Περισσότερο από 50% των συνολικών πωλήσεων της Lamborghini καταλαμβάνουν οι πωλήσεις της Urus το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Έκανε το ντάμπλ με την Urus

1.703 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2019)

Η Lamborghini είδε τις πωλήσεις της να διπλασιάζονται το πρώτο εξάμηνο του 2019, σημειώνοτας μάλιστα ρεκόρ γι΄αυτό το διάστημα στην ιστορία της, με «μπροστάρη» την Urus.


Το μεγάλο στοίχημα της Automobili Lamborghini, η οποία έχει απορροφηθεί από το VW Group και πιο συγκεκριμένα την Audi από το 1998, κερδίθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Αναλυτικότερα, το ιταλικό στρατόπεδο διατείνεται πως διατηρεί τις επεκτατικές του βλέψεις αφού, μέσα σε 6 μήνες, η παγκόσμια αγορά απορρόφησε 4.553 αυτοκίνητα, κάτι μου μεταφράζεται σε αύξηση των πωλήσεων της τάξεως του 96% (!) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Φανταστείτε ακόμη ότι αυτός ο αριθμός ξεπερνά τις συνολικές πωλήσεις που κατέγραψε η μάρκα για ολόκληρο το 2017.

Βαρύ πυροβολικό για την εταιρεία που εδρεύει στην Sant΄Agatha της Μπολόνια ήταν το πρώτο SUV στην ιστορία της, η Urus, που σημείωσε 2.693 πωλήσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Με πιο απλά λόγια 1 στις 2 Lamborghini που πουλήθηκε το 2019 παγκοσμίως ήταν Urus, αποδεικνύοντας την παγκόσμια στροφή στα SUV ακόμα και σε μάρκες με εξωτικά, σπορ αυτοκίνητα και μοντέλα επιδόσεων. Μάλιστα, τα στοιχεία των Ιταλών αναφέρουν πως το 70% των κατόχων Urus, είναι «φρέσκοι» αγοραστές, που σημαίνει πως αγόρασαν για πρώτη φορά μοντέλο της Lamborghini.

Μένει να δούμε αν η απάντηση της Ferrari στην κατηγορία των SUV, που θα ακούει στο όνομα «Purosangue» θα τύχει αντίστοιχης αποδοχής απο το παγκόσμιο κοινό.  

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
fiat