Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

    Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

    109.480 Επισκέψεις στο άρθρο

    Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση, την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από την ιστοσελίδα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

    Έντυπος κατάλογος εργοστασίου κατασκευής του αυτοκινήτου ή βεβαίωση αντιπροσωπείας, όπου φαίνεται η ικανότητα έλξης του αυτοκινήτου. Επίσης, η μέγιστη τεχνικά επιτρεπτή ρυμουλκούμενη μάζα με ή χωρίς συστήματα πέδησης αναγράφεται στα πεδία Ο1 και Ο2 της άδειας κυκλοφορίας.

    Παράβολο 3 Ευρώ (δεν απαιτείται για τα ελαφρά ρυμουλκούμενα).

    Επιπλέον για ελαφρά ρυμουλκούμενα: Τιμολόγιο, απόδειξη αγοράς, ή υπεύθυνη δήλωση για ιδιοκατασκευή. Εγκριτική απόφαση ή υπεύθυνη δήλωση μηχανολόγου μηχανικού ότι είναι σύμφωνο με τις τεχνικές προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος (34075/3663/99).

    Παλαιό σημείωμα έλξης για μεταχειρισμένο ρυμουλκούμενο.

    Ιδιωτικό συμφωνητικό θεωρημένο από Δ.Ο.Υ. ή υπεύθυνη δήλωση περί μεταβίβασης ή παραχώρησης της χρήσης του ρυμουλκούμενου, για μεταχειρισμένο ρυμουλκούμενο.

    `Αδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Τέλος, για τροχόσπιτα καινούρια απαιτείται τίτλος κυριότητας (πιστοποιητικό τελωνείου ή τιμολόγιο αγοράς ή ιδιωτικό συμφωνητικό θεωρημένο από Δ.Ο.Υ.) και εγκριτική απόφαση, ενώ για μεταχειρισμένα χρειάζεται το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης, θεωρημένο από αρμόδια Δ.Ο.Υ. και το σημείωμα έλξης του παλαιού ιδιοκτήτη.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Hyundai
    KIA