Non-Paper

Επιλέχτηκαν 5 τελευταίες ειδήσεις
Πάνω ή κάτω από 120.000 χλμ. στο κοντέρ είναι «OK» για μεταχειρισμένο;
Η ΕΕ θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να φτιάξουν φθηνότερα ηλεκτρικά. Πως;
Με 6 Β-SUV & τώρα τη Junior, τι άλλο θες για να πάρεις SUV Stellantis;
«Κουλομαρίες» με 1.000 άλογα που δεν ξέρουν ούτε να αλλάζουν ταχύτητες
Εν έτει 2024, γίνεται μικρό με 65 άλογα και 18 χιλιάρικα;
περισσότερα »
non paper an off-the record or unofficial presentation of (auto) policy Μετά την μείωση του τέλους ταξινόμησης
Διαβάστηκε από 31387 αναγνώστες

Οι φήμες και οι διαρροές επιβεβαιώθηκαν τελικά και δια στόματος Γιάννη Παπαθανασίου, πως το ελληνικό δημόσιο έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει την προσωρινή μείωση του τέλους ταξινόμησης ώστε να δοθεί φιλί ζωής στην αγορά αυτοκινήτου. Πώς τελικά μπορούμε να ωφεληθούμε από αυτό το μέτρο; Το Υπουργείο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αν το μέτρο θα ισχύσει για μεταχειρισμένα εισαγωγής και για αυτά άνω των 2.000 κ.εκ. Οι φήμες και οι διαρροές επιβεβαιώθηκαν τελικά και δια στόματος Γιάννη Παπαθανασίου, πως το ελληνικό δημόσιο έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει την προσωρινή μείωση του τέλους ταξινόμησης ώστε να δοθεί φιλί ζωής στην αγορά αυτοκινήτου. Πώς τελικά μπορούμε να ωφεληθούμε από αυτό το μέτρο; Στόχος του μέτρου είναι η τόνωση της αγοράς Οι φήμες και οι διαρροές επιβεβαιώθηκαν τελικά και δια στόματος Γιάννη Παπαθανασίου, πως το ελληνικό δημόσιο έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκρίνει την προσωρινή μείωση του τέλους ταξινόμησης ώστε να δοθεί φιλί ζωής στην αγορά αυτοκινήτου. Πώς τελικά μπορούμε να ωφεληθούμε από αυτό το μέτρο; Το σημαντικό εδώ είναι η διατήρηση της επιχειρηματικότητας και μαζί με αυτή των θέσεων εργασίας που απασχολεί η ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Το δημόσιο επίσης έχει τεράστια έσοδα από την αγορά αυτοκινήτου αφού το αυτοκίνητο είναι ο καλύτερος «πωλητής φόρου» για αυτό. Άρα το μέτρο θα κάνει καλό σε όλους.

Τι θα αλλάξει όμως; Το βασικό είναι πως όσοι μέχρι τώρα ανέβαλαν την αγορά που θα έκαναν υπό κανονικές συνθήκες θα βρουν λόγο να προχωρήσουν άφοβα. Μπορεί η αγορά να μην ανακάμψει τελείως, αφού εξαρτάται και από την προθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν, όμως σε ένα μεγάλο ποσοστό ο κόσμος θα ανταποκριθεί.

Θα είναι όμως ακριβότερο ή φθηνότερο το αυτοκίνητο με τη μείωση των τελών ταξινόμησης;

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει μείωση των τελών ταξινόμησης κατά 50% έως τα 1.600 κ.εκ., ενώ από τα 1.600 κ.εκ. εως τα 2.000 κ.εκ., η αντίστοιχη μείωση θα ανέρχεται στο 20% των τελών, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τους αρμόδιους τίποτε, όσον αφορά στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα και στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Δια στόματος Υπουργού………

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου σε δηλώσεις επιβεβαίωσε και αυτός με τη σειρά του, ότι το αίτημα της κυβέρνησης υφίσταται και φυσικά η έγκριση του θα υπάρξει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού της προηγούμενες ημέρες η Ευρωπαική Ένωση απέρριψε το αίτημα της Ελλάδα, για εφαρμογή του μέτρου μόνο στα καινούρια αυτοκίνητα που βρίσκονται σε στοκ. Ωστόσο απέφυγε να επιβεβαιώσει την οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το ποσοστό της απαλλαγής από τα τέλη ταξινόμησης, ενώ δεν ξεκαθάρισε αν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα θα συμπεριληφθούν τελικά στο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή. Τέλος η «ταφόπλακα» στην απόσυρση θεωρείται βέβαια, αφού ο υπουργός τόνισε, ότι τα οικονομικά μας στοιχεία δεν μας επιτρέπουν να προβούμε σε μια τέτοια ενέργεια.

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ

Το Auto Τρίτη επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΣΕΕΑΕ (Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος), κ. Απόστολο Πετιμεζά, ο οποίος μας ανέφερε ότι ακόμη δεν τους έχει διευκρινιστεί από πλευράς του υπουργείου, τι ακριβώς θα ισχύσει. Ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαμε διατύπωσε τις επιφυλάξεις του, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου και δήλωσε ότι σαν κλάδος είναι κάθετα αντίθετοι προς αυτή την κατεύθυνση. Χαρακτηριστικά ανέφερε: « Εμείς είχαμε ζητήσει να εφαρμοστεί η απόσυρση, ενώ με αυτό που σκέφτεται τώρα η κυβέρνηση, φέρνει σε δύσκολη θέση 5.000 επιχειρήσεις που σχετίζονται με την εμπορία αυτοκινήτων».

Τελικά όμως τι συμφέρει τον καταναλωτή;
Σήμερα οι προσφορές είναι τέτοιες που αρκετά μοντέλα πωλούνται σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές. Με μειωμένα τέλη ταξινόμησης, αυτές οι προσφορές θα συνεχιστούν; Αν σήμερα ένα μοντέλο 1,4 ή 1,6 λίτρα προσφέρεται με έκπτωση 1.500 ή και 2.000 ευρώ, είναι πιθανό με μειωμένο τέλος ταξινόμησης και χωρίς προσφορά να βγει στην ίδια ή και ψηλότερη τιμή από αυτή που πωλείται σήμερα. Για αυτούς τους λόγους ως υποψήφιοι αγοραστές, θα πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Προλαβαίνουμε τώρα τις προσφορές, στις οποίες έχουν προβεί ήδη οι αντιπροσωπείες και οι έμποροι, ενώ μετέπειτα διεκδικούμε και τη μείωση του τέλους ταξινόμησης που όπως όλα φαίνονται θα ανακοινώσει σύντομα η κυβέρνηση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η οποιαδήποτε αργοπορία στις αγορές, θα αφήσει το «προνόμιο» στην αγορά, της συγχώνευσης των προσφορών με την απαλλαγή του τέλους ταξινόμησης

Όμως αρκούν τέσσερις μήνες με μειωμένο τέλος ταξινόμησης, και τι θα γίνει μετά;

Υπάρχει κίνδυνος μετά την πάροδο του μέτρου η αγορά να ξαναβρεθεί εκ νέου σε ύφεση. Εμείς πιστεύουμε πως το υπουργείο οικονομικών θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερο βάθος χρόνου στην προσπάθεια ανάκαμψης και μετά τους τέσσερις αυτούς μήνες μηδενικού τέλους ταξινόμησης να το επαναφέρει όχι πλήρως αλλά σε ένα ποσοστό, από 50% και κάτω του υπάρχοντος σήμερα τέλους. Ωστόσο δεν είναι λίγος ο αριθμός των παραγόντων, που αιτούνται τη διατήρηση του οποιοδήποτε μέτρου έως τα τέλη του 2009.

Έτσι διατηρείται η αγορά ζωντανή και δε μένουν με το παλιό τους αυτοκίνητο όσοι δεν προλαβαίνουν το πρώτο μέτρο. Εν τω μεταξύ θα έχουν επανέλθει και οι χρηματοδοτήσεις των τραπεζών ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από την ύπαρξη έστω και μικρού φόρου.

Εσείς τι λέτε; Η προσωρινή μείωση του τέλους ταξινόμησης θα ανακουφίσει την αγορά; Θα φέρει κόσμο στις εκθέσεις; Εσείς θα εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία για να πραγματοποιήσετε την αγορά που τόσο καιρό αναβάλλετε; Αρκούν τέσσερις μήνες και τι πρέπει να γίνει ρεαλιστικά μετά;
Σχολιάστε την είδηση
Σχόλια...
kalar... (7/4/2009, 17:39) Είναι λανθασμένο το μέτρο και πολιτικά και οικονομικά και κοινωνικά και περιβαλλοντικά. Η κυβέρνηση είτε επειδή ιδεολογικά είναι ταγμένη στην αγορά και όχι στην κοινωνία, επέλεξε να δώσει "φιλί της ζωής" στην ΞΕΝΗ αυτοκινητοβιομηχανία, δηλαδή επιδοτεί με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους αντίστοιχους εργαζόμενους χωρών όπως η Ιαπωνία, η Κορέα, η Γερμανία, η Αγγλία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Τσεχία. Η αύξηση της αγοράς των αυτοκινήτων αυξάνει περαιτέρω το εξωτερικό χρέος της χώρας, συνεχίζει την πίεση επί των καταναλωτών για αύξηση της ήδη μεγάλης υπερχρέωσής τους, δεν βοηθά την απόσυρση των περιβαλλοντικά επιβαρυντικών παλαιών αυτοκινήτων. Ας το δούμε ρεαλιστικά. Αυτή η κυβέρνηση αυτές τις δυνατότητες έχει, έτσι σκέφτεται, έτσι νομοθετεί. Δυστυχώς, η παραγωγική βάση της χώρας μας διαλύεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πριμοδοτεί την παραγωγή και αγορά καταναλωτικών προϊόντων που παράγονται σε ξένες χώρες.
nicas... (6/4/2009, 23:24) Εμεις ψωμι δεν εχουμε κι οι σκυλοι πιτες σερνουν!!!
zorba... (6/4/2009, 14:19) Τους φόρους που θα χάσει το κράτος από ποιους θα τους πάρει; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό γιατί υπάρχει απάντηση: "Από τους μισθωτούς εργαζόμενους, οι οποίοι δέ θα πάρουν ούτε € αύξηση, και από τους ελεύθερους επαγγελματίες με τον ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ", όπως ακριβώς με τα 28 δισ € που δόθηκαν στις τράπεζες για να τα δανίσουν στις επιχειρήσεις και να καρπωθούν οι τραπεζίτες τους τόκους και τα BONUS. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πάλι ο λαός πληρώνει τη νύφη.
nikos... (5/4/2009, 13:04) Aν δεν καταφέρουν να φτιάξουν την ψυχολογία του κόσμου, η αγορά αυτοκινήτου είναι πεθαμένη! Εδώ δεν ξέρουμε αν θα έχουμε δουλειά αύριο, αυτοκίνητο θα πάρουμε? Αγαπητοί φίλοι, νομίζω οτι ζούμε τις τελευταίες ημέρες του αυτοκινήτου...
dimra... (4/4/2009, 10:37) Γεμίσαμε απο αυτοκίνητα. Η πιο σωστή περιβαλλοντικά λύση θα ήταν η απόσυρση των παλαιών, πάμπολλα απο τα οποία είναι παρατημένα για μήνες στους δρόμους των πόλεών μας. Το μετρο που προτείνεται βοηθά τις αυτοκινητοπαραγωγές χώρες και επιβαρύνει την υφιστάμενη κατάσταση στη χώρα μας. Πάντως δεν θα ήταν άσχημη η μείωση του φόρου, όχι όμως για 4 μήνες αλλά για πάντα. Αυτό θα βοηθήσει τον προγραμματισμό των καταναλωτών σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και θα αποτρέψει τυχόν βεβιασμένες αποφάσεις!
fcein... (3/4/2009, 18:11) Ολα τα έχει η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε,αντί να δώσουν κίνητρα και λύσεις για τη στάθμευση στις μεγάλες πόλεις της χώρας που στο τέλος τα αυτοκίνητα θα τα κρεμάνε οι κατοχοί τους από τα μπαλκόνια οι "αρμόδιοι" ανακάλυψαν πως το μόνο που λείπει απο τον Ελληνα είναι ένα ακόμα αυτοκίνητο,αλλά θα μου πει κανείς τώρα που να βρεθεί μυαλό από αυτή τη κυβέρνηση,...ραπανάκια για την όρεξη που λέει και ο σοφός λαός.
makar... (3/4/2009, 15:29) ...Εχετε διερωτηθεί γιατί η Ε.Ε επέτρεψε στην ελληνική κυβέρνηση να τειώσει το Ε.Τ.Τ ? Από τα γραφόμενα σας μάλλον όχι.Πως επέτρεψε να χαθούν έσοδα από τον ήδη ελλειματικό προυπολογισμό?Η μείωση του ΕΤΤ είναι μία έμμεση μόχλευση προκειμένου να πουλήσουν οι κατασκευάστριες χώρες (Γερμανία,Γαλλία,Ιταλία,Αγγλία) τα προιόντα τους.Ηδη η Ελληνική αγορά από 3μήνου έχει προχωρήσει σε προσφορές τις οποίες τις επωμίζονται οι αντιπροσωπείες και οι dealers , σε μία σχέση 2 : 1 Και άν ακόμη η μείωση του ΕΤΤ διοχετευθεί 100% στο καταναλωτή (προσωπικά δεν το πιστεύω ) η επίδραση στην αγορά δεν πρόκειται να είναι αισθητή ! Μην ξεχνάτε δε ότι η μείωση ενός καινούργιου 2λιτρου ΙΧ , μειώνει αναλογικά και τις τιμές του stock των μεταχειρισμένων (μιλάμε πάντα για το ίδιο αυτοκίνητο). Τέλος , η προσωπική μου εκτίμηση , για το τι πραγματικά θα βοηθούσε την αγορά του αυτοκινήτου , είναι το μέτρο της απόσυρσης , για αυτοκίνητα μέχρι 2000κ.ε και με 100 % έκπτωση του ΕΤΤ.Μέτρο το οποίο θα βοηθούσε αποτελεσματικά την ανανέωση του στόλου με "καθορότερα" αυτοκίνητα , η δε απώλεια εσόδων από την κατάργηση του ΕΤΤ θα περιορίζοταν από την αύξηση των πωλήσεων σε τμχ.
drikf... (3/4/2009, 15:02) kjkj ωραια σκεψη! Δηλαδη συμφωνα με εσενα θα πρεπει και οσοι αγορασαν αυτοκινητο πριν ενα μηνα , ενα χρονο, εναν αιωνα να παρουν πισω λεφτα; τελειως παραλογη η λογικη σου. πολυ καλο το μετρο εστω για 4 μηνες θα τονωσει λιγο την αγορα. το οτι καποιοι αγορασαν πριν 2 μερες ή πριν 2 μηνες ή 2 χρονια δε λεει τιποτα.
sofos... (3/4/2009, 12:38) Δε νομίζω να είναι τίποτα το σημαντικό αυτό το νέο για τη μείωση ταξινόμησης. Κάποιος που θέλει να δώσει 14.000 - 15.000 ευρώ ή και περισσότερα για ένα 1.400 κ.εκ. αυτίνητο, τα 400-ή 500 ευρώ είναι ασήμαντο ποσό, Στα μεγάλα κυβικά ίσως είναι αξιόλογο ποσό, αλλά πόσοι αγοράζουν σήμερα αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού ? Ελάχιστοι. Ευχαριστώ.
larin... (3/4/2009, 11:47) ΠΑΛΙ ΘΑ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ . ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΤΟ
n.kou... (3/4/2009, 11:39) Re paidia , ta pragmata einai apla..paroti ksenos se katagogi kai me ksenes pinakides autokinito, exo na po to eksis. H kuvernisi tis Elladas Voithaei EMENA pou eimai me ksenes pinakides , pou den plirono oute KTEO oute SIMA Kukloforias, oute me noiazoi an tha mpo sto leforiodromo kai tha me grapsi h kamera dioti den kseroun pou tha steiloun tin klisi me tis ksenes pinakides.. kai TORA erxonte...parola auta pou kano kai mou lene.. EKTELONISE TO me ta misa lefta.. Diladi osoi exoun ksenes pinakides...XOROPIDANE. Episis osoi poulane metaxeirismeno auto ton kairo...PAEI ,tha pesoun toso polu ta metaxeirismena pou tha gelame.. Ola auta epeidi einai Paranomi h Ellada kai oxi emeis!! alla emeis tin plironoume.. FERTE AYTOKINHTA APO EKSO...OLOI...kai MIN TA EKTELONIZETE KAN....ekei na deite kata poso tha allaksoun ta pragmata... Ego mazi sas..paroti me Ksenes pinakides
gtsam... (3/4/2009, 10:08) ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΙΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ EURO5 ΚΙΑ ΟΧΙ EURO4 ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ.ΩΠΕΡ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΚ ΤΟΥΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ EURO4. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΚΟΥΒΑ.
nasos... (3/4/2009, 08:13) καλό το μέτρο, αν φτάσουν οι εκπτώσεις στην τσέπη μας και δεν μείνουν όπως συνηθείζεται στους αντιπροσώπους.. από την άλλη ΔΕΝ θα αλλάξει κάτι στην αγορά... γιατί οι τράπεζες δεν έχουν κόψει τα δάνεια... απλά τα έχουν κόψει σε αυτούς που τα χρησιμοποιούν για να ξεπληρώσουν παλιά δάνεια και γενικότερα δεν έχουν τα εισοδήματα για να τουε δώσουν οι Τράπεζες χρήμα!!! Στους "υγιείς" πελάτες μια χαρά δανείζουν!!!
cstav... (3/4/2009, 07:40) ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΤΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ 35000, <<ΠΕΣΕΙ>> ΣΤΑ 33800!!! ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΕΛΕΥΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ.
samik... (3/4/2009, 01:21) pisteuo oti den tha allaxei kati ...... exalou pios exei metrita gia na parei autokinito......kalitera na katargithoun ta TELONIA
danzi... (3/4/2009, 00:46) Εγω παλι με 3000 εκπτωση το πηρα και τωρα ο εμπορακος μου το κραταει στο τελωνειο επιτηδες περιμενωντας και τα ρεστα..γιουπι!!!
proma... (3/4/2009, 00:04) Εχω ήδη παραγγείλει καινούριο αυτοκίνητο και περιμένω να το παραλάβω τον Μάιο.Με τη μείωση αυτή θα γλιτώσω χρήματα κατά την εξόφλησή του και θα έχω ήδη πάρει και τις προσφορές....Θα ισχύει όμως για τα αυτοκίνητα που ήδη έχουν γίνει παραγγελία?
ASTRA... (2/4/2009, 22:27) Το μέτρο ειναι πολυ αποδοτικο .... Οι βουλευτες μας ηδη εχουν κανει χρηση των πανακριβων υβριδικων των 75.000 € .... αυτο περιμενα για να μπορεσω να παρω ενα καινουργιο αυτοκινητο ασφαλες των 1.000 cc για να μετακινειται η οικογενεια μου ...????. ευτυχως ακομη και για τα στελεχη των μεγαλων αντιπροσωπειων αυτοκινητων της ΨωροΚωσταινας ... με μισθους 5-8.000 € ,, πως θα τα βγάλουν περα ,, εκτος απο τις απολυσεις που εχουν ηδη κανει ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ....ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ,,, ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ,,, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ ΠΑΙΔΙΑ .... και για το τελος , γνωριζουν οι υπευθυνοι το τελος της ΚΡΙΣΗΣ ,, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ,,,, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
stram... (2/4/2009, 22:14) Βλεπω με χαρα οτι ειναι κι αλλοι που νιωθουν αδικημενοι , επειδη πληρωσαν ολοκληρο το τελος ταξινομησης αγοραζοντας αυτοκινητο τους τελευταιες μερες ή μηνες . Αν εχει καποιος καπια προταση για μια συντονισμενη αντιδραση στην αδικια να την εκφρασει
ioanc... (2/4/2009, 21:49) Αυτό έλειπε να βγάζαμε μεγαλύτερο όφελος εμείς από τις τράπεζες και όλους του άλλους που αναφέρουν τα άρθρα. Μα είναι δυνατόν ένας που είναι στην τραμπάλα να αγοράσει και δεν έχει χρήματα να πάρει την απόφαση προς αγορά μόνο και μόνο για να κερδίσει 450-1000 ευρώ? Προσωπικά δεν θα την έκανα. Τώρα κάποιοι που είχαν πάρει την απόφαση χωρίς να γνωρίζουνε το μέτρο απλά φανήκανε τυχεροί! Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη 500 ή 1500€ για να αγοράσει αυτοκίνητο, αν ήθελαν να βοηθήσουν να αναζωογονηθεί η αγορά θα έδιναν μεγαλύτερα κίνητρα και προς όφελος του καταναλωτή, αλλά και των εμπόρων. Θα κάνω μία ερώτηση, αν καταργούσανε το Τ/Τ όλο! και λέγανε ότι δεν θα πληρωθούν και τα τέλη κυκλοφορίας για αυτό τον χρόνο. Πες τε μου ποιος ΔΕΝ! θα αγόραζε αυτοκίνητο? Απλά, θέλουν να φάνε αυτοί οι ίδιοι και όλοι αυτοί στους οποίους έχουν τάξει.
strpa... (2/4/2009, 21:15) Για να μην επαναλάβω τα χιλιοειπωθέντα, ο καταναλωτής πρέπει να ενημερωθεί πολύ καλά για τις προσφορές που ήδη ισχύουν ώστε να μην τις απορροφήσει ο έμπορος με τη μείωση του ειδικού τέλους. Η προσωρινή ισχύς φυσικά είναι γελοία γιατί όποιος αγοράσει με τη μείωση και πουλήσει σεπτέμβρη του 2009 μπορεί να βγεί και κερδισμένος. Αυτό πως θα το ρυθμίσει ο Κος Παπαθανασίου;;
axios... (2/4/2009, 19:36) Μπράβο στην Κυβέρνηση !!!! Έλυσε το ποιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι έλληνες που μαστίζονται απο την οικονομική κρλιση. Έτσι από αύριο μπορούμε να πάρουμε τη Mercedes μας ή το Cayen μας. Δηλαδή κατά τον κύριο Καραμανλή από όλα τα καυτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας αυτή τη στιγμή, αυτό ήταν το ποιο σοβαρό και το ποιο επείγον; και έπρεπε να αντιμετωπιστεί με κατεπείγοντα μέτρα; Ζει στην Ελλάδα αυτός ο κύριος ή σε άλλο πλανήτη;
dmark... (2/4/2009, 18:39) Απαράδεκτη ρύθμιση, δωράκι για τους πλούσιους - να αλλάξουν φθηνά τα καγιέν τους - και τους μαντράδες. Εδώ ο κόσμος καίγεται...
tasos... (2/4/2009, 18:17) εάν οι εκπτώσεις συνεχιστούν και σε αυτές προστεθεί το μειωμένο κόστος ταξινόμισης πιστεύω ότι ο κόσμος που έχει ρευστότητα θα εκμεταλευτεί. Εκτιμώ ότι μόνες οι εκπτώσεις ή μονο το μειωμένο τέλοσ δεν θα έχουν σαν αποτέλεσμα την εξάντληση των αποθεμάτων. Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος περιμένει μειώσεισ και στις εργοστασιακέσ τιμέσ για να σωθούν τα εργοστάσια,όχι μόνο να σωθούν οι Έλληνες έμποροι. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Τάσος.
giann... (2/4/2009, 15:54) Ελληναρα των 700 ευρω λυθηκε το προβλημα σου.επιτελους θα μπορεσεις και εσυ να παρεις το 2λιτρο τουρμπατο καμπριο που ονειρευεσε 500 ευρω φτηνοτερα..τρεξε να προλαβεις...σε λιγο παπουτσια να φορεσουμε δεν θα εχουμε με την ανεργεια που αυξανετε συνεχως...
kosta... (2/4/2009, 14:46) Ο αρθρογράφος έχει δίκιο σε ένα κυρίως πράγμα. Αν προλάβεις να κλείσεις τώρα αυτοκίνητο με τις προσφορές, που ήδη υπάρχουν και να αναμένεις να προσθέσεις και το όφελος από το νέο μέτρο, τότε μάλλον θα έχεις κάνει τη συμφερότερη αγορά, που μπορεί να υπάρξει σε σχέση με το απώτερο παρελθόν και λογικά σε σχέση με το μέλλον, όσο είναι δυνατόν να προβλεφθεί. Ακόμα και για την ανταλλαγή του προηγούμενου αυτοκινήτου η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν έχει πραγματικά μετακυλιστεί η νέα πτώση των τιμών των καινούριων στα μεταχειρισμένα. Αυτά ήταν ήδη πολύ πεσμένα εδώ και καιρό και η πτώση της τιμής τους δεν μπορεί να συνεχιστεί, τουλάχιστον για ένα διάστημα ακόμα. Εγώ ήδη έδωσα προκαταβολή για αυτοκίνητο 2000 cc παίρνοντας όλες τις προσφορές που μου έδιναν και πριν τη ανακοίνωση του νέου μέτρου και έχοντας έγγραφη συμφωνία για τα χρήματα, που θα πάρω για το παλιό μου αυτοκίνητο, τα οποία είναι τα ίδια που μου έδιναν και πριν το νέο μέτρο. Συνεπώς, ό,τι βγάλει η απόφαση, εγώ λογικά θα το κερδίσω... Αν όμως περίμενα την οριστική ανακοίνωση, υπάρχει πιθανότητα να έχανα ένα μέρος τουλάχιστον από τις προσφορές, που έχω πάρει σήμερα. Προτείνω σε όποιον έχει κατασταλάξει σε μια απόφαση να προχωρήσει άμεσα. Ίσως και μια βδομάδα μετά την οριστική ανακοίνωση να αρχίσει όντως να χάνεται κάθε πραγματικό κέρδος. Τώρα αν εμένα (για τα 2000 cc) με ρίξουν στο 20% ή και στο 0% τι να κάνω... Απλά θα έχω αγοράσει αυτοκίνητο όπως θα το έπαιρνα χωρίς το μέτρο...
lambr... (2/4/2009, 14:45) Συμφωνώ απόλυτα με τον Μιχάλη. Το μέτρο είναι επιεικώς απαράδεκτο. Τέτοιες μειώσεις ΔΕΝ πρέπει να γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη γιατί απαξιώνουν την αγορά. Οι μειώσεις τιμών πρέπει να γίνονται σταδιακά μέσα σε ένα ορίζοντα τουλάχιστο 3ετίας. Επίσης, το χειρότερο από όλα είναι ότι όσοι είναι να αγοράσουν θα αγοράσουν τώρα. Μετά τους 4 μήνες δεν θα κινείται πάλι ΤΙΠΟΤΑ. Εκτός και αν πιστεύει ο υπουργός ότι η κρίση μετά το καλοκαίρι θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται.
axebe... (2/4/2009, 13:02) καλό το μέτρο, αλλα το σημαντικό για τον αγοραστή είναι η πτωση των επιτοκίων. Όλοι σχεδόν αγοράζουν με δόσεις και η επιβάρυνση σε κάθε 10000 ευρώ σε ετήσια βάση είναι 500-900ευρώ!!! όταν στο εξωτερικό το maximun είναι 500Ευρώ.
konto... (2/4/2009, 11:44) ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ? ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
nick_... (2/4/2009, 09:46) Συμφωνω απολυτα με τον αρθρογραφο. Αυτη τη στιγμη οποιαδηποτε εταιρεια κανει μπροστα η πισω απο τον παγκο μια εκπτωση 10% και με πληρη πακετα. Φυσικα το οφελος αυξανεται με την αυξηση των κυβικων. Τωρα με την μειωση του τελους ταξινομησης καθε εταιρεια θα προσπαθησει να πλασαρει με το πιο ομορφο περιτυλιγμα τα αυτοκινητα της. Θα το πω απλα. Ποιο καλα για αγορα καινουργιου απο τωρα θα γινει ? ε δεν θα ξαναγινει.
doct... (2/4/2009, 07:41) ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΑΝ ΠΑΛΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ,ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 2000CC ΚΑΙ ΗΔΗ ΚΛΑΙΩ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.
kursa... (2/4/2009, 03:39) polu kala ola auta alla mporeite na mou peite egw pou 8elw na parw kainourgio autokinhto kai na epwfelh8w apo to metro, to palio mou autokinhto pou mou stoixhse 30.000 eurw poso 8a mou to upologisoun?? ara mhpws erxete mia h allh???
konto... (2/4/2009, 03:17) καλησπερα σε ολους.ηθελα να ηξερα τι γινεται με οσους πληρωσαν ολο το τελος ταξινομησης μεχρι πριν λιγες μερες η ωρες?αναδρομικα θα δωθει πισω το τελος?δικηγοροι μπορουν να κινηθουν προς αυτη την κατευθυνση η ο συνηγορος του πολιτη να προστατεψουν οσους φορολογησαν κανονικα για αγορα νεου αυτοκινητου μεχρι πριν λιγες μερες κ εφοσον δεν ειδοποιηθηκε κανενας απο το κρατος κ εφοσον ο νομος θα ειναι για 4 μηνες?
n.k.9... (2/4/2009, 03:04) ΤΟ ΕΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΚΑΡΠΟΥΣ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΑΝΣΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ(ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΛΠ). ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ, ΟΠΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, Η ΑΓΟΡΑ ΠΑΤΩΣΕ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ RENAULT MEGANE COUPE-CABRIOLET 1600 ΤΟΥ 2004 ΓΙΑ 12000€ (ΤΙΜΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2008, ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΕΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ LANCIA DELTA 1400 TURBO ΚΑΙ ΕΝΑ FIAT PANDA 1200!!!!!!!!!!) ΓΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ...ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ ΟΥΤΕ 1€. ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ???
ygrop... (2/4/2009, 02:32) ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ,ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΤΟΚΑΡΟΥΝ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ(ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ)ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ.ΑΡΑ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΜΗΔΕΝ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ,ΥΠΟΤΕΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗς ΑΓΟΡΑΣ.ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΝΩΡΘΟΤΗ.ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ,Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ 50 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ,ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ 1.000ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΖΗΜΕΙΑ 50.000!!! ΕΥΡΩ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΩΘΕΙ.ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ,ΙΤΑΛΙΑΣ,ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΚΤΛ...ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΝ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΑ,ΤΟΤΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
tassk... (2/4/2009, 00:29) Ευτυχως που ηρθε αυτο το μετρο να μας σωσει. Τρεχατε τωρα Ελληναρες να παρετε δανειο να αγορασετε καινουργιο αυτοκινητο! Αλλωστε αυτο ηταν και το προβλημα μας τον τελευταιο καιρο. Που δεν θα εχουμε να φαμε σε λιγο δεν εχει σημασια. Να στηριξουμε τον κλαδο των αυτοκινητων γιατι μας ξεσκιζε τοσα χρονια και θησαυριζε απο το αποθημενο μας για ενα ανθρωπινο αυτοκινητο. Να τον στηριξουμε γιατι ειναι παραγωγικος κλαδος μιας και στην Ελλαδα βρομανε οι αυτοκινητοβιομηχανιες. Η μηπως να τον στηριξουμε μπας και παρει καμια μοναδα η ΝΔ στις Ευρωεκλωγες. Και ποιος νομιζετε οτι θα πληρωσει τις "ελαφρυνσεις" στο τελος. Μα για τοσο κοροιδα μας εχουν ακομα?
leoni... (1/4/2009, 22:33) Όλο λόγια και από πράξεις τίποτα... Πάντως όταν υλοποιηθεί να μας ενημερώσετε!!!
manol... (1/4/2009, 21:05) Με αυτό το μέτρο η κυβέρνηση ενισχύει πάλι το κεφάλαιο και τους έχοντες … έχουν χάσει την μπάλα και δεν ξέρουν τη κάνουν !!!!!! Σήμερα τα καινούρια αυτοκίνητα είναι πολύ πιο φτηνά με της προσφορές που έχουν οι εταιρίες !!!! και από αύριο όλες οι εταιρίες θα σταματήσουν τις προσφορές και θα τα πουλάνε ακριβότερα !!!! το μέτρο λιπών το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει τα κέρδη τον μεγαλοεισαγωγέων και στο κλείσιμο αρκετών καταστημάτων εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έλεος πια ………..
www.m... (1/4/2009, 20:00) Το αναφερατε στη στηλη σας οτι με το που θα γινει μισο το τελος ταξινομησης θα παψουν και οι προσφορες με προσχημα οτι ηδη υπαρχει μειωση απο τα τελη ταξινομησης.Δυστηχως για τον ελληνα αγοραστη το αυτοκινητο χρυσοπληρωνεται αυτο γινοταν παντα δειτε τις διαφορες στην ευρωπαικη ενωση δειτε οτι για αγορα μεταχειρισμενου πληρωνεις επιτοκιο 10% φανταστειτε οτι με τις ηδη υπαρχουσες προσφορες για τον εμπορο εχει κερδοφορια η πωληση ετσι βουλιαξε η αγορα και ο κοσμος δεν εχει εμπιστοσυνη πλεον αναλογειστειτε ποσο πιο ακριβα τα πληρωναμε το 2004 που ηταν καλες οι τιμες τωρα φωναζουν ποναμε οι εμποροι επομενο ηταν
abf.d... (1/4/2009, 19:31) Συμφωνω με το σχολιο του φιλου Stram..Ενα τετοιο μετρο ειναι αδικο για οσους αγορασανε αυτοκινητο στις αρχες του ετους.Συν τοις αλλοις μια τετοια κινηση απαξιωνει την μεταπωλητικη αξια των αυτοκινητων και θα προκαλεσει ευρυτερο προβλημα στον κλαδο του μεταχειρισμενου.
anspa... (1/4/2009, 19:04) ΑΙΣΧΟΣ ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΡΙΝ
zegka... (1/4/2009, 17:43) ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕΙΩΣΕΙ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ?ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ?ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ 6%,ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΝΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ,ΠΟΘΛΑΝΕ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ,ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΤΡΙΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΟΧΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ.
panos... (1/4/2009, 17:21) Έλεος πια...αφήστε την αγορά αυτοκινήτου να ισοροπήσει. Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε μια οργιώδη ανάπτυξη όπου σε κάθε κεντρικό εμπορικό δρόμο συναντούσες όλες τις επίσημες αντιπροσωπείες και άλλες τόσες εκθέσεις μεταχειρισμένων...Η κρίση απλά μας έφερε πιο κοντά στην αλήθεια, την αλήθεια που δεν έβλεπε κανείς από τους "επαγγελματίες" του χώρου τα τελευταία χρόνια. Τώρα απλά ήρθε ο λογαριασμός!!!!
ckris... (1/4/2009, 17:10) To oti ta autokinita fevgoun apo ta ergostacia me 1/4 tis timis pou plironume emis giati den to lene? Megalitero kerdos exei o eisagogeas me ton emboro na akoluti, min ksexname to kratos pou mas klewi kanonika. Prota mas forologi to eisodima, meta forologi kai tin agora ton projonton, emis giati plironume to autokinito 20000Euro otan ta boruse na poliete me 15000. As na pesune embori ta iparksun kienouri me alitines times.
lary7... (1/4/2009, 16:35) Η βασική μου αντίρηση ξεκινά από τις προτάσεις για μείωση του ΕΤΤ μόνο στα καινούργια οχήματα ... που προσωπικά πιστεύω προέρχεται από την μείωση κερδών στους επίσημους ( ... και πολιτικά δυνατούς) εμπορικούς dealer της χώρας μας, οι οποίοι θέλουν να αντισταθμίσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους με τα περσινά επίπεδα, τα οποία σε αυτό το τρέχον διάστημα υποχρεώνονται να καλύψουν με προσφορές δικές τους με αποτέλεσμα την μείωση των κερδών τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ... εξαφάνιση άμεσα των τρέχουσων προσφορών από τους ίδιους ... ίδιες τιμές για τον αγοραστή με τις σημερινές (δηλ. τιμές σαν και αυτές των προσφορών) και φτωχότερο κράτος αφού θα εισπράτεται μειωμένο ΕΤΤ ... δηλ. φτωχότερος Ελληνας πολίτης. ΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ. Επίσης με αυτό το μέτρο .. όσοι από εμάς το φανταστούν σαν ευκαιρία ... θα προσπαθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο, μέσα σε αυτήν την οικονομική δίνη, να εξοικονομήσουν χρήματα είτε πουλώντας οτιδήποτε αξίας είτε παραμελώντας κάποιες άλλες βασικές ανάγκες. Προσωπική μου άποψη, ΑΜΕΣΗ διευκρίνηση των προθέσεων και εφαρμογή των οποιοδήποτε προτάσεων καθώς μόνο κακό φέρνει η καθυστέρηση ... ΔΕΥΤΕΡΟΝ να μην συντρέχει χρονικό περιθώριο (πάρε κόσμε ... όποιος πάρει τελος πάντων ... γιατί το μαγαζί κλείνει σε 4 μήνες) και ΤΡΙΤΟΝ εάν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον για καλό αυτοκίνητο, να επεκταθεί και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονται στα Τελωνεία ή σε βιτρίνες και δεν έχουν ταξινομηθεί και που καλώς ή κακώς είναι πιο συμφέροντα για τον Ελληνα αγοραστή και πιο προσιτά στην αγορά τους. Βέβαια δημιουργείται άμεσα το ερώτημα ... χιλιάδες αυτοκίνητα εμπόρων και ιδιωτών με τι τιμή πλέον θα διαπραγματεύονται? Αυτή είναι ή βασική μου ερώτηση που πρέπει και οι 300 καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί να απαντήσουν ... και όχι αν πρέπει να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο με τις προτάσεις τους. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ ... ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΑ
ddkyr... (1/4/2009, 15:50) ΠΑΛΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ...
tzikc... (1/4/2009, 15:39) Είναι τελείως λάθος. Δείχνει την προχειρότητα με την οποία η εκάστοτε κυβερνόντες χειρίζονται όλα τα σημαντικά ζητήματα. 1) Η μείωση του τέλους ταξινόμησης θα αφορά μόνο τα καινούργια και ίσως τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα (δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα εγχώρια μεταχειρισμένα) με αποτέλεσμα η αγορά μεταχειρισμένων να παγώσει τελείως, 2) Καθώς όλοι θα σπεύσουν να αγοράσουν αυτοκίνητο στους 4 αυτούς μήνες, οι αντιπροσωπείες θα το εκμεταλλευτούν ανεβάζοντας τις τιμές, 3) μετά το τετράμηνο τί; επιστροφή στην σημερινή κατάσταση και ακόμη χειρότετη;
tonyd... (1/4/2009, 14:04) Ελπιζω να μην ειναι αλλο ενα απο τα κακογουστα σας πρωταπριλιατικα αστεια!
gtheo... (1/4/2009, 13:57) Μάλλων χανουμε κατι ρε παιδια... Λένε πως ζητησαν άδεια απο την ΕΕ για τη μείωση: Απο την ίδια ΕΕ που πληρώνουμε το πρόστιμο κάθε χρόνο, γιατι έπρεπε να τα έχουμε καταργήσει εδω και χρόνια; Έτσι δεν είναι, ή κάνω λάθος; Γιώργος
dimon... (1/4/2009, 12:54) Το μέτρο δεν θα "περπατήσει" για τον απλό λόγο ότι δεν θα μπορέσει ο κάτοχος παλαιού ΙΧ να το ξεφορτωθεί όπως γινόταν παλιότερα που ανταλλάσοντας το πετύχαινε έκπτωση πολύ μεγαλύτερη του τέλους ταξινόμησης. Το μέτρο της απόσυρσης θα ήταν πολύ αποτελεσματικότερο και πολύ πιο οφέλιμο για την αγορά το περιβάλλον και τις κυκλοφοριακές συνθήκες.
arvan... (1/4/2009, 12:45) ΈΛΕΟΣ!Δεν θέλουμε άλλα αυτοκίνητα.Αυτά τα ψευτομεγαλεία άλλωστε μας φάγανε...
theod... (1/4/2009, 12:40) Είναι μία κίνηση που θα φέρει κίνηση στις εκθέσεις. Γιατί ο κόσμος θα νομίζει ότι θα πάρει τα αυτοκίνητα τσάμπα! Δεν νομίζω όμως ότι ο κόσμος δεν αγοράζει γι αυτά τα 1000-1500€. Φοβάτε να βάλει ένα δάνειο για τους επόμενους μήνες, υπάρχει ανασφαλεια. Όσον αφορά στις προσφορές έχω την εντύπωση ότι τα περιθώρια πλέον των εισαγωγικών και αντιπροσωπων είναι πολύ περιορισμένα. και όλοι αντιμετώπιζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Οπότε μην περιμένουμε και τρελές μειώσεις.
info... (1/4/2009, 12:23) kanonika prepei na katargithi telios, kai gia panta to E.T.T ti egine xafnika ??? zoristike i Ellada na plironei to prostimo, xoris na eispratei??? m aresi!
srarv... (1/4/2009, 12:08) Να κάνει επιτέλους και κάτι καλό η κυβέρνηση αυτή. Στην πράξη όμως , τι ζητάει ο Παπαθανασίου με το μέτρο αυτό? Θα ενισχύσει όχι την Ελληνική αγορά, αλλά στην πράξη την Γερμανική, Ιαπωνική, Γαλλική κλπ.αυτοκινητοβιομηχανία που περνούν μεγάλη . Τους εμπόρους μεταχειρισμένων , που θα καταστραφούν εντελώς αφού απαξιώνει στη πράξη , τα μεταχειρισμένα , τους οφελεί το μέτρο? Μόνο στις αντιπροσωπείες δουλεύουν άτομα που κινδυνεύουν ή ήδη έχουν χάσει τις δουλειές τους? Στα μεταχειρισμένα δεν υπάρχουν εργαζόμενοι? Εμείς όλοι που θα τσιμπήσουμε και θα αγοράσουμε π.χ. το αυτοκίνητο των 23.000€ , 21000€ θα βγούμε κερδισμένοι? Όποιος νομίζει ότι το αυτοκίνητο είναι επένδυση, κάνει τεράστιο λάθος. Συγγνώμη δηλαδή η μείωση αυτή είναι τόσο μεγάλη που θα πρέπει κάποιος να κομπάζει κιόλας? Δηλαδή πάλι η χώρα που τίποτε δεν προγραμματίζει ,άρπα-κόλλα σε 3 μήνες θα λύσει το πρόβλημα των αυτοκινητοβιομηχανιών? Με τα χάλια που έχει η Ελληνική Οικονομία μπορούν πολλοί να δώσουν τα λεφτά αυτά? Πολύ αμφιβάλλω.
geo_g... (1/4/2009, 10:23) Για αυτοκίνητο των 20.000 ευρώ τι είναι 1000 ευρώ εκπτωση; Ενταξει καλή είναι αλλά σιγα η διαφορα. Δεν ειναι αυτο κινητρο να το παρεις ΤΩΡΑ. Ολα ειναι υπερτιμημενα (φόροι-κέρδη αντιπροσώπων). Πχ bmw 1.6 εδω 30700 σε άλλες χωρες 27000€. Μια σοβαρή μείωση είναι 3000 €, ας πούμε 15% έκπτωση καλύτερα.
cnaka... (1/4/2009, 10:06) Τρια σχόλια α. κεντρικός ραδιοφωνικός σταθμός είπε οτι ρωτήθηκε αρμόδιος στην κομισιον και είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει σχετικό αίτημα για μείωση του τέλους ταξινόμησης άρα δεν ξέρουμε σε τι φάση είναι η όλη διαδικασία. β. εντυπωσιάζομαι με τις προτροπές του άρθρου για αγορές. γ. η όλη υπόθεση έχει αρχίσει να μου θυμίζει λίγο χρηματιστήριο του 1999 και αυτό με φοβίζει
vas_a... (1/4/2009, 09:47) ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ,ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ SITE ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ADAM.
Akis.... (1/4/2009, 09:46) Kalo to metro alla tha isxisei kai gia tous triteknous ??? H mipos oxi giati idi dikaiountai miosi tou telous taxinomisis ???
tsoul... (1/4/2009, 09:33) ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ.ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΩΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ.ΟΙ ΚΑΤΑΣΡΟΦΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΕΡΕΤΕΡΩ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΗΜΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ.ΠΑΡΑΔΗΓΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ.
teoar... (1/4/2009, 09:22) Ο ελληνας σαν κοροιδο θα τσιμπησει στο τυρακι και δεν βλεπει την φακα.Απο που θα βγει η χασουρα?Το κρατος κανει τα κεφια των εμπορων, αλλα και αυτοι καλα λαμογια ειναι.Γιατι δεν πιεζουν την κυβερνηση να εξισωσουν τις τιμες με αυτες της Ευρωπης,που στα ορια ηλικιας για συνταξη ειμαστε Ευρωπαιοι αλλα στα θεματα αυτοκ/του ειμαστε Ουγκαντα και δεσμιοι των Εισαγωγεων.Π.χ Αudi Q5 στην Γερμανια φουλ εξτρα 43.000ε στην Ελλαδα 43.400 και ειναι Ολογυμνο.Καλημερα Στην Κοσμοκαρ.
giann... (1/4/2009, 09:21) χτες το απογευμα σε αντιπροσωπεια τις TOYOTA μου ειπαν συγκεκριμενα για το AURIS οτι η υποτιθεμενη προσφορα τους ισχυει μεχρι την πεμπτη...απο εκει και περα η τιμη θα αυξηθει ανεξαρτητα τις αποφασης για τα τελει ταξινομησεις...αρχισαν αμεσως να καβουν τις προσφορες...
hrist... (1/4/2009, 09:19) στην ΙΔΙΑ αντιπροσωπεια για το ΙΔΙΟ αμαξι με τα ΙΔΙΑ αξεσουαρ και μεσα στην διαρκεια της ΙΔΙΑΣ προσφορας με διαφορά 20 ημερων και με διαφορετικο πωλητη πηρα ακριβοτερη τιμη απο τον δευτερο κατα 500 € σε σχεση με τον πρωτο. Ψαξτε ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ καλα και όλες τις αντιπροσωπειες
avram... (1/4/2009, 08:57) Oti metro lambanetai gia meiosi ton timon se opoiodipote proion.......einai kali kai panta apodekti apo to katanaloti. Omos oi leptomereies sto sugkekrimeno metro einai autes pou tha kanoun ti diafora.....poio tha einai to pososto tis meiosis analoga ta kubika????? ...tha isxuei gia ola ta autokinita, ennoo kai auta ta opoia tha paragelthoun kai i paradosi tous tha ginei meta apo tous tesseris mines?????? poso tha kratisei to metro???? Parakalo gia sigoures apantiseis kai oxi gia aples plirofories kai ektimiseis.
takis... (1/4/2009, 02:14) ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΟΥΤΕ ΣΠΙΤΙ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ. ΑΝΑΓΚΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ) ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΕ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ
georg... (1/4/2009, 01:43) Το τέλος ταξινόμησης εχει αποδειχθει απο την ευρωπαικη ενωση οτι ειναι παρανομο και πληρωνουμε προστιμο για αυτο. Αντι λοιπον να το καταργησει το κρατος κοιταει αν το συμφερει να το μειωσει . Αληθεια τελικά ισχυει ότι εάν αρνηθεις να πληρωσεις το τελος ταξινομησης και το καταθεσεις στο δανειων και παρακαταθηκων και καταθεσεις μυνηση στο κρατος (αφου ειναι παρανομο) θα τα πάρεις πισω μετα τη δίκη....;;;;
orest... (1/4/2009, 01:18) egw exw mia aporia.. I europaiki enosh den einai pou mas vazei prostimo san xwra logo tou oti to eidiko telos taxinomisis einai paranomo kai den synaptei me to koinotiko dikaio peri dasmwn??? Tora dhladh perimenoume apanthsh gia na to katarghsoume estw kai prosorina???? Kati den mou akougetai swsto....
sorog... (1/4/2009, 00:58) νομιζω πως ειναι ντροπη για την κυβερνηση για να μη χρησιμοποιησω αλλη πιο βαρια εκφραση. που με οποιοδηποτε τροπο ενισχυουν τους μεγαλοκαρχαριες ωστε να μην μειωθουν τα κερδη τουε ενω απο την αλλη παγωνουν τους "παχυλους μισθους των 1200ψ ευρω αισχος φωστηρες τα τσεπωσατε παλι??????????????
basia... (31/3/2009, 23:30) Η μειωση εαν εφαρμοσθει θα ειναι ενα τιποτα.250-3000 euro ειπανε. Η πραγματικη μειωση θα επελθει μονο εαν μειωθει η ιδια η τιμη του αυτοκινητου και οχι τελη ταξινομισης,τελη κυκλοφοριας κ.τ.λ Στην Ελλαδα οτι ανεβαινει δεν κατεβαινει.π.χ οι βενζινες. ψωμι,ρουχα. γιαυτο καλα ναναι η Γερμανία οπου τα βρισκεις ολα φθηνοτερα .
ggggg... (31/3/2009, 23:05) Einai mia sosth kinhsh endynamoshs toy agorastikoy kinoy.Parola ayta omvs 8a prepei kai oi kentrikes antiprosvpeies na kanoyn kati paromoio me ta kerdh toys gia na svsoyn ta yfistamena emporika toys kentra alla kai gia na deleastoyn perissotero oi ypochfioi agorastes
adams... (31/3/2009, 20:58) το πιο μεγαλο λαθος θα ειναι να κανουμε κατι αμεσα.Με λιγη υπομονη ακομα απο τους αγοραστες οι τιμες μοιραια θα πεσουν κι αλλο.Καλη η ενημερωση απο το site αλλα απορω με τις προτροπες για αμεσες αγορες
sipl5... (31/3/2009, 20:53) to kalokeri (pro krisis ) epsaxna gia aytokinito . oi times poy moy ixan dosi tote ine idies ke ligo xamiloteres apo tis simerines . poy ine i prosfores ? otan lei kapios 2000 ofelos se sxesi me pia timi ? mpori kapios alos agorastis na exi pari to idio aytokinhto 2000 para pano?giati mono etsi isxiei to ofelos . to aytokinhto exi mia timi ti simeni. ofelos apo tin timh pou tha poyliotan??????? ma den poyliete se aytin tin timh poythena. kalo tha kani to kratos na apetisi apo toys eisagigis na kanoyn ke aytoi mia ekptosi . to kratos tha xasi esoda as xasoyn ke aytoi kati . den ginete na prospathi mono o enas . as min mas koroideyoyn lipon . ke an theloyn mporoyn na broyn kslista to kerdos ton eisagogeon (ypologizontas ke ta mponoys h tis ekptosis basi toy ogoy poliseon) oste h ekptosi poy tha kanoyn na ine pragmatiki ke oxi ikoniki . paralila de tha prepi na elexthi ke ayxisi stis times ton antalaktikon. etsi gia na min koroideyomaste .
stram... (31/3/2009, 20:23) ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Με κατάπληξη έμαθα ότι την ώρα που η κυβέρνηση επιβάλει, έκτακτα οικονομικά μέτρα λόγω οικονομικής κρίσης, ταυτόχρονα μειώνει στο μισό το τέλος ταξινόμησης για τα ΙΧ μέχρι 1600κε. Μιλάμε για μείωση στο φόρο 1250 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 1600κε. Δε θα αναφερθώ στη χρησιμότητα αυτού του μέτρου για την αντιμετώπιση της κρίσης ή για το αν είναι αντιφατικό ή όχι με τα υπόλοιπα έκτακτα μέτρα, αλλά θα αναφερθώ σε μια άλλη διάσταση. Δε θα είχα κάποια αντίρρηση για τη μείωση ενός φόρου, αν δεν ήμουν στην εξής ιδιόμορφη θέση. Μόλις χτες πλήρωσα ολόκληρο το ποσό του τέλους ταξινόμησης για αγορά νέου αυτοκινήτου. Και ρωτώ: Όλοι εμείς που αγοράσαμε αυτοκίνητο τους τελευταίους 3 με 6 μήνες, είμαστε τα κοροΐδα και πρέπει να τιμωρούμαστε για την κίνηση μας αυτή με επιβάρυνση 1250 ευρώ επιπλέον των μελλοντικών αγοραστών; Κάναμε κάτι παράνομο για να πληρώσουμε αυτό το πρόστιμο; Είμαστε βλάκες που δώσαμε τα χρήματα μας σε έναν κλάδο του εμπορίου που βρίσκεται σε κρίση και πρέπει να πληρώσουμε τις συνέπειες; Δεν καταργείται η αρχή της ισονομίας όταν δυο πολίτες πληρώνουν διπλάσιο φόρο ο ένας από τον άλλο για το ίδιο προϊόν μόνο και μόνο γιατί το εκτελώνισαν με μερικές μέρες διαφορά. Μα θα μου πείτε απλά είστε άτυχοι δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Κάποιοι θα τύχαινε να βρεθούν αδικημένοι επειδή δε θα τους έπιανε το μέτρο. Δεν είναι έτσι νομίζω. Μια κυβέρνηση που δε θα έπαιζε το μαθητευομένο μάγο θα έπρεπε να υπολογίσει και όλους εμάς και να φροντίσει για κάποια μεταβατικά μετρά. Θα έπρεπε να ανακοινώσει, ότι θα υπάρξει επιστροφή ποσοστού του τέλους ταξινόμησης σε όσους αγόρασαν αυτοκίνητο τους τελευταίους 6 μήνες. Παράδειγμα όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο 3 με έξι μήνες πριν, να έχουν επιστροφή 15% του τέλους ταξινόμησης και όσοι τους τελευταίους 3 μήνες να έχουν επιστροφή 30% . Θα μου πείτε ότι αυτά είναι πολύπλοκα συστήματα για μια κυβέρνηση. Φυσικά αν όλοι καθόμαστε απαθείς και μοιρολάτρες. Πιστεύω ότι δεν είμαστε λίγοι αυτοί που αγοράσαμε αυτοκίνητο το τελευταίο εξάμηνο. Θα πρέπει λοιπόν να διαμαρτυρηθούμε για αυτή την επιλεκτική και αιφνιδιαστική εφαρμογή ενός φοροελαφρυντικού μέτρου και να ζητήσουμε και εμείς να ενταχθούμε σε μεταβατικές κατηγορίες. Όσο περισσότεροι είμαστε και όσο πιο έντονη κάνουμε την παρουσία μας τόσο πιθανότερο είναι να πετύχουμε κάτι. Αν δεν πετύχουμε τίποτα τουλάχιστο θα έχουμε εκτονώσει την αγανάκτηση μας για την άδικη συμπεριφορά απέναντι μας και θα δούμε ότι δεν είμαστε μόνοι. Εξάλλου έρχονται εκλογές και η ψήφος η δική μας και των οικογενειών, πρέπει να κατευθυνθεί ανάλογα. Μη ξεχνάμε ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου έχει και τη ψηφοθηρική της διάσταση. Όσοι έχουν ιδέες πίεσης προς την κατεύθυνση επέκτασης του μέτρου αναδρομικά, ευπρόσδεκτοι να τοποθετηθούν.
thano... (31/3/2009, 19:50) Αποδεκτό το μέτρο αλλά του λείπει ο "οικολογικός χαρακτήρας",επιθυμητό και όντως λειτουργικό θα είναι εάν συνδιαστεί!!! με την αναγκαία πλέον ΑΠΟΣΥΡΣΗ!!!!!!!!!!!!
techn... (31/3/2009, 18:44) Εφτασε η ώρα για να εφαρμοστεί το καθεστώς της αγοράς της Γερμανίας. Τι !! μας λέτε για τέλος ταξινόμησης - απόσυρση & τα ρέστα. ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Μ Π Ο Ρ Ε Ι Τ Ε !!!!! Αρκεί να θέλετε. Αφήστε τα κόλπα & τις δικαιολογίες.[ Η κακομοιριά θα μας φάει].
katpo... (31/3/2009, 18:15) Το κράτος κοιτάει να πάρει τον φπα και όχι να πάρουμε φθηνό αυτοκίνητο.Στο δικό μου με αξία 24000 θα έχει μείωση 850 ευρώ.Αυτά που μου έκοψε δηλαδή ο έμπορος όταν το πήρα (αγορά μετρητής 800€).Θα συνεχίσει να δίνει την έκπτωση και τώρα;Στην ανταλλαγή θα σου δίνει ότι και πριν;
Pouth... (31/3/2009, 17:48) Απλα μαθηματικα κυριοι...Προτεινω λοιπον να το καταργησοθυν τελειως η75% για κυβικα εως 1800, 50% για κυβικα εως 2000 και 25% για κυβικα πανω απο 2000 για τους παρακατω λογους. Α) οσα χασουν απο τα φθηνα αυτοκινητα μπορουν να τα παρουν κατα ενα μερος απο τα ακριβα. Β) Θα κινηθει αρκετα η αγορα εφοσον οσοι προτιθεντε να παρουν θα αρπαξουν την ευκαιρια να παρουν πιο ακριβο με μικρη διαφορα απο αυτο που ηθελαν τωρα και καλυτερο (οπως προτιθεμαι να πραξω) (γιατι με ενδιαφερει η ασφαλεια οσων βαζω στο αυτοκινητο πανω απολα). Γ)Θα κινηθει ρευστο στην αγορα που υπαρχει αναγκη. Δ) Μας τα παιρνει το κρατος απο παντου, καιρος λοιπον τωρα που ειναι ζωρικα και τοσα χρονια ολοι εμεις που σκιζομαστε να ξοφλησουμε το 1200αρακι να μπορεσουμε με κατι παραπανω να χαρουμε ενα 1600αρακι με ABS,ESP και 6 αεροσακος με bluetooth και MP3. Σημαντικο ειναι να στρωσει οι εταιριες να συνεχισουν καποιες προσφορες και oi τραπεζες να περικοψουν τα επιτοκια σε ενα αξιοσεβαστο βαθμο.
toubn... (31/3/2009, 17:45) Επειδή ο Έλληνας είναι και τις προσφοράς το μέτρο μπορεί να έχει κάποια απήχηση (αν και εγώ πιστεύω ότι η ενίσχυση έπρεπε να δοθεί σε πιο παραγωγικές επιχειρήσεις). Το λάθος κατά την γνώμη μου είναι ότι τα ποσοστά 50% και 20% έπρεπε να δοθούν βάση τελικής τιμής και όχι βάση κ.ε. Σύμφωνα με το άρθρο αν κάποιος αγοράσει ένα 1800 "γυμνό" θα επωφεληθεί 20% ενώ αν κάποιος αγοράσει ένα 1600 turbo full extra (ηλιοροφές κλπ) θα επωφεληθεί 50%. Αν είναι έτσι είναι λίγο απαράδεκτο.
panos... (31/3/2009, 17:09) ΑΜΕΛΗΤΕΕΣ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΒΑΛΑΝΤΙΑ. ΑΜΕΛΗΤΕΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΒΑΛΑΝΤΙΑ.
sakis... (31/3/2009, 16:23) ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ,ΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΝ ΑΝΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ....DAIHATSU.KAI ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ
gvlac... (31/3/2009, 16:17) Οι εταιρείες ήδη άρχισαν τα κολπάκια. Η εταιρεία που είοχα παραγγείλει τοα αυτοκινητό μου με ενημέρωσε πως αν προχωρήσει η μείωση του τέλους ταξινόμησης, θα είναι ισοποση και η μείωση στην τιμή με την οποία θα αγοράσουν το προηγούμενο αυτοκινητό μου.... Αρα....
a.kou... (31/3/2009, 16:04) Θεωρώ ότι το μέτρο αυτό θα βοηθήσει ελάχιστα στην ανάκαμψη της αγοράς για τους ακόλουθους λόγους: α) Οι μειώσεις είναι αμελητέες. Δεν αποτελεί κίνητρο για την ευρεία μάζα των καταναλωτών που αγοράζουν αυτοκίνητα μέχρι 1600 κ.εκ. μια μείωση της τάξεως των 1000 το πολύ ευρώ. Άλλως, μια τόσο μικρή μείωση δεν αντισταθμίζει την αβεβαιότητα που αισθάνονται οι καταναλωτές για το μέλλον λόγω της οικονομικής κρίσης. β) Οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των δανείων. Όταν λοιπόν το 90% και πλέον των αυτοκινήτων αγοράζονται με χρηματοδότηση και απορρίπτεται σχεδόν το 80% των αιτήσεων για δάνεια εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι μειώσεις των τιμών δε θα σώσουν τη κατάσταση. γ) Ήδη οι έμποροι για να τονώσουν την αγορά συρικνώνουν τα κέρδη τους και κάνουν σοβαρές εκπτώσεις οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις υπερβαίνουν τη μείωση του τέλους κατανάλωσης. Όμως ούτε από τις εκπτώσεις αυτές συγκινούνται οι καταναλωτές.
gekat... (31/3/2009, 15:31) Μη ν ξεχνάμε πως φτάσαμε στα θεαματικά νούμερα πώλησης καινούργιων αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια με συνήθεις χρηματοδοτήσεις των 80-90% του κεφαλαίου. Οταν κάποις επιθυμεί να προβεί στην αγορά ενός μικρομεσαίου με κόστος μέχρι 20.000 ευρώ και έχει 4-5 χιιάλδες μετρητά θα πρέπει να δανιστεί άλλες 15.000. Με μιά γενναία μείωση λοιπόν των 3.000 θα του λείπουν ΜΟΝΟ 12.000!!! Ποιός θα τα δώσει και με τι επιτόκιο? Νομίζω πως η τωρινή είναι η πραγματική εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας.
alouk... (31/3/2009, 15:13) Θα έλεγα ότι το μέτρο είναι θετικό. Θα προτιμούσα μια γενναία μείωση στα αυτοκίνητα μικρού και μεσαίου κυβισμού και να αποτραπούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού (και ακριβά είναι και ρυπαίνουν και καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο στους δρόμους και τα πεζοδρόμια). Παρατηρώ ότι όλες σχεδόν οι αντιπροσωπίες το τελευταίο διάστημα έχουν μειώσει τις τιμές τους από 1000 έως και 3000 ευρώ. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν σήμερα ζημιώνονται ή τελικά κέρδιζαν πολλά με την πώληση ενός αυτοκινήτου (υπέρ-κέρδιζαν).
ptzan... (31/3/2009, 14:48) ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΡΙΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ, ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΕΤΗ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΤΟ 32% ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ !!!
dinky... (31/3/2009, 14:45) Απορια 1η Δηλαδη, αν γλυτωσω 1.000-1,500 ΕΥΡΩ θα ξεπερασω τον φοβο οτι αυριο θα ειμαι ανεργος και θα προχωρησω σε αντικατασταση του αυτοκινητου μου? Απορια 2η. Το μεταχειρισμενο μου ποσο θα το πουλησω, αφου η τιμη του καθοριζεται απο τη σημερινη τιμη καινουριου - αποσβεση? Απορια 3η Υπαρχει καποιος να με χρηματοδοτησει με Επιτοκιο μη τοκογλυφικο? Απορια 4η Γιατι μας κοροιδευουν?
mpadi... (31/3/2009, 14:40) ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΠΩΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΔΙΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΠΑΔΙΕΡΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
stefa... (31/3/2009, 14:38) NAI AYTO TO ΜΕΤΡΟ TO EIXE ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ Η Ν.Δ ΑΛΛΑ... . ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ... ΤΙ ΤΟ ΘΕΣ .... ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΣΥΜΦΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΩΦΕΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ . ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΜΕ ΑΤΟΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ 1600 ΚΥΒΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ( ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ). ΑΠΟΣΥΡΣΗ : ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ { 2500 € } ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΕΟ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ { 800 € } ΑΥΤΑ.....
Nikol... (31/3/2009, 14:30) Το μέτρο αυτό είναι πολύ καλό αλλά δυστυχώς δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα στον καταναλωτή! Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα οι τιμές μικρών και μεσαίων σε πολλές περιπτώσεις είναι ήδη ίσες ή και χαμηλότερες από τις τιμές σε Ευρώπη γενικότερα. Και αυτό οφείλεται στις προσφορές ή μειώσεις των εδώ αντιπροσώπων που με το νέο μέτρο σίγουρα θα μειώσουν ή και καταργήσουν για να ρεφάρουν την πολύμηνη χασούρα τους. Το ιδανικό: μείωση ή και κατάργηση τέλους μόνο για απόσυρση. Ακόμα καλύτερα; ενιαίο τέλος ταξινόμησης στο 10% για όλα πλην υβριδικών, ΦΠΑ 19% και κατάργηση του μαζί με τα τέλη κυκλοφορίας στην απόσυρση. Έτσι η αγορά θα ανασάνει και μαζί με αυτή και το κυκλοφοριακό. Και αυτοί που θέλουν να ανταλλάξουν το παλιό τους (π.χ. 5ετίας) να βρούν επιτέλους εμπόρους που θα το κάνουν σε λογικές τιμές και όχι εξευτελιστικές ή καθόλου. Οι στρεβλώσεις αν σταματήσουν, όλοι μας θα οφεληθούμε. Πότε θα το καταλάβουν;;;
isang... (31/3/2009, 14:23) Ημίμετρα χωρίς νόημα και ουσία. Δεν μας λείπονται τα 800 ευρώ αλλά τα 16.000 ευρώ για την αγορά ενός αυτοκινήτου. http://autocarnet.blogspot.com
www.k... (31/3/2009, 14:14) Ολα αυτα τα μετρα ειναι μετρα πανοικου,που εξυπηρετουν καποιους εισαγωγης.Που στο τελος θα γινη μπουμερακ.Η καταντια των πωλησεων ξεκινησε τον σεπτεμβρι του 09, οταν ανακινοσαν τα τεκμειρια μετα τα αποσηραν αλλα κανεις δεν βγηκε να το ανακηνωση δημοσια.Με αυτα που κανουν το μονο που καταφερνουν ειναι να φερνουν μια ακομα τρικημεια στην ειδη πνηγμενη αγορα.
corga... (31/3/2009, 14:09) Οι προσφορές που ήδη γίνονται εδώ και κάποια χρόνια στην αγορά είναι κατά γενική ομολογία αρκετά ελκυστικές. Μένει να αλλάξει η διάθεση του αγοραστικού κοινού το οποίο στην πλειοψηφία του δεν προχωράει σε αγορά αν πρώτα δεν βεβαιωθεί ότι ο έμπορος έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο κέρδους. Πρέπει να γνωρίζουν όμως όλοι ότι οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν με σκοπό το κέρδος και ήδη τα τελευταία χρόνια το έχουν συμπιέσει αρκετά. Στην Ευρώπη τα συναλλακτικά ήθη είναι πολύ διαφορετικά (ούτε καν δώρο τα πατάκια), όσον αφορά δε τις τιμές της Ευρώπης , ας ανοίξει όποιος αμφιβάλλει ένα Ευρωπαικό περιοδικό ιταλικό ή Γερμανικό και θα διαπιστώσει (ειδικά στη μεσαία κατηγορία που μας ενδιαφέρει ) τι πραγματικά ισχύει. Τέλος , θα πρέπει κάποτε οι εκάστοτε κυβερνήσεις να παίζουν με το όνειρο του Έλληνα , και να εξαγγέλουν κάθε τρεις και λίγο ψεύτικα μέτρα.
a... (31/3/2009, 13:50) ειναι ενα θετικο βημα αρκει να μη γινει εις βαρος των προσφορων που τρεχουν.
gtsam... (31/3/2009, 13:39) Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.ΑΘΕΛΑ ΜΑΣ Η ΘΕΛΗΜΕΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΤΕΡΕΩΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.ΕΤΣΙ ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΙΜΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ, ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ Π.Χ. 4 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ,ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΠ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΘΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ
giall... (31/3/2009, 13:30) Ενίσχυση ξένων οικονομιών, Εκροή πολύτιμου συναλλάγματος, Πάγωμα της εγχώριας αγοράς, μετά τις φήμες για απόσυρση, τεκμήρια και κρίση, Αψυχολόγητο, πρόχειρο και προεκλογικό μέτρο….
anton... (31/3/2009, 13:17) Το τελευταιο που σκεφτεται ο κοσμος τωρα ειναι η αγορα αυτοκινητου.Εδω δεν ξερεις αν θα εχεις δουλεια αυριο.Και οσοι ψαχνουν αυτοκινητο , θελουν λιγα κυβικα και φτηνο .Αρα η μειωση της τιμης σε αυτα απο το τελος ταξινομησης θα ειναι πολυ μικρη.Να βρει τροπο η κυβερνηση να μην χανει ο κοσμος την δουλεια του και θα αρχισει να αγοραζει και παλι. Τσαμπα να τα δινουνε αν δεν εχεις δουλεια σταθερη ουτε βενζινη δεν θα μπορεις να βαλεις.Εκει ειναι το προβλημα οχι στα 1000-2000 ευρω εκπτωση.
tsara... (31/3/2009, 13:12) ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΙΧ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
pap72... (31/3/2009, 13:09) Τη στιγμή που κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τα έσοδά της, προωθεί ένα μέτρο που θα τα μειώσει. Προς όφελος ποιού; των εμπόρων, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εύπορων αγοραστών (αφού το τέλος ταξινόμησης είναι μεγαλύτερο στα ακριβά αυτοκίνητα)
mak1s... (31/3/2009, 13:04) επειδη διαβαζω οτι οι εκπτωσεις που κανουν τωρα ειναι πολυ καλες και φτανουν απο 1000 εως 4000 να κανω μια ερωτηση ?εχει κανεις αναρωτηθει ποια μοντελα ειναι αυτα και ποιας παραγωγης?τι εννοω οτι τα περισσοτερα ειναι οκτωβριου 08 και ειναι παρατημενα σε ανοικτες μαντρες με βροχη σκονη ηλιο κ.α. Να μου λειπει αλλα δεν θα παρω τετοια προσφορα.εγω θελω τα 2000 εκπτωση στο μοντελο τωρα και οχι στο profacelift οπως ενημερωθηκα απο την audi.καλημερα σας
anton... (31/3/2009, 12:47) Πιστευω οτι η καταργηση του τελους ταξινομησης πρεπει να παει πακετο κ με τις τρεχουσες η καινουριες προσφορες απο τις αντιπροσωπειες αλλιως δεν θα χει νοημα.Τι να τα κανω τα 500ευρω εκπτωση σε ενα μικρο αυτοκινητο.Τι 12000 τι 12500,το ιδιο μου κανει.Οπως κ ναχει ας βγουν απλα απο την κυβερνηση κ να πουν ξεκαθαρα τι θα κανουν η τι θελουν να κανουν γιατι δεν παει αλλο.Μας εχουν κουρασει.Αλλωστε ολοι περιμενουμε να δουμε ποιος θα ειναι ο πατος απο ολη αυτη τη κατρακυλα της αγορας κ για αυτο περιμενουμε κ δεν αγοραζουμε.
jjoya... (31/3/2009, 12:39) Nothing gets cheaper in Greece, including cars. Sevens years ago, a friend of mine in the US, purchased a new Toyota Celica GT for around €15,000. At that time, I purchased my Toyota Yaris for close to the same amount here in Greece. Can someone explain to me these tremendous distortions in price?
thank... (31/3/2009, 12:25) kalo einai..arkei na mhn stamathsoun k oi prosfores apo tis antiproswpeies..etsi 8a einai kaluterh h timh...episeis 8a boh8h8oun k oi mantres afou h eisagwgh autokinhtwn 8a steixizei ligotero k 8a mporoun na ri3oun tis times sta metaxeirismena...mono eisagwghs omws....ara sumferei auton pou den exei ama3i k koitaei h kainourio h metaxeirismeno eisagwghs...
georg... (31/3/2009, 12:25) Παρόλο που είναι ένα μέτρο που όλοι οι Έλληνες επιθυμούσαν πάντα, μόνο αναστάτωση και προβλήματα στην αγορά θα επιφέρει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Στην Ελλάδα υπάρχουν περί τις 60000 αυτοκίνητα (καινούργια και μεταχειρισμένα) ήδη εκτελωνισμένα και έτοιμα προς πώληση. Το μέτρο θα βάλει την ταφόπλακα σε αυτούς τους εμπόρους που τα διαθέτουν προς πώληση, δηλ. ζημιά στις επιχειρήσεις αντί για όφελος. Ποιοί θα ωφεληθούν? Φυσικά οι μεγάλοι εισαγωγείς-αντιπρόσωποι που έχουν 1000-2000 κομμάτια ατελώνιστα πάνω στα καράβια και στις αποθήκες. Μήπως πρέπει να δούμε το μέτρο με καχυποψία προς κάποια πιθανά συμφέροντα και όχι προς τόνωση της αγοράς?
saita... (31/3/2009, 12:02) Αυτός που έχει σκοπό να αλλάξει αυτοκίνητο [εν μέσω κρίσης] θα αντιμετωπίσει τα εξής. Ότι μείωση υπάρξει από τα κυβερνητικές αποφάσεις για το αυτοκίνητο, δεν αφορά Αυτούς με το μικρό βαλάντιο που θα επιλέξουν αυτοκίνητο μέχρι 1400 cc, διότι οι εκπτώσεις που δίνουν τώρα οι αντιπροσωπείες είναι μεγαλύτερες, Άρα το κέρδος θα Πάει πάλι σε αυτούς που θα αγοράσουν τα μεγάλα και ακριβά. Μα τόσο έξυπνους ανθρώπους έχουμε, δεν θα μπορούσε να είναι η απαλλαγή στα τέλη ταξινόμησης 100% μέχρι τα 1400cc 50% μέχρι τα 1800cc και από 2000cc Και πάνω τίποτα η έστω 25%.
papac... (31/3/2009, 11:59) Απόδειξη οτι για μια ακόμη φορα οποια συντεχνια εχει προσβαση στην εξουσία υποβάλει τα δικα της αιτήματα , στην συνέχεια επονται οι Κρατικοδίαιτη κατασκευαστές .Ο χαμένος της υπόθεσης το κρατος δηλ εμεις απο φορους τους οποιους θα πληρώσουμε με αλλο τροπο .
akats... (31/3/2009, 11:51) Εδώ τεριάζει το ρητό "Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν"!!! Ποιός κόφτεται να αγοράσει αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού? Ελάχιστοι! Έτσι κι αλλίως τα περισσότερα μεγάλα πολυτελή αυτοκίνητα τα είχαν μισθομένα τα golden boys! Το μόνο που φέρνει είναι αλαλούμ και βγάζει τις εταιρείες από τον προγραμματισμό εκπτώσεων και άτοκων χρηματοδοτήσεων. Θα ξεθαρέψει ο κόσμάκης να πάρει κάτι πέρα από τις ανάγκες του και δεν θα έχει για την αποπληρωμή και τη συντήριση τους. Άσε που θα επιβαρυνθεί επιπλέον το περιβάλλον με περισσότερα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα.
grigo... (31/3/2009, 11:48) einai allo ena metro xoris programma kai deigma panikou. an ginei kati tetoio fusika ka tha taraskei ta nera tis emporias aftokinitou, alla ta provlimata tha einai alusidota kai megalutera apo oti to kalo. i agora pagose se anamoni tou metrou, me tin efarmogi tou tha poulithoun aftokinita pou den tha dinontousan allios kai me tin liksi tou ti ginete? tha pesoume pali sta idia? ta metaxeirismena ti tha ginoun? pou tha dioxetefthoun oi stoloi kai se ti times? den vrisko logo gia spasmodikes kiniseis
georg... (31/3/2009, 11:30) να μην ξεχναμε οτι πολλες αυτοκινητοβιομηχανιες υποτιμολογουν τα αυτοκινητα προς στην χωρα μας λογω του ΦΤΤ. να θυμισω παλιοτερη ερευνα που εδειχνε ποσο ακριβοτερα εινα τα αυτοκινητα στην ευρωπη απο οτι στην ελλαδα. Μηπως σ αυτην την περιπτωση τα εργοστασια μας τιμολογησουν κανονικα τα αυτοκινητα και δεν εχουμε μειωση τιμων αλλα μικρη αυξηση?
costa... (31/3/2009, 11:16) ΑΙΣΧΟΣ-ΑΙΣΧΟΣ-ΑΙΣΧΟΣ! Οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι αντιπροσωπείες, αφού θα απορροφήσουν τη μείωση της τιμής στις εκπτώσεις που ήδη γίνονται, και οι φραγκάτοι που θα βρουν ευκαιρία να πάρουν αμαξάρες με σημαντικές εκπτώσεις. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Το μόνο που θα πρέπει να γίνει είναι ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ, που θα κάνουν και κάποιο καλό στο περιβάλλον, αφού θα φύγουν πολλές σακαράκες, και θα ωφεληθούν πρωτίστως φτωχοί και μικροαστοί.
epipl... (31/3/2009, 11:13) ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ....ΠΑΝΤΟΣ ΕΓΩ ΘΑ ΤΡΕΞΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΩ 750Ε ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ .ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΥΒΙΚΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΩΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΩΡΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ? ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝΕ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ . ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ
tpits... (31/3/2009, 11:01) Η αγορά αυτοκινήτου είναι μια υπερκορεσμένη αγορά με αποτέλεσμα να είναι αναμενόμενη η κάμψη της. Η κάμψη αυτή ήταν θέμα χρόνου να έλθει και απλά επισπευστηκε με την διεθνή κρίση. όταν τα τελευταία χρόνια οι πωλήσεις ήταν 200.000-300.000 αυτ/τα δηλαδή όσα και επι της "χρυσής" διετίας απόσυρσης. Μετά από όλα αυτά δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα άμεσο μέτρο ενίσχυσης όπως δεν έχει ληφθεί για κανένα άλλο τομέα της αγοράς. Το μόνο μπορεί να γίνει είναι να επιβληθούν μέτρα εξυγείανσης του χώρου (όπως δανειοδότηση με αυστηρούς αλλά ρεαλιστικούς όρους) και η αγορά αργά ή γρήγορα θα εξισσοροπήσει από μόνη της. Δεν πρέπει να τροφοδοτούμε αλλο της φουσκες της αγοράς με δημόσιο χρήμα.
alexa... (31/3/2009, 10:35) εγω ξερω οτι μεχρι να εφαρμοστει το μετρο παλι θα παγωσει η αγορα οπωσ και οταν εγινε προ ετουσ η εξαγγελια για την επαναφορα των τεκμηριων.αυτα γινονται εν νυκτι
twing... (31/3/2009, 10:22) Να δείτε του χρόνου τα τέλη κυκλοφορίας που θα πάνε για να καλύψουν την εφετινή χασούρα. Ουσιαστικά γιατί να πληρώσω εγώ, τις πατάτες των τραπεζών και των εταιριών; Το αυτοκίνητό μου αν χρειαστεί να το αλλάξω, θα το αλλάξω, δέν περιμένω την κοροϊδία που μας πουλάν για «μέτρο».
spima... (31/3/2009, 10:06) Νομίζω ότι κάθε μετρό έχει της θετικές αλλά και της αρνητικές επιπτωσις. Όσο για το τι θα γίνει τελικά με το μετρό αυτό μέχρι να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τι θα γίνει θα έχουν κάνει πάλι την ζημιά τους στην αγορά το αυτοκίνητου. Αυτή οι κύριοι που παίρνουν της απόφασης θα πρέπει να σκεφτούν τι θα κάνουν όλες αυτές οι μάντρες με τα μεταχειρισμένα-καινούργια αυτοκίνητα και τι ζημία θα υποστούν από τα στοκ αυτοκίνητα που έχουν.Γιατί μήπως και η εταιρείες με καινούργια κάποιος που θα πάει με ανταλλαγή δεν θα των γδάρουν με πρόφαση (και καλά κάνουν) ότι έπεσαν η τιμές στα καινούργια αλλά και στα εισαγόμενα, μήπως κύριοι αυτά όλα δεν είναι μια αλυσίδα που νομίζω ότι δεν αποσκοπεί πουθενά. θέλετε να τονώσετε η αγορά αν ναι τότε κάντε κάτι με της τράπεζες γιατί μόνο εκεί υπαρχή λύση μιας και αν κοιτάξετε τα στατιστικά θα δείτε ότι το ποσοστό απόρριψης των τραπεζών είναι τεράστιο. Μήπως είδη τώρα όλες οι εταιρείες δεν κάνουν προσφορές η κάνω λάθος. Κύριοι ας δώσουν η τράπεζες χρήματα και θα δείτε πως η αγορά γενικός θα πάρει τα πάνω της.
lagio... (31/3/2009, 09:53) Εϊναι ντροπή την ώρα που οι μισθωτοί θα πληρώσουν έξτρα φόρο (κεφαλικό) για να βρει έσοδα το κράτος, να μειώνει από την άλλη πλευρά τους φόρους για τα αυτοκίνητα. Μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι πληρώνουν οι μισθωτοί την μείωση των φόρων στα αυτοκίνητα (ιδιαίτερα τα μεγάλου κυβισμού)!!! Εξαιρετικά!!
mak1s... (31/3/2009, 09:39) εγω περιμενω εδω και ενα εξαμηνο να παρω καινουργιο αυτοκινητο και μολις ακουσα αυτην την ειδηση νομιζω θα ειμαι απο τους πρωτους που θα τρεξουν να αγορασουν.Με ενδιαφερει το audi a3 1.8tfsi ambition και σε αυτην την κατηγορια θα με συνφερει αρκετα να μηδενιστει το τελος ταξινομησης εφοσον σημερα καμια αντιπροσωπεια δεν κανει καμια ουσιαστικα καλη προσφορα.
info... (31/3/2009, 09:25) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΓΩΝΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .
steli... (31/3/2009, 09:23) Είναι ένα καλό μέτρο για τη στήριξη της γερμανικής και της λοιπής ευρωπαϊκής οικονομίας....
ppara... (31/3/2009, 09:14) Οι φήμες περί μειώσης ή κατάργησης του τέλους ταξινόμησης, όπως και εκείνη περί απόσυρσης μόνο κακό κάνουν στην αγορά όσο μένουν φήμες! Η αγορά έτσι και αλλίως έχει αντιδράσει με εκπτώσεις σε οχήματα που έχουν ετοιμοπαράδοτα οι εταιρίες (seat -10%, mazda -1500 εως 3000€, alfa romeo -3000€) ανάλογα το μοντέλο! Η προσδοκία των υποψηφίων αγοραστών ότι πέρα των προσφορών θα τύχουν και μή καταβολής τέλους ταξινόμησης (η ford το προσφέρει εδώ και μήνες) θα τους καθυστερήσει παγώνοντας ακόμα περισσότερο την αγορά. ΟΧΙ άλλα σενάρια λοιπόν! Ας αφήσουν την αγορά να δουλέψει χωρίς παπαγαλάκια. Οσο για τις τράπεζες να δίνουν δάνεια μόνο σε όσους μπορούν αποπληρώνουν τις δόσεις και όχι να υπερδανείζουν με αποτέλεσμα αφενός να αυξάνουν την ζήτηση στην αγορά άρα και τις τιμές και αφετέρου προχωρούν σε κατασχέσεις των περισσοτέρων οχημάτων οδηγώντας τα σε μάντρες σαν μεταχειρισμένα! Αποτέλεσμα: οι τιμές στα καινούργια μένουν ψηλά αφού πουλάνε και οι τιμές στα μεταχειρισμένα δεν διαφέρουν σημαντικά αφού πρόκειται για αμάξια λίγων μηνών! Οι έμποροι καλούνται να αντιδράσουν! Να περιορίσουν τα κέρδη τους (αρκετά έβγαλαν τόσα χρόνια) και να προσφέρουν τα αυτοκλίνητα σε τιμές Γερμανίας !
Papad... (31/3/2009, 09:08) Για να έχει απήχηση ενα μέτρο θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το τοπίο της αγοράς, δηλαδή να γνωρίζει ο καταναλωτής εκ των προτέρω τις τιμές της αγοράς ώστε να διακρίνει την μείωση. Επιπλέον το ποσό της έκπτωσης των 500Ε για τα μικρου κυβισμού αυτοκίνητα το θεωρώ αμελητέο και δεν μπορεί να θεωρηθεί σημαντικό κίνητρο.
yrovo... (31/3/2009, 08:37) Οι προσφορές και οι εκπτώσεις που γίνονται αυτόν τον καιρό δεν φαίνονται από μόνες τους αρκετές για να προσελκύσουν αγοραστές.Επμένως, θα είναι δώρον-άδωρον αν η κατάργηση του τέλους ταξινόμησης οδηγήσει τους εμπόρους στην κατάργηση των προσφορών -εκπτώσεων. Μόνον ο συνδυασμός των δυο, και σε βάθος χρόνου, θα δώσει το ποθούμενο φιλί ζωής στην αγορά αυτοκινήτου.
helpd... (31/3/2009, 08:29) μόνο η απόσυρση θα σώσει την κατάσταστη. Είναι προσφορά στο περιβάλον στα ταμεία του κράτους και στον καταναλωτή. Να αποσυρθούν όλα παλαιά και καινούρια (τρακαρισμένα) ή παλαιοτέρας τεχνολογίας
matri... (31/3/2009, 00:09) Μακάρι να είναι αίσιο το αποτέλεσμα από την Ε.Ε και να δεχτούν το μέτρο της μείωσης του φόρου μαζί με την ταυτόχρονη απόσυρση!!! Την απόφαση θα την πάρουν οι χώρες που παράγουν τα αυτοκίνητα και αυτήν την στιγμή αυτές αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα απο την κρίση σε σχέση με την Ελλαδίστα μας.....Αν και βλέπω οτι προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας βάλουν και πάλι στο κόλπο του υπερδανεισμού χωρίς να συμβάλουν στο ελάχιστο ούτε για την αντικατάσταση ή και την μείωση του γερασμένου στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν ή παραμένουν κάπου παρκαρισμένα "μόνιμα" και αντί αυτού θα προσθέσουμε και νέα αυτοκίνητα στο ήδη κορεσμένο οδικό δίκτυο και στους ανύπαρκτους χώρους στάθμευσής της Αθήνας και όλα αυτά για να βοηθήσουμε δήθεν τους υπαλλήλους που δουλεύουν στις ελληνικές αντιπροσωπείες και ΟΧΙ τα εργοστάσια τις ΕΕ(Γερμανία-Ιταλία-Ισπανία κτλ) που φτιάχνουν τα αυτοκίνητα!!!! Τα μέτρα αυτά που κοιτάζουν μόνο το παρών και λιγοστούς αποδέκτες ΔΕΝ έχουν ελπίδα να καρποφορήσουν για κανέναν μας.
katra... (30/3/2009, 23:25) ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ (ΜΕΓΑΛΩΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ), ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ.ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.
patap... (30/3/2009, 23:21) Οι αντιπροσωπιες θα κοψουν τις προσφορες και σιγουρα οι τιμες θα ερθουν στα ισια, μετρο για να μαζευτουν τα σπασμενα τους και μονο, ο σημερινος καταναλωτης τσιμπαει πιο δυσκολα, αν το κανουν αυτοι θα χασουν!!!!
dfr34... (30/3/2009, 22:12) Δεν θα συμφωνήσω με την άποψη του περιοδικού ότι οι εκπτώσεςι που γίνται σήμερα είναι σημαντικές, αφού μετά απο μια έρευνα αγοράς διαπίστωσα ότι οι εκπτώσεις που αναγράφουν οι αντιπροσωπείες είναι εικονικές. Σε αρκετές περιπ΄τωσεις διαπίστωσα ότι οι εκπτώσεις των 1000 και των 800 ευρώ μόλις και μετά βίας αγγίζουν τα 200 ευρώ. Επειδή δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο ψάξτε το καλά και σε τουλάχιστον δύο μάρκες αυτοκίνητων. Και κάτι ακόμα έχετε υπόψην σας ότι με τα μετρητά μπορείτε να κερδίσετε μεγαλύτερες εκπτώσεις. Επιμείνετε και δεν θα χάσετε, μη ξεχνάτε ότι για πρώτη φορά ο καταναλωτής έχει το δίκιο και την δύναμη με το μέρος του
solid... (30/3/2009, 22:08) Πιστευω και έτσι πρέπει να γίνει , να συνεχιστούν οι προσφορές εκπτώσεων απο τις εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων συν την εκπτωση τέλους ταξινόμησης που προσφέρει ,για όσο το κάνει, η πολιτεία. Στα μικρότερα τουλάχιστον , η αγορά θα εκτοξευθεί κατακόρυφα. αλοιώς το μέτρο θα ωφελήσει μόνο τους αγοραστές μεγάλων και πολυτελών αυτοκινήτων , που ούτως η άλλως δεν έκαναν προσφορές.
varla... (30/3/2009, 21:57) Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σας. Μία παρόμοια ρύθμιση δεν πιστεύω ότι θα παρακινήσει το κοινό να ξεπεράσει την επιφύλαξηκαι να φθάσει στην απόφαση αγοράς. Άλλωστε οι εκπτώσεις που γίνονταν πρόσφατα όπως και σεις περιγράφετε δεν είχαν και το επιθυμιτό αποτέλεσμα. Σαν υποψήφιος αγοραστής περιμένω την εφαρμογή του θεσμού της απόσυρσης και πιστεύω ότι μόνον μία τέτοια ρύθμιση θα μας φέρει στην πόρτα της αντιπροσωπείας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
dimit... (30/3/2009, 21:50) ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΙΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ-ΤΕΛ.ΚΥΚ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ-ΚΑΤΑΡΓΙΣΕΙ ΤΕΛ.ΤΑΞ ΣΧΕΔΟΝ-ΜΕΙΩΣΗ Φ.Π.Α ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
chris... (30/3/2009, 21:04) Δεν θα βοηθήσει.Γιατί ο μέσος Έλληνας τώρα δεν τον ενδιαφέρει να αλλάξει αυτοκίνητο.Άλλωστε και τώρα που υπάρχουν εκπτώσεις και προσφορές,πάλι μειωμένη είναι η κίνηση.Να μην πω, ότι τώρα οι εκπτώσεις που κάνουν τώρα οι εταιρείες στα αυτοκίνητα είναι μεγαλύτερες.Υπάρχουν εταιρείες που κάνουν έκπτωση από 1000-4000 ευρώ στα μικρομεσαία.Όπως είναι η Hyundai,Peugeot,Opel,Ford,Volvo και άλλες.
stavr... (30/3/2009, 20:45) πρωταπριλιατικο !!!
giabl... (30/3/2009, 20:40) Εύστοχο άρθρο στείλτε το στο υπουργείο Οικονομικών. Θα χάσει έσοδα το δημόσιο θα τα καρπωθούν οι αντιπροσωπείες (γιατί πραγματικά δεν θα υπάρξει μείωση τιμών )και μετά θα τα ζητάει με άλλα μέτρα από όλο τον κόσμο.
sgis8... (30/3/2009, 20:37) Από αυτό το μέτρο ποιοι ωφελούνται; Αυτοί που θέλουν καινούργιο και ακριβό αυτοκίνητο. Δηλαδή οι έχοντες... Αυτοί που θέλουν ένα φθηνό ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, λόγω οικονομικών προβλημάτων, έχουν ελάχιστο όφελος. Αντί να προχωρήσουν την απόσυρση, κάνουν ένα προσωρινό μέτρο για να τονώσουν τους εισαγωγείς αυτοκινήτων και αυτούς που σκόπευαν να αγοράσουν αυτοκίνητων μεγάλου κυβισμού. Αναρωτιέμαι ποιο είναι το όφελος, από αυτό το μέτρο, για το κράτος...
JIM26... (30/3/2009, 20:34) H Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙΝΟΗΜΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΙΟΝ ΤΟ ΤΕΛΟ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ
geome... (30/3/2009, 20:20) Για όσους για κάποιο λόγο δεν έχουν και σχεδιάζουν να αγοράσουν αυτοκίνητο, το μέτρο είναι σίγουρα ωφέλιμο. Για όσους όμως, που είναι και οι περισσότεροι, έχουν ήδη ένα αυτοκίνητο και θα ήθελαν να το αλλάξουν με ένα καλύτερο καινούριο, το μέτρο μάλλον δεν θα τους επηρεάσει αφού σίγουρα θα πέσουν και οι τιμές των μεταχειρισμένων και η διαφορά θα παραμείνει στα ίδια. Ίσως, υπό συνθήκες, βοηθήσει αυτούς που στοχεύουν στην αγορά κάποιου καλού μεταχειρισμένου μεγάλου κυβισμού, λίγων ετών, με την προϋπόθεση βέβαια πως θα μπορέσουν να ανταλλάξουν αυτό που έχουν.
porfi... (30/3/2009, 20:07) Είναι πια καιρός για την πλήρη και χωρίς επιστροφή κατάργηση του άδικου τέλους ταξινόμησης. Οι Ελληνες πρέπει να τυγχάνουν ίσης μεταχείρισης με όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Ακόμα και χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ είναι εναρμονισμένοι με τις Ευρωπαικές πρακτικές, απολαμβάνουν φθηνότερα καλύτερα αυτοκίνητα και δεν επιδίδονται σε κουτοπονηριές (όπου καλύτερα να πληρώνεις το πρόστιμο παρά να απολαύσουν οι πολίτες καλύτερα αγαθά και ίση μεταχείριση).
gleni... (30/3/2009, 19:43) επειδή πιστευω οτι η κρίση θα διαρκέσει αρκετό καιρό, η χρυση τομή στήν φορολογία αυτοκινήτων θα ειναι η μείωση του τέλους ταξινόμησης να ειναι 50% για αρκετό διάστημα.
zegka... (30/3/2009, 19:41) ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΚΑΛΟ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ,ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΚΠΤΩΣΗ 1000 ΕΥΡΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΜΕΓΑΛΟ,ΔΗΛ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΜ ΜΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΟΥ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ,ΕΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ,ΔΙΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΧΑΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ
kosta... (30/3/2009, 19:36) tora eine arga ayta eprepe na ginoun prin xronia oxi tora sta dyskola o pnigmenos apo malia pianete
eaez... (30/3/2009, 19:35) Αν και με βολευει αφανταστα το συγκεκριμενο μετρο καθως εδω και λιγο καιρο κοιταω για αυτ/το μεγαλο κυβισμου, δεν καταλαβαινω ποιους αλλους βολευει αυτη η ρυθμιση εκτος απο τις αντ/πειες καινουριων αυτ/ων. Αφηστε που οι μαντραδες με τα μεταχειρσμενα θα δεινοπαθησουν. Δε νομιζω οτι στους περισσοτερους λειπουν ενα-δυο χιλιαρικα για να παρουν καινουριο ΙΧ. Το οικονομικο προβλημα των πολλων ειναι πολυ μεγαλυτερο. Επιπλεον, η συνεισφορα στην οικονομια απο ενα τετοιο μετρο θα ειναι σχεδον μηδενικη, για να μην πουμε εντελως προσωρινη. Τα αυτ/τα ειναι το προβλημα μας? Τη στιγμη μαλιστα που οι δρομοι ασφυκτυουν απο κινηση?
arisn... (30/3/2009, 19:19) ΔΟΥΛΕΥΩ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤ/ΤΟΥ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΗΜΕΡΑ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Τ.Τ, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤ/ΤΟΥ. ΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ, ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ Κ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ!!!!
mouri... (30/3/2009, 19:03) Τρέχω να προλάβω!!! Μα καλά κουκούτσι μυαλό δεν εχει κανένας??? Θα μειωθεί ο φόρος και οι τιμές στα μικρομεσαία μοντέλα θα είναι πρακτικά η ίδια, σύμφωνα με το άρθρο??? Κι αν μειωθεί πχ 500 ευρώ η τιμή τι διαφορά θα έχει στην ΑΠΟΦΑΣΗ για αυτοκίνητο? Μεταλικό χρώμα να βάλεις αυτή την τιμή έχει πανω κατω. Οποιος θέλει να πάρει αυτοκίνητο και εχει στοιχειωδώς καλά οικονομικά το παίρνει και τώρα, όποιος δεν έχει μια και θέλει να παρει αυτοκίνητο ας ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ είτε να μαζέψει κάτι παραπάνω είτε να δει καποιο μικρότερο-λιγότερο μουράτο είτε καποιο μεταχειρισμένο