Νέα Shelby Super Snake: Mustang που «δαγκώνει» με έως 841 PS

2.284 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2024)
Νέα Shelby Super Snake: Mustang που «δαγκώνει» με έως 841 PS
5 Φωτογραφίες »

- Super Snake, η πρώτη δουλειά της Shelby πάνω στη νέα Mustang
- Σε 2 εκδόσεις των 487 και 841 ίππων
- Με τροχούς είκοσι ιντσών, κουκούλα από αλουμίνιο και φτερό από ανθρακονήματα
- Το καλοκαίρι η παραγωγή με 250 κομμάτια

Super Snake, η πρώτη δουλειά της Shelby πάνω στη νέα Mustang

Το 2024 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη Mustang, καθώς γιορτάζει τα 60 της έτη. Έχουμε ήδη δει διάφορες εκδόσεις και εννοείται πως εκτός αυτής της κουβέντας δεν θα μπορούσε να μείνει η Shelby, μια εταιρεία που έχει γράψει την δική της ιστορία πάνω στην βελτίωση των αυτοκινήτων της Ford. Το αυτοκίνητο που παρουσιάζει σε αυτή την περίπτωση είναι η πρώτη της δουλειά πάνω στη νέας γενιάς Mustang και έχει όνομα Super Snake. Η έκδοση αφορά τόσο την coupe όσο και τη Mustang cabrio. 

Σε εκδόσεις των 487 και 843 ίππων

Η Super Snake θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα φοράει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 5,0 λτ. V8 με ισχύ 487 PS και η δεύτερη θα είναι εξοπλισμένη με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Whipple με ισχύ 841 ίππους. Αμφότερες οι εκδόσεις έρχονται με μικροεπεμβάσεις στην ανάρτηση, στα φρένα, καλύτερη ψύξη για το μοτέρ και μια «ελεύθερη» εξάτμιση Borla.

Με τροχούς είκοσι ιντσών, κουκούλα από αλουμίνιο και φτερό από ανθρακονήματα

Στο εξωτερικό, βλέπουμε επεμβάσεις σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου με μια  «άγρια» προσέγγιση. Τροχοί είκοσι ιντσών, εδική κουκούλα από αλουμίνιο, μπροστινά φτερά με φαρδύ αμάξωμα από ανθρακονήματα καθώς και επεμβάσεις σε προφυλακτήρα και διαχύτη. Ακόμη, η έκδοση κάμπριο προσφέρεται με κλασσική αεροτομή τύπου ducktail, ενώ η fastback έκδοση θα προσφέρει αεροτομή από ανθρακονήματα. 

Στο εσωτερικό της Mustang θα βρούμε κεντημένα καθίσματα, κεντημένα πατάκια δαπέδου, φωτιστικά με το χαρακτηριστικό logo της εταιρείας, λεπτομέρειες τις οποίες έχουν την «σφραγίδα» της Shelby.

Το καλοκαίρι η παραγωγή με 250 κομμάτια

Δε γνωρίζουμε ακόμη την τιμή της Super Snake, αλλά σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία, η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του καλοκαιριού. Η παραγωγή εντός του 2024 θα περιοριστεί στα 250 κομμάτια.

DEH PASXA
KIA