Το Audi TT έλαβε μέρος στις νέες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, χωρίς να επιτύχει «5άστερη» επίδοση.

Παθητική ασφάλεια: Αρνητική έκπληξη με 4 αστέρια

51.186 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/4/2015

Το 2015 ο Euro NCAP έχει ξεκινήσει crash tests με νέες προδιαγραφές, πιο αυστηρές από πριν. Η μεγαλύτερη αλλαγή έχει να κάνει με την προσθήκη μιας νέας δοκιμασίας κατά την οποία το αυτοκίνητο πέφτει πάνω στον τοίχο με όλο το πλάτος της μετωπικής του επιφάνειας και όχι μόνο με το 40% όπως πριν (παραμένει και αυτή η δοκιμασία). Επίσης, η δοκιμασία της πλευρικής σύγκρουσης έχει δυσκολέψει (πιο βαρύ και πλατύ το αντικείμενο που προσκρούει), ενώ και στο τεστ της δοκού, η δοκός είναι πιο σκληρή και η γωνία πρόσκρουσης διαφορετική. Τέλος, νέες είναι και οι κούκλες (dummies), ενώ έχουν αυξηθεί τα κατώτατα όρια για τα 3,4 και 5 αστέρια.


Γιατί 4 αστέρια…
Στις νέες δοκιμές του Euro NCAP το
Audi TT δεν κατάφερε να κατακτήσει την ανώτερη διάκριση των 5 αστέρων, αλλά έλαβε 4 αστέρια. Όπως σημειώνει ο οργανισμός, το TT έχασε πόντους στην ασφάλεια των ενηλίκων κυρίως στο νέο τεστ της μετωπικής πρόσκρουσης, όπου η προστασία του στήθους του οδηγού κρίθηκε ως «επαρκής», ενώ πόντοι χάθηκαν και λόγω της επίδοσης στην προστασία του αυχένα του οδηγού. Τέλος, υπήρχαν και κάποιοι πόντοι που χάθηκαν λόγω της μη ύπαρξης στον εξοπλισμό κάποιου συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος, ενώ δεν ήταν καλή και η επίδοση του TT στη προστασία των παιδιών. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι εκτός του νέου TT, στις νέες δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP δεν έχει λάβει μέρος μέχρι σήμερα κάποιο άλλο επιβατικό αυτοκίνητο, πέρα από 2 επαγγελματικά (Renault Trafic, Opel Vivaro), που πήραν από 3 αστέρια.

 
  • Vicarious

    2,0 TDI... Βρε τι μου θυμίζει... Κάποιο θέμα από την επικαιρότητα! Πάντως, στείλατε ένα mail με δοκιμές και οι 3 από τις 5 αφορού αυτοκίνητα του VAG με diesel κινητήρες. Πολύ καλό το τρολάρισμα, αλλά παρεξηγείται καμιά φορά!

      4
  • Billy The King

    Μου άρεσε το σχόλιο όσον αφορά την εμφάνιση και τον κινητήρα. "Εμφάνιση (Σαν σκρίνιο δεκαετίας του 60), κινητήρας-επιδόσεις (Εδώ γελάμε. Απ΄ότι λένε ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι πολύ γρήγορος σε κατηφόρες), κατανάλωση (Εδώ ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Σας συστήνω την ταινία Εντιμότατοι Απατεώνες του 2012 σε σκηνοθεσία του Μάικλ Χόφμαν). Επίσης κυκλοφορεί και το νέο τραγούδι (μεγάλη επιτυχία) με τον Αλέκο Κιτσάκη. Μας πήρανε χαμπάρι μας πήρε ο ποταμός μας έκλεισε το σπίτι ο Αμερικανός

      3