάνουν λειτουργίες για να κρατούν τους επιβάτες τους απασχολημένους.

Το styling του οχήματος είναι φουτουριστικό με κρυμμένους πίσω τροχούς, διαγώνια φωτιστικά σώματα ενώ σημαντικές είναι οι ομοιότητες με τα οχήματα παραγωγής Prius και Mirai.
 

Mercedes
test center