Η απάντηση της Renault

Η απάντηση της Renault

Η απάντηση της Renault

3.399 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2015)

Η απάντηση της Renault

Αξιότιμοι κύριοι,

Λάβαμε γνώση του από 5-3-2015 ανυπόγραφου «non paper», το οποίο αναρτήσατε ηλεκτρονικά στο site του autotriti.gr, που περιγράφει την αίσθησή σας για τη συμπεριφορά του Renault Twingo σε «απρόσμενες ριπές αέρα στον ανοιχτό δρόμο», ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με την άποψή σας, η οποία, δεν τεκμηριώνεται με συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία και δεν υποστηρίζεται από συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμής. 

Το νέο Renault Twingo είναι ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης της κατηγορίας Α, ιδιαίτερα ευέλικτο και εύχρηστο, ειδικά διαμορφωμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες πελατών κυρίως στις αστικές περιοχές. Η εν λόγω χρήση ανταποκρίνεται σε ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής των καταναλωτών. 

Το Twingo είναι εφοδιασμένο με το σύστημα SWA (Side Wind Assist ή LWC (Side Wind Compensation), το οποίο συμβάλλει στην διατήρηση της πορείας του αυτοκινήτου σε περίπτωση ισχυρών πλευρικών ανέμων. Η λειτουργία του εν λόγω συστήματος επισημαίνεται μάλιστα στο ταμπλό με το ενδεικτικό του ESC.

Όπως γνωρίζετε, η επίδραση του ανέμου στην οδική συμπεριφορά είτε πρόκειται για μετωπικό είτε για πλευρικό άνεμο, αποτελεί ένα γνωστό σε όλους φαινόμενο ειδικά όταν συνδυάζεται με υψηλές ταχύτητες. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πιο έντονα σε μικρά αυτοκίνητα, ελαφριά αυτοκίνητα ή με μεγάλες επιφάνειες εκτεθειμένες σε ανέμους.

Γενικότερα, κατά την οδήγηση οποιουδήποτε οχήματος σε περίπτωση ισχυρών ριπών αέρα, είναι απαραίτητο να προσαρμόζεται κατάλληλα η ταχύτητα δηλαδή να μειώνεται, εάν είναι απαραίτητο, ανάλογα με την δύναμη του ανέμου.

Θα πρέπει δε να υπογραμμιστεί ότι το νέο Twingo είναι το πρώτο αυτοκίνητο Renault που διαθέτει το σύστημα ESC με SWA, το οποίο τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο για να μεγιστοποιήσει την άνεση κατά την οδήγηση υπό όλες τις δυνατές συνθήκες. Η τεχνολογική αυτή εξέλιξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της από κοινού ανάπτυξης του Twingo III και του νέου Smart ForFour. 

Τέλος, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η κατασκευάστρια εταιρεία RENAULT καινοτομεί μεταφέροντας την ισχυρή τεχνογνωσία της σε όλα τα αυτοκίνητα ευρείας χρήσης καθότι εφοδίασε το νέο Twingo με ένα σύστημα (ESC με SWA), το οποίο συναντάται σε ακριβότερες εκδόσεις και κατηγορίες αυτοκινήτων, επιδεικνύοντας έμπρακτα κατΆ αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία στις ανάγκες όλων των καταναλωτών.

Παρακαλούμε για την άμεση δημοσίευση του παρόντος στο σύνολο του σε κάθε μέσο, ηλεκτρονικό και έντυπο, στο οποίο δημοσιεύσατε/αναρτήσατε το «non paper» ή σκοπεύετε να δημοσιεύσετε/αναρτήσετε με τρόπο σαφή, ευκρινή και εμφανή προς το καταναλωτικό κοινό.


Για την εταιρεία ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

test center
SEAT