Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εισαγωγής είχε 197.000 χιλιόμετρα και πλήρωσε φόρο 460 ευρώ. Αν το ίδιο αυτοκίνητο είχε για παράδειγμα 50.000 χιλιόμετρα, ο φόρος που του αναλογούσε θα ξεπερνούσε τα 4.000 ε

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εισαγωγής είχε 197.000 χιλιόμετρα και πλήρωσε φόρο 460 ευρώ. Αν το ίδιο αυτοκίνητο είχε για παράδειγμα 50.000 χιλιόμετρα, ο φόρος που του αναλογούσε θα ξεπερνούσε τα 4.000 ευρώ.

Ζήτα το χαρτί εκτελωνισμού!

43.429 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2015)

Στο χαρτί εκτελωνισμού ενός μεταχειρισμένου εισαγωγής, μπορείτε να δείτε τα χιλιόμετρα όταν είχε εισαχθεί στη χώρα μας. Δε γυρίζουν τα χιλιόμετρα πριν τον εκτελωνισμό, αφού θα πληρώσουν 3-8 χιλιάδες παραπάνω τελωνείο.

Οποιοδήποτε μεταχειρισμένο έρχεται από το εξωτερικό, συνοδεύεται από το χαρτί εκτελωνισμού του. Το χαρτί αυτό είναι η ταυτότητά του. Αναγράφει σχεδόν τα πάντα για αυτό: πότε ήρθε στη χώρα μας, από ποιο κράτος, πόση ήταν η αξία του, εάν είναι Euro 5 κ.ο.κ.
Κυρίως όμως αναγράφει τα χιλιόμετρα που είχε το αυτοκίνητο όταν ήρθε στην Ελλάδα!
Και εάν πολλοί από εσάς πιστεύουν ότι η «μαϊμουδιά» μπορεί να γίνει πριν εισαχθεί στη χώρα μας, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν γυρίσεις τα χιλιόμετρα πριν το τελωνείο, θα πληρώσεις 3-8 χιλιάδες παραπάνω. Οπότε, μετά από όλα αυτά, εάν θέλετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που έχει εισαχθεί από το εξωτερικό, θα πρέπει να ζητήσετε οπωσδήποτε το χαρτί εκτελωνισμού του. 
Ακόμα και αν έχει χαθεί, μπορείτε μαζί με τον ιδιοκτήτη ή τον έμπορο του μεταχειρισμένου να μεταβείτε στο τελωνείο και να ζητήσετε να σας εκτυπώσουν το χαρτί εκτελωνισμού του αυτοκινήτου, ώστε να τσεκάρετε πόσα ήταν τα χιλιόμετρα του όταν είχε εισαχθεί στη χώρα μας. 
Δεν ισχύει επίσης στην πράξη, το «είχε λίγα χιλιόμετρα το αυτοκίνητο, αλλά του προσθέσαμε 100-150 χιλιάδες, πριν έρθει στην Ελλάδα για να πληρώσουμε λιγότερο τελωνείο και να το πάρεις εσύ φθηνότερα». Αυτό δεν το κάνει κανένας γιατί είναι λαθρεμπορία και πάνε «μέσα» όλοι όσοι εμπλέκονται, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. 
Είναι απλό τελικά. Αν δεν αγοράσεις κατευθείαν από κάποιο ιδιώτη, ζήτα την προηγούμενη άδεια και αν το αυτοκίνητο έχει εισαχθεί από το εξωτερικό, ζήτα το χαρτί εκτελωνισμού
Πείτε μας όμως και εσείς την εμπειρία σας με μεταχειρισμένα εισαγωγής. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto