Πεδίο δράσης του Fiat Panda Cross, αλλά και του Uxv 450i της Kymco είναι χωρίς αμφιβολία το χώμα.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πεδίο δράσης του Fiat Panda Cross, αλλά και του Uxv 450i της Kymco είναι χωρίς αμφιβολία το χώμα.

Στο δρόμο: Πάρτε τα βουνά!

22.438 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2016)

Με γωνίες προσέγγισης 24 μοίρες, διαφυγής 34 μοίρες και ράμπας 21 μοίρες, αλλά και με ελαστικά 185/65 R15 Mud + Snow, το Fiat Panda Cross βρίσκεται στα «νερά» του σε εκτός δρόμου διαδρομές. Εκεί, εκτός των παραπάνω χαρακτηριστικών, εκμεταλλεύεται την άμεση εμπλοκή της τετρακίνησης και σε συνδυασμό με τον πιο και δυνατό diesel, αλλά και το χαμηλό βάρος, κινείται χωρίς πρόβλημα ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, όπως λασπωμένους ή χιονισμένους δασικούς δρόμους με τονισμένη κλίση. 
Λίγο πιο μακριά θα πάει, από την άλλη, το Uxv της Kymco. Αν και με μακρύ μεταξόνιο και με χαμηλή απόσταση από το έδαφος (για τα δεδομένα μιας γουρούνας) μπορεί να υπερπηδήσει κάθε εμπόδιο. Πως; Απλά παίρνεις φόρα, η ποδιά «σκάει και γλιστράει» στο εμπόδιο και εσύ συνεχίζεις με τις ανεξάρτητες αναρτήσεις στους 4 τροχούς και την ανατρεπτική δοκό να κάνουν τα δύσκολα-εύκολα, είτε είσαι μόνος, είτε με συνεπιβάτη. Φυσικά, με το Panda Cross δεν μπορείς να πάρεις φόρα και να γλιστρήσεις πάνω από το εμπόδιο, όμως οι δυνατότητες είναι τόσες μεγάλες που δεν μπορείς αρχικά να τις αντιληφθείς!
Περνώντας στην άσφαλτο, στην περίπτωση του Panda Cross, η μόνιμη τετρακίνηση ενισχύει την πρόσφυση ακόμη και στο βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ η ποιοτικότερη λειτουργία του κινητήρα έχει κάνει τα ταξίδια πιο ήσυχα και άνετα. Η ανάρτηση «καταπίνει» κάθε ανωμαλία, ωστόσο οι κλίσεις στις στροφές είναι αισθητές. Καλή, τέλος, είναι η αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός από το τιμόνι, ενώ και τα φρένα επιβραδύνουν χωρίς δυσκολία το ελαφρύ αυτοκίνητο. Το Uxv από την άλλη είναι έξω από τα νερά του όταν βρίσκεται στην άσφαλτο, με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 70 χλμ./ώρα και το ψηλό κέντρο βάρους να σε κάνει να αισθάνεσαι αρκετά περίεργα. Ίσως βέβαια αυτό να οφείλεται και στο ότι κάθεσαι ψηλά, σαν σε παγκάκι…

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
4green