Η παραγωγή του Focus στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας.

Η παραγωγή του Focus στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας.

Σε αναζήτηση επενδυτή για το εργοστάσιο του Focus βρίσκεται η Ford

1.084 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2024)

- Η Ford τερματίζει την παραγωγή του Focus
- Η Ford στρέφεται αποκλειστικά στα ηλεκτρικά με μπαταρίες (BEV) στην Ευρώπη
- Η κατάργηση των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά στη Γερμανία δεν θα επηρεάσει την επένδυση

Η Ford τερματίζει την παραγωγή του Focus

Η Ford τερματίζει το 2025 την παραγωγή του Focus, του μοναδικού μοντέλου που κατασκευάζεται σε εγκαταστάσεις στο Saarland της Γερμανίας και η μάρκα βρίσκεται σε συζητήσεις για την εύρεση επενδυτή για το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συζητήσεις για το μέλλον του εργοστασίου με έναν επενδυτή που δραστηροποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa η πρόεδρος του Saarland, Ανκε Ρέχλινγκερ. «Παραμένω βέβαιη ότι θα βρούμε μια λύση για το εργοτάξιο ώστε να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας», δήλωσε η Ρέχλινγκερ.

Η Ford στρέφεται αποκλειστικά στα ηλεκτρικά με μπαταρίες στην Ευρώπη

Η Ford τερματίζει την παραγωγή του Focus καθώς η αμερικανική εταιρεία μεταβαίνει στην πώληση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρίες στην Ευρώπη. Η Ford έχει επιλέξει το εργοστάσιό της στη Βαλένθια της Ισπανίας, αντί εκείνου του Saarlouis στο Saarland της Γερμανίας, για να κατασκευάσει τα ηλεκτρικά μοντέλα της επόμενης γενιάς. Η μάρκα βρισκόταν σε συζητήσεις με πιθανό επενδυτή για την ανάληψη του εργοστασίου του Saarlouis, αλλά αυτές κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2023.

Η κατάργηση των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά στη Γερμανία δεν θα επηρεάσει την επένδυση

Η Ρέχλινγκερ δήλωσε ότι η πρόσφατη κατάργηση από τη γερμανική κυβέρνηση των επιδοτήσεων για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν θα επηρεάσει την απόφαση μιας της εταιρείας να παράγει ηλεκτρικά μοντέλα. «Πιστεύω ότι τελικά, μια τέτοια απόφαση δεν θα έθετε σε κίνδυνο μια σημαντική επένδυση», δήλωσε.

test center
KIA