Το Land Rover Defender Octa θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος

2.295 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2024)
Το Land Rover Defender Octa θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος
3 Φωτογραφίες »

- Θα λανσαριστεί εντός του 2024
- Εξοπλισμένο με ήπια υβριδικό V8 κινητήρα και off-road ικανότητες
- Θα φέρει σήμα εμπνευσμένο από το σχήμα του διαμαντιού
- Η Land Rover θα μετατρέψει το Defender σε ξεχωριστή μάρκα και το Octa ίσως είναι το πρώτο της βήμα

Θα λανσαριστεί εντός του 2024

Η Land Rover θα λανσάρει κάποια στιγμή μέσα στο 2024 το ισχυρότερο Defender που έχει υπάρξει ποτέ, το νέο Defender Octa. Μάλιστα η μάρκα ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να εκδηλώσουν από τώρα το ενδιαφέρον τους αν θέλουν ένα μοντέλο από την πρώτη παρτίδα.

Εξοπλισμένο με ήπια υβριδικό V8 κινητήρα και off-road ικανότητες

Η μάρκα αποκάλυψε ότι το off-road SUV θα διαθέτει έναν twin-turbo ήπια υβριδικό V8 κινητήρα 5,0 λίτρων, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή ισχύ του μοντέλου. Ωστόσο, πέρυσι, η Land Rover πρόσθεσε τεχνολογία mild-hybrid στον twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων του Range Rover SV, ανεβάζοντας την απόδοση του από τους 518 στους 606 ίππους. Οπότε πιθανότατα η απόδοση του νέου Defender Octa αναμένεται να κυμανθεί κοντά σε αυτά τα νούμερα. Τέλος, το SUV θα διαθέτει και υδραυλική αερανάρτηση 6D Dynamics.

Θα φέρει σήμα εμπνευσμένο από το σχήμα του διαμαντιού

Το Defender Octa θα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις με σήματα εμπνευσμένα από το σχήμα του διαμαντιού. Το σήμα στο εξωτερικό πάνελ διαθέτει ένα γυαλιστερό μαύρο διαμάντι, ενώ στο εσωτερικό οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα κόκκινο φωτιζόμενο σήμα διαμαντιού στη βάση του τιμονιού. Επιπλέον, το νέο μοντέλο θα διαθέτει φρένα της Brembo.

Η Land Rover θα μετατρέψει το Defender σε ξεχωριστή μάρκα και το Octa ίσως είναι το πρώτο της βήμα

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ένα σημαντικό rebranding. ¶λλαξε το όνομά της σε JLR, λάνσαρε ένα νέο σήμα και ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει τα Defender, Discovery και Range Rover σε ξεχωριστές μάρκες. Τα SUV θα συνεχίσουν να φέρουν τα σήματα της Land Rover, αλλά μοντέλα όπως το Octa θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή πρώτη αρχή για τη διάκριση της μάρκας Defender από τα «αδέρφια» της.

Hyundai
KIA