Φωτό: Κων/νος Ευαγγελίδης

2,5 ώρες απ την Αθήνα: Λίμνη 20 ετών

24944 Επισκέψεις στο άρθρο

Δημιουργήθηκε λίγο πριν το 2000, είναι ίσως η πιο νέα λίμνη της Ελλάδας και απέχει μόλις 150 λεπτά από την Αθήνα.

Ανακαλύψτε τώρα την πανέμορφη λίμνη Δόξα στην Φενεό. Έναν αληθινό παράδεισο πολύ κοντά στην Αθήνα.

Με 2 δεκαετίες ζωής
Μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πανέμορφης τεχνητής Λίμνης Δόξα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και η κύρια πηγή των νερών της οφείλεται στον χείμαρρο Δόξα που ρέει στην περιοχή. Στο κέντρο της λίμνης αξίζει να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε το όμορφο εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.



Το απόλυτο κοντράστ: Χιονισμένες βουνοκορφές και νερά της λίμνης
Μαζί με τη λίμνη Τσιβλού η λίμνη Δόξα έχει περίοπτη θέση στους ταξιδιώτες που αγαπούν την φύση και ξέρουν από κρύο. Οι χιονισμένες βουνοκορφές δημιουργούν την απόλυτη αντίθεση με τα νερά της, ενώ κατά περιόδους υπάρχουν και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Στη συνέχεια, στο κεφαλοχώρι Γκούρα μπορείτε να απολαύσετε εκτός από τη βόλτα σας στο παραδοσιακό χωριό, μια σοκολάτα ή ένα τσίπουρο στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού.



Κάντε μια εκδρομή στον Φενεό
Πραγματοποιείστε μια ημερήσια εκδρομή (περίπου τεσσάρων ωρών) στην περιοχή Τρικάλων και Φενεού απαράμιλλης ομορφιάς. Αναχωρείτε από το ξενοδοχείο σας, που είναι στις συνοικίες Τρικάλων, και περνώντας από τα χωριά Καρυά και Κάτω Ταρσός μπορείτε να κάνετε την πρώτη στάση στην πλατεία του χωριού. Στο Φενεό, επίσης, υπάρχει και λαογραφικό μουσείο που αξίζει την προσοχή σας. Πιείτε καφεδάκι και ξαποστάστε με παρέα το τιτίβισμα των πουλιών. 

Κάντε την off road διαδρομή Λίμνη Δόξα - Φενεός- Γκούρα
Εντυπωσιακή διαδρομή που ξεδιπλώνεται μέσα σε πυκνό δάσος και καταλήγει μετά από μια σύντομη, μα συναρπαστική περιπέτεια στο κεφαλοχώρι του Χελμού στην ελατοσκέπαστη Ζαρούχλα. Από το ύψος της λίμνης θα ακολουθήσετε τον καλό χωμάτινο δρόμο που ελίσσεται ανάμεσα σε πανέμορφο δρυοδάσος. Ψηλότερα και σε ύψος 1500 μέτρων το οδόστρωμα χειροτερεύει. Τη θέση των βελανιδιών παίρνει ένα πυκνό, σχεδόν αδιαπέραστο δάσος από μαύρα πεύκα και έλατα. Κατηφορίζοντας για Ζαρούχλα ιδανικό σημείο για στάση είναι η θέση «Ριζιανά» όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις αναψυχής. Στη Ζαρούχλα θα βρείτε υποδομή τόσο για φαγητό, όσο και για διαμονή.