Mercedes A-Class με 549 ευρώ το μήνα
7 Φωτογραφίες »

Mercedes A-Class με 549 ευρώ το μήνα

50.291 Επισκέψεις στο άρθρο (6/1/2024)

Η Mercedes A-Class ήταν το premium μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις το 2022 χάρη στην κομψή του εμφάνιση, την άριστη συναρμολόγηση και πολυτελή υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο το εσωτερικό της, τον πλούσιο εξοπλισμό της και φυσικά το prestige που φέρει μαζί της σαν μοντέλο της Mercedes. Στην Plug-in υβριδική της έκδοση 250 e είναι ιδανική για τους ιδιώτες και τους εταιρικούς χρήστες που θέλουν να μην καίνε σταγόνα βενζίνης μέσα στην πόλη για δεκάδες χιλιόμετρα και παράλληλα να έχουν την δυνατότητα να κάνουν ταξίδια χωρίς το άγχος της αυτονομίας των ηλεκτρικών. Την A-Class 250 e την βρίσκουμε με μηνιαίο μίσθωμα 549 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) με 11.000 ευρώ προκαταβολή για συμβόλαιο διάρκειας 48 μηνών και όριο χιλιομέτρων 20.000 χιλιομέτρων.

Εσωτερικό: Luxury στην καμπίνα και hi-tech

Λίγα είναι τα αυτοκίνητα στην αγορά που αποπνέουν σε τόσο μεγάλο βαθμό το συναίσθημα ότι βρίσκεται μέσα σε μια πολυτελής και άρτια κατασκευασμένη καμπίνα με μεγάλο τεχνολογικό επίπεδο, στο οποίο highlight είναι οι στάνταρ, πλέον, δυο οθόνες των 10,25 ιντσών, που δείχνουν σαν μία: Αυτή πίσω από το τιμόνι λειτουργεί ως ψηφιακός και διαμορφούμενος πίνακας οργάνων, ενώ εκείνη πάνω από τους εντυπωσιακούς κεντρικούς αεραγωγούς χρησιμοποιείται για το χειρισμό του βελτιωμένου infotainment ΜBUX. Αμετάβλητη παραμένει η χωροταξία με άνετους χώρους για 4 ενήλικες, η οποία εντυπωσιάζει κυρίως για τον χώρο που προσφέρει για τα γόνατα των πίσω επιβατών (15,4 εκ.), αλλά και μικρότερο -από το μέσο όρο της κατηγορίας- πορτ μπαγκάζ (310 λτ.) λόγω της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος που κλέβει λίτρα χωρητικότητας.

Κινητήρας: Πάει ηλεκτρικά για 75 χλμ. μέσα στην πόλη και αποδίδει 218 άλογα

Η συνδυαστική ισχύς της Plug-in υβριδικής έκδοσης φτάνει τα 218 άλογα χάρη σε έναν 1,33 λτ. turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 163 ίππων, έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων και μια μπαταρία ονομαστικής χωρητικότητας 15,6 kWh και ωφέλιμης 11,5 kWh και προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις τόσο στο 0-100 (7,8 δλ.) όσο και προσπέρασμα (60-100 και 80-120, 3,9 και 4,7 δλ. αντίστοιχα). Το σύνολο συνεργάζεται άψογα με το γνωστό 8άρι ημιαυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της μάρκας. Οι επιδόσεις είναι ελάχιστα πιο αργές μετά την ανανέωση του μοντέλου καθώς στόχος των μηχανικών της Mercedes ήταν να αυξήσουν την ηλεκτρική αυτονομία της A 250 e και το κατάφεραν, αφού, ο οδηγός θα καταφέρει μέσα στην πόλη να κάνει ακόμη και 75 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά. Μαζί με τα περισσότερα ηλεκτρικά χιλιόμετρα ήρθε και η χαμηλότερη μέση κατανάλωση, που από τα 4,8 έπεσε στα 4,5 λτ./100 χλμ.. Στο κομμάτι της φόρτισης, οι μπαταρίες φορτίζουν σε 1 ώρα και 45 λεπτά από ένα wallbox των 7,4 kW, όμως και σε απλή πρίζα δεν χρειάζονται πάνω από 5μιση ώρες για να φορτιστούν πλήρως. Με ταχυφορτιστή 22 kW δε, η φόρτιση του 80% γίνεται σε μόλις 25 λεπτά.

Στον δρόμο: Αρχοντική και άνετη

Στην δοκιμή που κάναμε στην ανανεωμένη A-Class 250 e είδαμε ότι το αυτοκίνητο έχει καλοζυγισμένο και σωστό σε βάρος τιμόνι, έχει καλά κρατήματα και συγκρατημένες κλίσεις όταν κινείται υπό πίεση και συνολικά καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στην άνεση των απλών εκδόσεων και το κράτημα που επιζητούν οι δυναμικές επιδόσεις της. Η έμφαση στην Plug-in υβριδική A-Class δίνεται στην ηλεκτρική λειτουργία με αποτέλεσμα -εκτός της οικονομίας- και την εξαιρετικά ήσυχη κύλιση σε καλής ποιότητας οδόστρωμα. Η σφιχτή ανάρτηση (αναγκαία λόγω των έξτρα 150 κιλών της μπαταρίας) θα δυσανασχετήσει τον οδηγό μόνο στις μεγάλες λακκούβες που θα συναντήσει στους ελληνικούς δρόμους, ενώ το βάρος έχει επηρεάσει κάπως και την αποτελεσματικότητα των φρένων (100-0 χλμ./ώρα σε 39,9 μ.), όχι όμως και την αντοχή τους, ενώ παρά τον μεγάλο κύκλο στροφής (11,0 μ.) μέσα στην πόλη η A 250 e είναι αρκετά ευκολοδήγητη. Γενικότερα, ο οδηγός δεν θα δυσκολευτεί να ελέγξει αποτελεσματικά το όλο σύνολο και σε αυτό φυσικά βοηθούν και τα εξαιρετικά ηλεκτρονικά.

Σελίδα 1Ποια Mercedes με δόση 500-550 ευρώ; Mercedes Α-Class ή GLA 250 e;
Σελίδα 2Mercedes A-Class με 549 ευρώ το μήνα
Σελίδα 3Mercedes GLA με 504 ευρώ το μήνα
ETRANSIT VS ESPRINTER
test center