Στις 14 Φεβρουαρίου ντεμπουτάρει η ανανεωμένη Skoda Octavia
5 Φωτογραφίες »

Στις 14 Φεβρουαρίου ντεμπουτάρει η ανανεωμένη Skoda Octavia

5.738 Επισκέψεις στο άρθρο (6/2/2024)

- Στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα της ανανεωμένης Octavia.
- Ανασχεδιασμένα φώτα και υπογραφή στις ζάντες της Octavia RS.
- Με δύο οθόνες και μπόλικη τεχνολογία στην καμπίνα.
- Διατηρεί την ίδια γκάμα κινητήρων.

Στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα της ανανεωμένης Octavia

Η Skoda δημοσίευσε τα επίσημα σκίτσα της ανανεωμένης Octavia, ανακοινώνοντας παράλληλα την ημερομηνία που θα κάνει επίσημη πρεμιέρα το best-seller μοντέλο της. Αυτή θα είναι η 14η Φεβρουαρίου, όπου η τσεχική μάρκα εκτός από το hatchback και wagon αμάξωμα θα αποκαλύψει τόσο την ανανεωμένη Octavia Sportline, όσο και την ισχυρότερη RS.

Ανασχεδιασμένα φώτα και υπογραφή στις ζάντες της Octavia RS

Κοιτώντας τα σκίτσα μπορούμε να αντλήσουμε κάποιες βασικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα τα επανασχεδιασμένα φώτα ημέρας που εκτείνονται προς τα κάτω στον μπροστινό προφυλακτήρα. Η ανανεωμένη Octavia αναμένεται να χρησιμοποιεί προβολείς LED matrix νέας γενιάς με μπλε πινελιές στο εσωτερικό. Στο πίσω μέρος, τα φώτα έχουν αποκτήσει διακεκομμένη «υπογραφή» στη μία άκρη, ενώ στην άλλη ο σχεδιασμός είναι αρκετά «αιχμηρός». Από τη μεριά της η Octavia RS φαίνεται πως θα αποκτήσει έναν πολύ πιο επιθετικό μπροστινό προφυλακτήρα και φαίνεται να φέρει χαραγμένος στους τροχούς το λογότυπο «RS». Όπως προαναφέραμε, όταν θα πραγματοποιηθεί η επίσημη αποκάλυψη της ανανεωμένης Octavia, την ερχόμενη εβδομάδα, θα δούμε και το Sportline μοντέλο που βρίσκεται κάτω από την RS, έχοντας τον ρόλο της πιο σπορτίφ έκδοσης για να ισορροπεί μεταξύ της ναυαρχίδας (RS) και των πιο απλών εξοπλιστικών εκδόσεων.

Με δύο οθόνες και μπόλικη τεχνολογία στην καμπίνα

Η Skoda δεν μας έκανε τη χάρη να δώσει στη δημοσιότητα κάποια εικόνα του εσωτερικού. Υπάρχουν όμως ψίθυροι ότι θα έχει κοινά στοιχεία με το ανανεωμένο Volkswagen Golf Mk8, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες. Έτσι δεν αποκλείεται το φρεσκαρισμένο οικογενειακό της τσεχικής φίρμας να ντεμπουτάρει έχοντας μεγαλύτερη οθόνης αφής για το infotainment σε συνδυασμό με ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ταυτόχρονα το μοντέλο θα διατηρήσει και τα παραδοσιακά μπουτόν για κάποιες από τις λειτουργίες των συστημάτων του. Επίσης, δεν αποκλείεται η Skoda να εμπλουτίσει την γκάμα των ταπετσαριών με περισσότερες επιλογές.   

Διατηρεί την ίδια γκάμα κινητήρων

Τέλος, αναφορικά με τα κινητήρια σύνολα, δεδομένου ότι η Octavia βρίσκεται στην ίδια πλατφόρμα MQB με το VW Golf, δεν υπάρχει ακόμα καμία πιθανότητα για ένα αμιγλως ηλεκτρικό μοντέλο. Η Octavia και μετά την ανανέωση θα συνεχίσει να εξοπλίζεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, ενώ το παρών στην γκάμα του τσεχικού μικρομεσαίου θα συνεχίζει να δίνει και η επιλογή Plug-in υβριδικού (PHEV) συστήματος κίνησης. Αυτό που θα είναι ενδιαφέρον να δούμε είναι εάν η Skoda σκοπεύει να πουλήσει την Octavia RS facelift με κινητήρα diesel, αφού το Golf GTD κόπηκε κατά την ανανέωση του μοντέλου από τη Volkswagen.

TI LINGLONG AGORAZO
NISSAN