Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Πώς πήγαμε από τις «κούρσες» στην μανία των SUV; Τι σχήμα ακολουθεί;
Πώς θα είναι η ζωή με όριο τα 30 χλμ./ώρα;
Το αγοράζεις για κελεπούρι το μεταχειρισμένο GTi ή «απαπα»;
Ποιο αμάξι θα αγόραζες αν ήξερες πως θα το κρατούσες 20 χρόνια;
Πάνω ή κάτω από 120.000 χλμ. στο κοντέρ είναι «OK» για μεταχειρισμένο;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Το «παίρνει ο αέρας»
Διαβάστηκε από 39862 αναγνώστες

Το νέο Renault Twingo έχει τόση ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους που μπορεί να σε βγάλει από τη λωρίδα σου, αν δεν είσαι προετοιμασμένος. Το νέο Renault Twingo έχει τόση ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους που μπορεί να σε βγάλει από τη λωρίδα σου, αν δεν είσαι προετοιμασμένος. Το νέο Renault Twingo έχει τόση ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους που μπορεί να σε βγάλει από τη λωρίδα σου, αν δεν είσαι προετοιμασμένος. Στην παρουσίαση του νέου Renault Twingo στο εξωτερικό είχαμε παρατηρήσει ότι το μοντέλο έχει μεγάλη ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους, σε σημείο που όταν σε χτυπήσει απρόσμενα ριπή αέρα στον ανοιχτό δρόμο, μπορεί και να σε βγάλει από τη λωρίδα σου.

Το νέο Twingo είναι το «αδελφό» μοντέλο του νέου smart forfour. Τα δύο μοντέλα έχουν εξελιχθεί από κοινού από τις Renault και smart (Mercedes), για λόγους περιορισμού του κόστους. Κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο στη Σλοβενία (της Renault), μοιράζονται την ίδια πισωκίνητη πλατφόρμα, εφοδιάζονται με κινητήρες και κιβώτια καταγωγής Renault, ενώ μοιράζονται και όλα τα μηχανικά μέρη. Οι διαφορές τους εστιάζονται στο σχεδιασμό εξωτερικού και εσωτερικού καθώς και στα ηχομονωτικά υλικά (30% περισσότερη ηχομόνωση στο smart).

Και τα δύο μοντέλα έχουν δοκιμαστεί στην Ελλάδα από το Auto Τρίτη και αξιολογήθηκαν ως αυτοκίνητα πόλης. Ωστόσο στη χώρα μας, τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας, χρησιμοποιούνται συχνά και στον ανοιχτό δρόμο για ταξίδι. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να ερευνήσουμε περισσότερο το θέμα.

Έτσι παρατηρήσαμε ότι σε σημεία με ισχυρούς πλευρικούς ανέμους όπως:
- βγαίνοντας από τα τούνελ της Κακιάς Σκάλας ή
- από τα τούνελ της Αττικής Οδού, στο κομμάτι Ανω Λιόσια – Θριάσιο Πεδίο ή
- στην Εγνατία, μεταξύ Ξάνθης – Κομοτηνής,
αν δεν είσαι προετοιμασμένος, μπορεί να… αλλάξεις λωρίδα. 
Πέρα όμως από αυτό, όταν υπάρχει πλευρικός άνεμος είναι και ενοχλητικό και κουραστικό στην οδήγηση.

Μετά την έρευνα που κάναμε προκύπτουν τα εξής:
Τα Twingo και smart έχουν ασυνήθιστα ψηλό κέντρο βάρους για το είδος τους, καθώς η σχεδίαση τους προβλέπει την τοποθέτηση μπαταριών κάτω από το πάτωμα στο μέλλον. Η γαλλίδα εκπρόσωπος της Renault στο ταξίδι δήλωσε ότι γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα αυτή του αυτοκινήτου και γι΄αυτό το μοντέλο έχει εφοδιαστεί με σύστημα ευστάθειας (ESP) με ειδική λειτουργία που καταστέλλει την τάση αποσταθεροποίησης στις ψηλές ταχύτητες, «κόβοντας» τον κινητήρα και επεμβαίνοντας στα φρένα. Το ίδιο σύστημα εφοδιάζει και το smart (cross wind assist). Παρόλα αυτά, όπως προαναφέραμε, το σύστημα αυτό δε φαίνεται να βοηθά στο Twingo. 

Στο smart forfour δοκιμάσαμε την έκδοση «proxy», που έχει χαμηλότερη ανάρτηση (κατά 10 χλστ.), σκληρότερα ελατήρια και τροχούς 16 ιντσών, με ελαστικά 195/50 εμπρός & 205/45 πίσω (το Twingo είχε 15άρες ζάντες, με ελαστικά 165/65 εμπρός & 185/60 πίσω). Αυτό το σετάρισμα είναι στάνταρ στην πλούσια έκδοση «proxy» του smart, ενώ διατίθεται και προαιρετικά στις πιο φτωχές.

Στην έκδοση αυτή, στην «prοxy» δηλαδή, του smart forfour, το πρόβλημα της ευπάθειας στους πλευρικούς ανέμους σχεδόν μηδενίζεται.
Δεν έχουμε ακόμα δοκιμάσει τις πιο φτωχές εκδόσεις του smart forfour, άρα δεν έχουμε διαμορφώσει γνώμη γι΄αυτές.

Η γνώμη μας είναι ότι παρόλο που μιλάμε για αυτοκίνητα πόλης, όποιος θέλει να έχει το κεφάλι του ήσυχο, πρέπει να διαλέξει εκδόσεις με χαμηλότερη, σκληρότερη ανάρτηση και φαρδύτερους τροχούς, κάτι που δεν ξέρουμε αν διατίθεται για το Twingo. 

Εσείς τι γνώμη έχετε; Πρέπει ένα αυτοκίνητο πόλης να το αντιμετωπίζουμε όπως όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα ή να το κριτικάρουμε μόνο για τη συμπεριφορά του μέσα στην πόλη; 


Εγώ νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα, μια και στην ουσία η Renault δεν διαφωνεί μαζί μας.

Πέτρος Τριανταφύλλης
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
Vaska... (11/3/2015, 17:52) Δεν με εκπληζει το γεγονός ότι ενα μικρό και ψηλό κουβαδάκι έχει ευπαθεια στους πλευρικους ανέμους.Ρωταω όμως οι λοιποί κουβάδες της κατηγορίας δεν έχουν;αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας εκτός και εάν έχουν ειδικό set up ειναι ιδιαίτερα επικίνδυνα σε υψηλές ταχύτητες εκτός πόλης.
lalmi... (10/3/2015, 21:33) ...120 χλμ/ωρα μέση ωριαία, με i10.... δηλαδή σε ορισμένα σημεία προφανώς με 140 ή 150, γιατί εκ των πραμάτων σε κάποια σημεία, αναγκάζεσαι να κινηθείς με 80-90 χλμ/ωρα. Υπαρχει και το i20 & i30 οπου σιγουρα θα μπορούμε να κινηθούμε με 200 μέση ωριαία...!! Ας προσέχουμε όλοι μας τι λεμε. Είναι μία χαρά το συγκεκριμένο οχημα, και όλη η κατηγορία, αλλά δεν είναι για 140 & 150 χλμ, καθότι αναρτήσεις και φρένα είναι ....πολύ πολύ "οικονομικά".
geome... (10/3/2015, 19:19) Το θέμα με την πλευρική ευστάθεια, πέρα από τη συνολική επιφάνεια και το μεταξόνιο, έχει να κάνει κυρίως με την οριζόντια απόσταση του κέντρου βάρους σε σχέση με το κέντρο πλευρικής (αεροδυναμικής) πίεσης. Αν το κέντρο βάρους βρίσκεται εμπρός από το κέντρο πίεσης, όπως συνήθως στα προσθιοκίνητα, μια πλευρική ριπή θα σπρώξει μεν το αυτοκίνητο στο πλάι, αλλά λίγο περισσότερο στο πίσω μέρος, οπότε το αυτοκίνητο τείνει να περιστραφεί γύρω από το κέντρο βάρους του και να επανέλθει στην πορεία του. Προφανώς το αντίθετο ισχύει με τα πισωκίνητα, όπου συνήθως το κέντρο βάρους βρίσκεται πίσω από κέντρο πλευρικής πίεσης. Φυσικά μια τοποθέτηση μπαταριών στο μέλλον μπορεί να μεταφέρει πιο μπροστά το κέντρο βάρους και το αυτοκίνητο να γίνει ασφαλέστερο, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει αυτοκίνητο με περιορισμό χρήσης στον αυτοκινητόδρομο.
stili... (8/3/2015, 12:09) Διαβάζω κάποιους φίλους που λένε ότι νομοτελειακά τα αυτοκίνητα πόλης έχουν ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους και μπορούν στην εθνική οδό να...αλλάξουν λωρίδα κυκλοφορίας. Όχι φίλοι μου, δεν ειναι νομοτελειακό ότι αν οδηγείτε ένα μικρό αυτοκίνητο θα βγείτε από την πορεία σας με τον αέρα. Έχω ένα Hyundai i10, το 1000άρι, εδώ και 7 χρόνια, το έχω λιώσει στις εθνικές, Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Γιάννενα και με 120 χλμ. μέσο όρο ταξιδίου, με πολύ αέρα πάει τρένο! Κυριολεκτικά! Συν το ότι δεν έχει βγάλει το παραμικρό - όπως κανένα Hyundai που οδηγώ εδώ και 2 χρόνια. Ίσως λοιπόν καλό θα ήταν να δώσουμε βάρος στην ουσία και οχι στις ταμπέλες, διότι τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται. Προσωπικά Smart δεν θα έπαιρνα ποτέ, ακόμα κι αν μου το χάριζαν και μου έδιναν και λεφτά από πάνω. Σαβούρα και μάλιστα υπερτιμημένη. Όσο για το Twingo δεν έχω άποψη, αλλά πιστεύω το περιοδικό...
iorda... (8/3/2015, 11:47) Είναι πολύ σημαντικό έστω και καθυστερημένα να βλέπω από ένα περιοδικό αυτοκινήτου να είναι με την πλευρά των οδηγών και όχι με την πλευρά των εταιριών- πελατών. Δύσκολος δρόμος αυτός δε λέω, όμως είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν να υπάρχουν περιοδικά αυτοκινήτου και να μην είναι απλές διαφημιστικές καταχωρήσεις μοντέλων διαφόρων εταιριών!! Είστε σε καλό δρόμο μακάρι να συνεχίσετε έτσι.
vicar... (8/3/2015, 02:04) Εδώ που τα λέμε για το ότι "δεν τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία και δεν υποστηρίζεται από συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμής" δίκαιο έχει η Renault. Τέτοιες κριτικές δεν μπορεί να βασίζονται σε μία αίσθηση και το συμπέρασμα να είναι "...έχει τόση ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους που μπορεί να σε βγάλει από τη λωρίδα σου, αν δεν είσαι προετοιμασμένος."!

Απάντηση:
Ποιός επισημαίνει πρώτος την ευπάθεια σε πλευρικό άνεμο? H Renault. Ανακοινώνει οτι για να την αντιμετωπίσει εχει αναπτύξει ειδικό σύστημα κλπ. Ειναι αποτελεσματικό? Διαβάστε την απάντηση της TΕΟΡΕΝ... δεν ειναι καλό να τρέχετε οταν φυσάει.
tasia... (7/3/2015, 16:04) Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο μαζί σου Gregvars! Δηλαδή πρέπει να τονίζεται τις αδυναμίες των αυτοκινήτων που δοκιμάζετε, αλλά να μην ξεχνάτε και τον λόγο για τον οποίον φτιάχτηκαν. Το Renault Twingo φτιάχτηκε λοιπόν για την πόλη κι όχι για τα ταξίδια. Αν κάποιος θέλει να ξεφεύγει από τα στενά της πόλης, υπάρχει και ο 900άρης κινητήρας με τους 90 ίππους ή ένα σουπερμίνι, το οποίο για την Renault είναι το Clio.
babis... (6/3/2015, 20:47) Απο το συγκεκριμενο σημειο πριν την κακιας σκαλα με οτι και να εχω περασει κουναει (δυο λωριδες μετατωπιση με Autobianchi Abarth πολλα χρονια πριν, μεχρι και με stayer στρατιωτικο...!!!). Μηπως να υποδειξετε στα εργοστασια να συμπεριλαβουν τα συγκεκριμενα σημεια που αναφερετε στις σκληρες δοκιμες τους? Πως για παραδειγμα πανε στην ανταρκτική για δοκιμές ψυχους, να εχουν την "kakia skala" (ή mal escalier στα Γαλλικα) σημειο αναφορας για πλευρικο ανεμο!!!

Απάντηση:
Μπάμπη, πριν 40 χρόνια που οδηγάγαμε Autobianchi Abarth, δεν ειχε 3 λουρίδες στην Κακιά Σκάλα για να μετατοπίζεσαι δυο λουρίδες, ουτε τουνελ ειχε, που μόλις βγαίνεις, σε παιρνει και σε σηκώνει. Το θέμα ειναι 40 χρόνια μετά, οτι τα αυτοκίνητα που οδηγάμε πρέπει να ειναι σχεδιασμένα ετσι ωστε να μην εχουν τέτοια προβλήματα.
black... (6/3/2015, 12:39) Αγαπητό autotriti, μόλις σκότωσες το Renault twingo. Τώρα μπορείτε να κάνετε το εν λόγω αυτοκίνητο σύγκριση με το fiat panda και το opel agila να δούμε ποιο έχει πιο μεγάλη ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους.
vicar... (6/3/2015, 12:17) Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Μία συνεργασία VW-Renault, που το αυτοκίνητο, όποτε είχε πλευρικούς ανέμους, θα έσβηνε!
demet... (6/3/2015, 10:15) The truth is in the eye of the beholder.
eyrid... (6/3/2015, 09:45) Ε, ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ !! ΣΜΑΡΤ = ΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΕΣ.ΤΟ ΙΔΙΟ Κ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΝΟ !! ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΠΤ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.ΤΣΑΜΠΑ ΛΕΦΤΑ. ΜΑΚΡΥΑ ΛΕΜΕ ΜΑΚΡΥΑ !! ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΔΗΛ? ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙ ΧΑΛΙ ? ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ TOYOTA IQ . .
ebeta... (6/3/2015, 08:33) και το swift που ειχα-2008 μοντελο-ηταν ευπαθες στον πλευρικο ανεμο.αττικη οδος,4 μποφορ,πολλα εγκεφαλικα....τοτε δε γραφτηκε τιποτα...πραγματικα κανετε δοκιμες?
dikre... (6/3/2015, 01:11) Επόμενο είναι. Αυτοκίνητο με πίσω μηχανή και κίνηση και ελαφρύ και ψηλό μπορεί να γίνει και κουραστικό και επικίνδυνο στους πλευρικούς ανέμους. 'Οσα ηλεκτρονικά και να έχει θα υστερεί κατά πολύ σε ευπάθεια σε σχέση με ένα μπροσθιοκίνητο, καλοσχεδιασμένο μικρό, με τα ίδια ηλεκτρονικά. Λάθος επιλογή το όλα πίσω από τη Renault.
haris... (6/3/2015, 00:45) Αφού βγάλατε κύριοι του autotriti προβληματικό αυτοκίνητο της VW, θα βγάλετε άχρηστο ότι θα κυκλοφορήσει στους δρόμους τα επόμενα 200 χρόνια.
geoka... (5/3/2015, 22:15) Έχω αλλάξι πολλά αυτοκίνητα πόλης, μεταξύ αυτών και smart, και όλα είχαν ευπάθεια σε ισχυρούς πλευρικούς ανέμους. Όταν έχεις μικρό αυτοκίνητο πόλης το γνωρίζεις αυτό και συμπεριφέρεσαι ανάλογα σε ανοιχτό δρόμο. Δεν μπορεί πχ να τρέχεις με 130-140 με ένα μικρό αυτοκίνητο και να περιμένεις συμπεριφορά δίλτρου χαμηλομένου
gregv... (5/3/2015, 21:58) Είναι αυστηρά αυτοκίνητα πόλης. Καλά κάνετε και τονίζεται τις αδυναμίες αυτών των αυτοκινήτων, για να αποφύγουμε απώλειες ανθρώπων. Το θέμα είναι οτι επειδή κινούμαι πολύ συχνά στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας βλέπω smart να κινούνται στη τελική τους, 130 - 140 km/h, πράγμα που με προβληματίζει και με στεναχωρεί. Δυστυχώς οι οδηγοί τους έχουν παντελώς άγνοια κυνδίνου και καμία σχέση με την πραγματική οδήγηση, που σημαίνει πάθος για την οδήγηση αλλά πάνω απο όλα σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή του άλλου και τη δική σου.
aggel... (5/3/2015, 21:33) Γιατί δεν λέτε και για τα παλαιότερα smart?αυτά και αν τα παιρνει ο αέρας...έχω ενα και γιαυτό το λεω
stath... (5/3/2015, 19:52) Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις την έκδοση proxy, που όπως λέτε έχει μια πιό σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης, η οποία δεν εμφανίζει το πρόβλημα, ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

Απάντηση:
Η εκδοση proxy υπαρχει στο Smart Forfour. Δεν εχει ανακοινώσει κάτι αντίστοιχο η Renault.
panmo... (5/3/2015, 19:22) Θεωρώ ότι η ευπάθεια του έχει προέλθει από την σχεδίαση του μπροστινού μέρους με τις πολλές καμπύλες, είναι δηλαδή θέμα αεροδυναμικης και όχι τόσο ύψους, κέντρου βάρους ή οτιδήποτε άλλο. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπιζαν εξάλλου και τα πρώτα στρογγυλά corsa. Προφανώς και ήξερε το πρόβλημα η Renault αλλά...
info... (5/3/2015, 16:07)

Anestis Simaioforidis Γιατί είναι αυτοκίνητο πόλης και όταν το αγοράζεις αποδέχεσαι και τους συμβιμβασμούς.Δεν μου λέτε όλοι εσείς οι γνώστες εκεί έξω..........τόσα χρόνια οδηγούνται atos,picanto,wagon r,pixxo,c1,107,aygo,splash και άλλα πολλά αυτοκίνητα πόλης.Αυτά δεν έχουν ευπάθεια σε πλευρικούς ανέμους........; ή το κάνουμε γαργάρα και αυτό; λίγη λογική δεν βλάπτει.

Jacob Panagiotis Giannisis Ότι δεν γράφει made in Japan ή Made in USA , είναι για τα μπάζα....!!!

Giannis Brachos Yaris κ ξερό ψωμί !!!!

Kostis Panagiotakis Αντικειμενικότατο το αρθρο...γιατι δε λετε οτι στην κατηγορια αυτη λιγο-πολυ ολα εχουν μια ευπαθια στους ανεμους και λογω υψους αλλα και μεταξονιου,βαρους κτλ

Γιωργος Πασχαλιδης Η Renault μπήκε σε ξένα ύδατα ! Στενό ψηλό καινοτόμο άσχημο ευτελή υλικά κατασκευής στο εσωτερικό παρά τα έντονα χρώματα που προσπαθούν να κλέψουν τις εντυπώσεις ! Ακριβό και με έξτρα χρεώσεις για οτιδήποτε φανταστεί κανεις ! Οπως βλέπετε δεν πουλάει ! Ας ανοίξει τα ματια της η Renault , έχει χάσει την ιστορική της πορεία

Jimmy Teles Δεν πουλαει στην Ελλαδα.Αλλα δε νομιζω οτι τους καιει, γιατι πουλαει εξω.

Dimitris Ioannidis Το Captur και το clio ομως ειναι καλα!! Τα υπολοιπα δεν αξιζουν!!

Jimmy Teles Για να ειναι μονιμα σαν εταιρεια στις πρωτες 5 της Ευρωπης, κατι θα κανει καλα.

Φώντας Κούβελος Η σειρά της Renault...

Gerasimos Panas πολυ ταπερ το τελευταιο...και ενα καρο ανακλησεις...

Λευτέρης Νταγράκης FIAT 500 ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΨΩΜΙ..ΑΣ ΔΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ....ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ..!!

Lampros Charalampopoulos C3 istreet diesel oti prepei gia mikro oikonomiko diesel

Giapraktsis Giannis autotritiείστε σε καλό δρόμο. Τέτοια σχόλια θέλουμε να διαβάζουμε από σας. Όπως είναι τα πράγματα. Πολλές φορές σας έχω κρίνει για τα σχόλιά σας σε διάφορες παρουσιάσεις, όπως τελευταία του νέου yaris vs fiesta vs polo. Είναι το δεύτερο που διαβάζω τις τελευταίες μέρες και σας συγχαίρω

Mitsakas Mitsoumitsakas Μακριά από τα μπουρδελακια πάσης φύσης που την ειδαν αμαξαρες! Κουβαδες ηταν κουβαδες θα είναι...

Chris Tsalis Ο ΦΙΛΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ GROUP VW.ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ?

Γιαννάρας Μπαλάσκας Μονο mercedes a45 amg

Giannis Tsakanikas Συγνωμη αλλα εχετε αρχισει να λουγκρευετε ολοι....θελετε και κρατημα....αλλα και ανεση και οικονομια και μπλα μπλα μπλα.....οταν οδηγαγατε ματιζακια και ατος δε μιλατε.......

Kaloudis Kalou Και το matiz φτερο στον ανεμο ητανε!!

Στάθης Ζωγραφάκης Όπως λέει το άρθρο, υπάρχει η έκδοση proxy, όπου δεν υπάρχει πρόβλημα.

Petros Totos Το πρόβλημα δεν είναι στο αυτοκίνητο απο την στιγμη που ο κατασκευαστής σου λεει οτι ειναι αυτοκινητο πόλης. Το πρόβλημα ειναι ότι αν θέλεις να κάνεις ταξίδια πρέπει να πάρεις κατι μεγαλύτερο σε χώρους και κατα συνέπεια σε κυβικά, αλλά στη χώρα μας αυτ...Δείτε περισσότερα

Nikos Kountouris Nick Zourbakis Απορω γιατι πουλανε κι αλλα αυτο κινητα εκτος απο τα αξεντ,ειναι σκυλια,εχουν μεγαλους αποθηκευτικους χωρους,ειναι full extra,καινε λιγο και φυσικα ειναι hyundai! Δικιο δεν εχω ρε Γιώργος Καλοσκόπης

Nick Zourbakis Τι εγινε, ξεχασαν οι κατασκευαστες να φτιαχνουν αμαξια ? Μια το Polo που σβηνει και μια αυτο...

Aρης Σκαρβέλας Lightness is a great downhill weapon. This car can corner with a hish entry speed, However if it misses the line ,the results would be bad , so only a test can proove if its well or bad.

Mayo Vepsi αυτα ειναι κουβαδακια οχι αυτοκινητα !!! οπως κ τα smart... μακρια !!!μονο για μοστρα ειναι

Nikos Liatsos Eπομενο ηταν.

Δημητρης Φωτοπουλος ρε γιατι ασχολειστε με κουβαδακια? και πατε δινετε 10 χιλιαρικα σε αυτα τα αμαξακια?? ελεος!

Maria Petroglou Egw exw afto to aftokinito...kuvadaki....opos to lete kai eimai polu efharistimeni.....

Vasilis Aliai Μπα τα γαλλακια δεν εφτιαξαν και αυτο με τελειο ''κρατημα''???χαχαχαχαχα!!!!Περαστικα Γαλλοφιλοι!!!!

Παναγιώτης Βιρβίλης Milas gia kratimata gallwn k goustareis iaponezika? Poly thrasos re file.

Nikos Kountouris Απορω γιατι πουλανε κι αλλα αυτο κινητα εκτος απο τα αξεντ,ειναι σκυλια,εχουν μεγαλους αποθηκευτικους χωρους,ειναι full extra,καινε λιγο και φυσικα ειναι hyundai! Δικιο δεν εχω ρε Γιώργος Καλοσκόπης

Nikos Kountouris Εχουν και καλη ποιοτητα κυλησης,+λιγα τελη

Nikos Kountouris Για να μην θυμηθω οτι τα αξεντ σε ασημι χρωμα δεν ξεθωριαζουν ποτε οσα χρονια και να περασουν

Γιώργος Καλοσκόπης οσοι ομως πηραν χρυσο κονομησαν!

Nikos Kountouris Ουουου καλα εισαι υστερα απο λιγα χρονια λογω του ξεθωριασματος παλι εγιναν ασημι

elmar... (5/3/2015, 15:18) Ο τίτλος του άρθρου είναι λάθος θα έπρεπε να είναι: Τα «παίρνει ο αέρας». Πρόκειται στην ουσία για το ίδιο σασί με διαφορετικές ονομασίες Renault Twingo - Smart Forfour. Δεν πιστεύω να υπάρχει σκοπιμότητα που δεν αναφέρεται ότι το Smart Forfour έχει και αυτό ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους.
shark... (5/3/2015, 15:18) Η δοκιμή "ταξίδι" σε ένα αυτοκίνητο αποκαλύπτει σχεδόν όλες τις αδυναμίες του και φυσικά αφορά όλες τις "κατηγορίες" των οδηγών. Δυστυχώς όμως δεν μπορείς σε ένα απλό test drive να αξιολογήσεις τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε υψηλές ταχύτητες με αποτέλεσμα να διαπιστώνεις τέτοια σοβαρά προβλήματα.....αφού το έχεις αγοράσει. Η renault δεν πρόκειται να κάνει τίποτα αφού το ξέρει ήδη αλλά παρολ΄αυτά το έβγαλε στην αγορά. Γενικά πάντως διάφοροι δοκιμαστές αυτοκινήτων αμελούν πολλές φορές τέτοια σοβαρά ζητήματα που αφορούν όλους και εστιάζουν στο fun to drive λες και πολλοι θα βρεθούν να λιώσουν τα αυτοκίνητά τους στην Πεντέλη....
babis... (7/3/2015, 01:30) Ας είναι... Επειδη εχω δυο Renault στην κατοχή μου (το ενα ειναι το πρωτης γενιας Twingo) και μεσα απο τα καλα τους και τα κακα τους, αυτο που μενει στο τελος ειναι οτι ειναι αυτοκινητα που μπορεις να βασιστεις, θα ηθελα να ξερω στην συγκεκριμενη δοκιμη πως ειναι τα υπολοιπα μικρα της κατηγοριας αυτης.

Απάντηση:
Στο site μπορεις να βρείς τις δοκιμές ολων των μικρών και να δεις πως συμπεριφέρονται. Οταν σφυράς οφσαίτ μια συγκεκριμένη ενεργεια ενος παίκτη (Twingo) δεν σημαίνει οτι τον θεωρείς συνολικά κακό παίκτη, ουτε οτι θεωρείς κακή την ομάδα του. Βλέπεις το οφσαίτ και το σφυράς. Γιατι? Γιατι ειναι οφσάιτ!! Εχεις αντίρρηση? Δεν θάθελες σαν φαν της Renault κατι καλύτερο στον τομέα αυτο?