Η Citroen σχεδίασε κινηματογραφικό άρμα με έμπνευση από το 2CV
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Citroen σχεδίασε κινηματογραφικό άρμα με έμπνευση από το 2CV

1.644 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2022)

Από τη Citroen είναι σχεδιασμένο ένα πρωτότυπο άρμα, που κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της νέας ταινίας «Asterix&Obelix: The Middle Kingdom»!

Η Citroen συναντά τους Αστερίξ και Οβελίξ!

Η Citroen με την Pathé, Trésor Films και τις εκδόσεις Editions Albert René, ξεκινούν τη συνεργασία τους για την ταινία «Asterix & Obelix: The  Middle Kingdom». Στο πλαίσιό της, συμπεριλήφθηκε ο σχεδιασμός αλλά και η δημιουργία ενός πρωτότυπου άρματος από τη Citroen, ειδικά για τις ανάγκες αυτής της παραγωγής.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Με έμπνευση από το Citroen 2CV

Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroen ενεπλάκησαν σε αυτό το concept από την αρχή, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το άρμα για την ταινία, μέσα σε μόλις 3 μήνες- ενώ το χρονοδιάγραμμα για την αντίστοιχη διαδικασία ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι συνήθως 1 έτος. Μάλιστα την έμπνευση για αυτό το σχεδιασμό έδωσε το δημοφιλές Citroen 2CV, ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μέρος της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, την ώρα που η σιλουέτα του είναι αναγνωρίσιμη οπουδήποτε στον κόσμο.

Τα κινηματογραφικά χαρακτηριστικά του άρματος

Στην ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom», το πρωτότυπο άρμα είναι στην πραγματικότητα μια διαφορετική προσέγγιση του 2CV και αντιπροσωπεύει τον γαλατικό τρόπο ζωής. Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroen έκαναν μια επανερμηνεία των βασικών αξιών που έχει στο DNA της η γαλλική μάρκα και έχουν να κάνουν με την άνεση, την τεχνολογία και τον τολμηρό σχεδιασμό, προσθέτοντας έτσι μια ιδιαίτερη πινελιά για την ταινία του Asterix. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με… πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της Citroen.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
KIA