Η Toyota για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατάφερε να τερματίσει πρώτη στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων.

Η Toyota για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά κατάφερε να τερματίσει πρώτη στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων.

Πρώτη στον κόσμο

2.936 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2016)

Σημασία δεν έχει η επιτυχία αλλά η διάρκεια αυτής και στην Toyota φαίνεται να το ξέρουν καλά αυτό καθώς πλέον για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η ιαπωνική μάρκα τερμάτισε πρώτη στις παγκόσμιες πωλήσεις.

Η Toyota πριν μερικά χρόνια είχε θέσει ως στόχο της να γίνει η πρώτη σε πωλήσεις μάρκα αυτοκινήτου στον κόσμο και τελικά τα κατάφερε. 
Η δίψα της όμως για την κορυφή δεν σταμάτησε εκεί καθώς έβαλε στόχο να παραμείνει εκεί. Και τα νούμερα τη δικαιώνουν για ακόμη μία χρονιά, καθώς είναι η τέταρτη σερί φορά που κόβει πρώτη το νήμα των πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως. 
Φυσικά πρέπει να διευκρινίσουμε πως όταν λέμε Toyota εννοούμε εκτός από τα μοντέλα της ίδιας και αυτά της Lexus, της Daihatsu (η οποία είναι υπό τη σκέπη της), της Scion (δραστηριοποιείται στην Αμερική) και της Hino (επαγγελματικά οχήματα). 
Όσον αφορά την επιτυχία της Toyota αυτή μεταφράζεται σε αριθμούς σε 10.151.000 αυτοκίνητα. Νούμερο που αν και μειωμένο κατά 0,8% από τα 10.230.000 του 2014 ήταν αρκετό να της δώσει την πρωτιά. 
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο όμιλος VW με  9.930.000, ο οποίος έχασε πολύτιμο έδαφος στην κούρσα της πρώτης θέσης λόγω dieselgate. Τρίτη βρέθηκε ήταν η GM με 9.800.000 αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

SPRING SEAT
citroen