Η τιμή της νέας βασικής Mercedes GLA 180 στην Ελλάδα

4.321 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2024)
Η τιμή της νέας βασικής Mercedes GLA 180 στην Ελλάδα
4 Φωτογραφίες »

- Νέα βασική έκδοση για την Mercedes GLA.
- Ήπια υβριδική με 136+14 άλογα.
- Γεμάτος ο εξοπλισμός αν και βασική έκδοση.
- Με 17άρες ζάντες, LED φώτα και ράγες οροφής.

Νέα βασική έκδοση για την Mercedes GLA

Η Mercedes GLA 180 υπηρετεί το αγοραστικό κοινό της Ελλάδας ως η νέα βασική έκδοση του luxury μικρού SUV. Στην έκδοση 180 η GLA έρχεται ως ήπια υβριδική με 136+14 άλογα, γεμάτο βασικό εξοπλισμό και τιμή από 44.500 ευρώ.

Ήπια υβριδική με 136+14 άλογα

Ως εκ τούτου η Mercedes GLA 180 παίρνει την σκυτάλη από την GLA 200 ως η νέα βασική έκδοση του μοντέλου στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Η GLA 180 εφοδιάζεται με τον 1,33 λίτρων ήπια υβριδικό κινητήρα βενζίνης, ο οποίος, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Η ισχύς της ανέρχεται στα 136+14 άλογα, ενώ η ροπή στα 230 Nm ροπής. Η ισχύς του μοτέρ είναι αρκετή για να δώσει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να πετύχει το 0-100 χλμ. /ώρα σε 10 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα αναμένεται στα 200 χλμ. /ώρα. Όσον αφορά την κατανάλωση, η Mercedes υπόσχεται μέση κατανάλωση 6,7 λτ. /100χλμ., με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 153 γρ. /χλμ.

Γεμάτος ο εξοπλισμός αν και βασική έκδοση

Στο εσωτερικό της GLA 180 δεσπόζει μία οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ το παρών δίνει και το πολυλειτουργικό τιμόνι. Παρόλο το γεγονός πως μιλάμε για τη βασική έκδοση τα συστήματα υποστήριξης και υποβοήθησης του οδηγού είναι πολλά ενώ γεμάτος είναι και ο εξοπλισμός συνολικά. Μεταξύ άλλων θα βρει κάποιος: κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα eCall-emergency system (Hermes), Adaptive Main Beam Assist, προσαρμοζόμενο ύψος δέσμης φωτός, Active Brake Assist, Speed Limit Assist, αερόσακο γονάτων οδηγού, σύστημα προστασίας πεζών, υαλοκαθαριστήρες με αισθητήρα βροχής και άλλα.

Με 17άρες ζάντες, LED φώτα και ράγες οροφής

Εξωτερικά, η GLA 180 έρχεται με LED φώτα και ράγες οροφής. Οι ζάντες της βασικής έκδοσης είναι 17 ιντσών, ενώ φυσικά το μοντέλο επωφελείται από όλα τα χαρακτηριστικά που έλαβε κατά την ανανέωσή του. Η Mercedes αναφέρει πως έχουν γίνει μικρές διαφοροποιήσεις στην εμφάνιση της γρίλιας, ώστε αυτή να αποπνέει μεγαλύτερο δυναμισμό, ενώ βλέπουμε επίσης πως ανασχεδιασμένος είναι μπροστινός προφυλακτήρας, ο οποίος τονίζει τις off-road δυνατότητες του μοντέλου.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
SEAT