4 φωτογραφίες »

Οδική συμπεριφορά, πωλήσεις & η γνώμη μας

204.504 Επισκέψεις στο άρθρο (21/4/2021)

Οδική συμπεριφορά: Aπέναντι στα Ford Kuga και Citroen C5 Aircross 
Το νέο Nissan Qashqai βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-C του ομίλου και είναι ουσιαστικά το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που χτίζεται πάνω σε αυτή, προσφέροντας 41% μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία σε σχέση με το προκάτοχο του, όμως είναι και κατά 60 κιλά ελαφρύτερο, κάτι που επιτεύχθηκε μετά από χρήση αλουμινίου στις πόρτες, τα φτερά και το καπό, αλλά και συνθετικών υλικών σε άλλα σημεία. Αναμενόμενα, η οδική του συμπεριφορά θα είναι αναβαθμισμένη τόσο ως προς την άνεση αλλά περισσότερο ως προς την αίσθηση, κάτι που θα του δώσει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που ατονούσε στην προηγούμενη γενιά του. Μέχρι να διαπιστώσουμε στην πράξη το οδηγικό προφίλ του νέου Qashqai όμως, δεν ξεχνάμε πως και σε αυτό τον τομέα, απέναντί του βρίσκονται κάποια πολύ σημαντικά και ικανά μοντέλα, όπως είναι το εξαιρετικά ισορροπημένο και ως προς τις δυο κατευθύνσεις Ford Kuga, ή το κορυφαίο σε άνεση ανάρτησης, Citroen C5 Aircross. 

Πωλήσεις: Απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, το C-HR, το 3008 και το Volvo XC40
Στο πεδίο των πωλήσεων, ο βασικότερος αντίπαλος του νέου Qashqai δεν είναι άλλος από τον ίδιο του τον εαυτό. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος άλλωστε για το best seller αυτοκίνητο της αγοράς των SUV και στη νέα του γενιά. Αυτή θα έχει να ανταγωνιστεί μεταξύ άλλων το Toyota C-HR, το Peugeot 3008 και το Volvo XC40. 

Η γνώμη μας
Ο all around χαρακτήρας και το καλό value for money είναι δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες που το Nissan Qashqai είναι ο βασιλιάς της κατηγορίας. Ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποια θα είναι η τιμή εκκίνησης του μοντέλου, ωστόσο η ελληνική αντιπροσωπεία μας έχει συνηθίσει σε ευχάριστες εκπλήξεις. Από εκεί και πέρα η νέα γενιά είναι σημαντικά βελτιωμένη σε όλους τους τομείς, πράγμα επιβεβλημένο για να παραμείνει στην κορυφή, και διατηρεί έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Τέλος, ενώ η απουσία τoυ diesel παλιότερα θα ηχούσε ως μειονέκτημα, πλέον όμως υπάρχουν οι υβριδικοί κινητήρες που καλύπτουν με το παραπάνω το υποτιθέμενο «κενό». Στην Ελλάδα το νέο Nissan Qashqai αναμένεται τον Ιούνιο, που σημαίνει πως θα έχουμε ένα καυτό καλοκαίρι στα C-SUV.

Προηγούμενη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
test