Η ιταλική μάρκα οδεύει προς το ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της με την Urus να παίζει καθοριστικό ρόλο, όντας πρώτη και με διαφορά στην κατάταξη της γκάμας.

«Ξεπουλάει» η Lamborghini

3.998 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2019)

Με τη ζήτηση να ξεπερνά τις ικανότητες παραγωγής της ιταλικής φίρμας, το αφεντικό της Lamborghini εξέφρασε την ανάγκη περιορισμού της παραγωγής, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα χάσουν πελάτες.


Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των εξαιρετικά θετικών στοιχείων για τις πωλήσεις της Lamborghini σε παγκόσμιο επίπεδο με πρωτοστάτρια την Urus, το πρώτο SUV της ιταλικής φίρμας, έρχονται νέα στοιχεία στο φως για την παραγωγή των μοντέλων της. Εφόσον, λοιπόν, οι παγκόσμιες πωλήσεις συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς (σ.σ. μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 96% με 4.553 αυτοκίνητα), η Automobili Lamborghini θα ξεπεράσει τα όρια της παραγωγικής της ικανότητας.

Βάσει των στατιστικών στοιχείων που έχει στα χέρια του το αφεντικό του «ταύρου», Στέφανο Ντομενικάλι, προέβλεψε πως η χρονιά θα κλείσει με περισσότερες από 8.000 ταξινομήσεις, σημειώνοντας ένα πρωτοφανές ρεκόρ στην ιστορία της Lamborghini. Αυτό από τη μία είναι καλό γιατί το μεγάλο στοίχημα της φίρμας, που δεν είναι άλλο από το πρώτο SUV της, πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι συνδράμοντας τα μέγιστα στην κερδοφορία, εντούτοις ο Ντομενικάλι προβληματίζεται, καθώς πιστεύει πως όσο αυξάνεται χωρίς περιορισμούς η παραγωγή, δημιουργείται αρνητικός αντίκτυπος στο αίσθημα αποκλειστικότητας για τους πελάτες.

Γι΄αυτό το λόγο ο ισχυρός άνδρας της Lamborghini δήλωσε στην Automotive News πως θα περιορίσει την ετήσια παραγωγή φέτος, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα χάσει πελάτες, μιας και πιστεύει πως η ζήτηση θα ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγή. Μιλώντας στα εγκαίνια του νέου φανοποιείου στα κεντρικά της μάρκας στη Sant΄Agata, ο Ντομενικάλι εξήγησε πως η ετήσια παραγωγή 10.000 αυτοκινήτων είναι εφικτή, αλλά μόνο αν προστεθεί και ένα τέταρτο μοντέλο στη γκάμα.

E-CUSTOM
Mitsubishi