Το νέο Land Rover Defender OCTA αποκαλύπτεται στις 3 Ιουλίου

2.571 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2024)
Το νέο Land Rover Defender OCTA αποκαλύπτεται στις 3 Ιουλίου
5 Φωτογραφίες »

- Η ναυαρχίδα των εκδόσεων του Defender.
- Έκανε 13.960 περισσότερες δοκιμές από το απλό Defender.
- Με twin-turbo V8 κινητήρα για 635 άλογα.

Η ναυαρχίδα των εκδόσεων του Defender

Οι μηχανικοί της Land Rover πέρασαν περισσότερα από τρία χρόνια δοκιμάζοντας το πιο ακραίο Defender που υπήρξε ποτέ. Ο λόγος για το Land Rover Defender OCTA, το οποίο θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 3 Ιουλίου, όπως επίσημα ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία.

Το νέο Defender OCTA θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των εκδόσεων του δημοφιλούς SUV. Έτσι, θέλοντας να μας βάλει στο κλίμα, η Land Rover κυκλοφόρησε μια σειρά από νέα teaser του μοντέλου. Παράλληλα, ανακοίνωσε μία σειρά από εκδηλώσεις, στις ποίες προσκάλεσε υποψήφιους αγοραστές να δώσουν το παρών και να δοκιμάσουν το νέο Defender. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, το Ντουμπάι και την Ιαπωνία και όσοι παρευρεθούν θα μπορούν επίσης να προχωρήσουν και στην παραγγελία του μοντέλου.

Έκανε 13.960 περισσότερες δοκιμές από το απλό Defender

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μάρκα για το Defender OCTA, οι μηχανικοί της έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 13.960 πρόσθετες δοκιμές, πέραν από αυτές του τυπικού καθεστώτος δοκιμών του Defender. Μέσα στις επιπλέον δοκιμές περιλαμβάνονται δοκιμές χειρισμού και αντοχής στο Nurburgring Nordschleife, δοκιμές σε συνθήκες βρεγμένης ασφάλτου στο Ladoux της Γαλλίας, οδήγηση στον πάγο στη Σουηδία, δοκιμές δε διαδρομές ράλλυ στη Γαλλία, οδήγηση σε άμμο στο Ντουμπάι και ανάβαση σε βραχώδη εδάφη στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Με twin-turbo V8 κινητήρα για 635 άλογα

Το νέο Land Rover Defender OCTA θα κινείται χάρη σε έναν twin-turbo V8 4,4 λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα προσφέρει 635 άλογα και 750 Nm ροπής. Το σύστημα ανάρτησης 6D Dynamics της Land Rover θα είναι επίσης στάνταρ, με τη μάρκα να υπόσχεται βελτιωμένο χειρισμό στο δρόμο και καλύτερη συμπεριφορά των τροχών σε εδάφη εκτός δρόμου.

Δείτε το teaser βίντεο

Ως μέρος της καμπάνιας teaser του Defender OCTA, κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που καταγράφει ορισμένες από τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια. Σε αυτό, το βλέπουμε να δοκιμάζει σε κάθε είδους δύσκολο έδαφος και μας παρέχει επίσης την ευκαιρία να ακούσουμε τον V8 κινητήρα σε δράση.

home pro
test center