Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Πάνω ή κάτω από 120.000 χλμ. στο κοντέρ είναι «OK» για μεταχειρισμένο;
Η ΕΕ θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να φτιάξουν φθηνότερα ηλεκτρικά. Πως;
Με 6 Β-SUV & τώρα τη Junior, τι άλλο θες για να πάρεις SUV Stellantis;
«Κουλομαρίες» με 1.000 άλογα που δεν ξέρουν ούτε να αλλάζουν ταχύτητες
Εν έτει 2024, γίνεται μικρό με 65 άλογα και 18 χιλιάρικα;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Toyota C-HR vs Nissan Juke
Διαβάστηκε από 11438 αναγνώστες

Η Toyota παρουσίασε και επισήμως την έκδοση παραγωγής του C-HR, ενός αστικού crossover. Έχει τα φόντα να χτυπήσει τον πρωτοπόρο στην κατηγορία, το Nissan Juke; Μπορεί η Toyota με το C-HR να χτυπήσει το Nissan Juke; Η Toyota παρουσίασε και επισήμως την έκδοση παραγωγής του C-HR, ενός αστικού crossover. Έχει τα φόντα να χτυπήσει τον πρωτοπόρο στην κατηγορία, το Nissan Juke;

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των SUVs δεν έχει αφήσει αμέτοχους τους κατασκευαστές με αποτέλεσμα οι προτάσεις από την πλευρά τους συνεχώς να πληθαίνουν. Μία από αυτές αποτελεί και το Toyota C-HR, το νέο crossover πόλης της ιαπωνικής εταιρείας, το οποίο θα βρει αντιμέτωπο το Nissan Juke, ένα μοντέλο που αποτελεί πρωτεργάτη στα μικρά SUV.

Τι λέτε; Μπορεί η Toyota με το νέο της μοντέλο να χτυπήσει το «καθιερωμένο» Nissan Juke; Πριν απαντήσετε, ας βάλουμε κάτω τα δεδομένα

Αναφορικά με τις διαστάσεις, το μήκος του Toyota C-HR έχει μήκος 4,35 μέτρα, πλάτος 1,85 μ., ύψος 1,5μ. και μεταξόνιο 2,64μ. δηλαδή είναι λίγο πιο μεγάλο από το Juke.

Έπειτα, όσον αφορά στην σχεδίαση και τα δύο μοντέλα διαθέτουν εκκεντρική και αμφιλεγόμενη εμφάνιση. Δηλαδή είτε θα σου αρέσουν σε υπερθετικό βαθμό και θα τα θεωρείς από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που υπάρχουν, είτε θα τα θεωρείς υπερβολικά. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει ο κόσμος για το Nissan Juke.

Σε κάθε περίπτωση C-HR και Juke έχουν πολλά κοινά. Για παράδειγμα φέρουν φουσκωμένους θόλους τροχών, τα φανάρια εμπρός και πίσω έχουν ριζοσπαστική σχεδίαση, οι αναλογίες του αμαξώματος είναι τραβηγμένες και συγκεκριμένα η παράλληλη γραμμή από το έδαφος στο ύψος των παραθύρων βρίσκεται αρκετά ψηλά (οι σχεδιαστές λένε πως πρέπει να βρίσκεται στα 2/3 του συνολικού ύψους), ενώ τέλος και τα δύο έχουν κουπέ στοιχεία, περισσότερα όμως μάλλον το Toyota C-HR.

Αφήνοντας, τώρα, την εμφάνιση και περνώντας στον οδηγικό προσανατολισμό, και τα δύο μοντέλα δείχνουν πως διαθέτουν σπορτίφ ύφος. Το Nissan Juke αποδεδειγμένα μιας και έχει ήδη δοκιμαστεί, το Toyota C-HR από τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Άλλωστε, βασίζεται στη νέα πλατφόρμα TNGA της Toyota η οποία διακρίνεται για το χαμηλό της βάρος και καλή στρεπτική ακαμψία.

Βέβαια, η οδηγική απόλαυση και ο προσανατολισμός των δύο μοντέλων εξαρτάται από τα κινητήρια σύνολά τους. Το Nissan Juke διατίθεται ως diesel στα 1,5 λτ. και προσφέρει οικονομία κίνησης, ενώ υπάρχει και έκδοση Nismo για εκρηκτικές επιδόσεις. Ως βενζινοκίνητο ξεκινά από τα 1,2 λίτρα. Το Toyota C-HR, από την άλλη, για οικονομία καυσίμου προτάσσει το υβριδικό σύστημα του νέου Prius, ενώ κατά τα άλλα ξεκινάει και αυτό από τα 1,2 λτ. με τον 1,2 D-2T των 116 ίππων που γνωρίζουμε στο Auris. Το αν θα υπάρξει όμως ισχυρότερη έκδοση, ακόμη δεν το γνωρίζουμε.

Εσείς όμως τι λέτε; Πως σας φαίνεται το Toyota C-HR; Νομίζετε πως θα καταφέρει να σταθεί απέναντι στο Nissan Juke;

Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...