Παξοί

Aγκίστρι

Αλόννησος

Ανάφη

4 «κρυμμένα» νησιά

10731 Επισκέψεις στο άρθρο

Ζήσε μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε έναν από τους «κρυμμένους» ελληνικούς θησαυρούς. Ανακάλυψε τα νησιά, που θα κάνεις τις πιο ξεχωριστές διακοπές του καλοκαιριού.

 
Η Ελλάδα διαθέτει πολλά νησιά, μερικά εκ των οποίων έχουν αποκτήσει και διεθνή φήμη για τις υπέροχες παραλίες τους. Υπάρχουν, όμως και μερικά μέρη τα οποία είναι κάτι σαν κοινό μυστικό ναι μεν δεν είναι στους δημοφιλής προορισμούς, αλλά είναι στη λίστα με τους καλύτερους  προορισμούς.

Στο Αγκίστρι, θα δούμε πυκνό δάσος από πεύκα, παραλίες με χαλίκια και θα κάνουμε οδοιπορικό στη νησίδα Απόνησος.
Το Αγκίστρι είναι ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά του Σαρωνικού, ιδανικός προορισμός και εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Το πράσινο χρώμα καλύπτει όλο το νησί και το πυκνό πευκοδάσος  υπάρχει  διάχυτο σε όλο το νησί. Ακόμη, η Χαλικιάδα είναι το ιδανικό μέρος να κάνεις μπάνιο στο νησί. Από το διάσημο χωριό της Σκάλας θα ξεκινήσεις να διασχίζεις  την πλακόστρωτη διαδρομή και σε λιγάκι θα βρεθείς μέσα στη φύση. Στο τέλος του δρόμου υπάρχει ένας τεράστιος γκρεμός  σου  κρύβει την παραλία της Χαλικιάδας. Μόλις κατέβεις θα βιώσεις την απόλυτη εμπειρία σε αυτά τα υπέροχα νερά.

Πάμε για βουτιές στους Παξούς στα υπέροχα σμαραγδένια του νησιού και στους Αντίπαξους για να βρούμε το πιο εξωτικό θέαμα.
Ναι, είναι το μικρότερο νησί του Ιονίου, όμως μαζί με το «αδελφάκι» του Αντίπαξους καταφέρνουν να κερδίζουν τον κάθε επισκέπτη τους .Μάλιστα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που καταφτάνετε στο νησί η θέα στο λιμάνι του Γάιου θα σας αφήσει άναυδους. Μια βόλτα στο λιμάνι θα σας μείνει αξέχαστη ,τα "δεμένα" σκάφη είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα, καθώς και τα όμορφα κτίσματα με ισχυρή την παρουσία της Βρετανικής και της Ενετικής κυριαρχίας  που  είχαν  οι Παξοί στο παρελθόν. Όσον αφορά τους   Αντίπαξους  η μαγική λέξη είναι το  Βουτούμι. Το πράσινο αγγίζει σχεδόν το κύμα. Τυρκουάζ νερά, λευκή άμμος  είναι αυτό που χαρακτηρίζουν τους  Αντίπαξους και συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Η άλλη διάσημη παραλία είναι η Βρίκα.

Αλόννησος,  πάμε για  βόλτα στο θαλάσσιο πάρκο και για χαλαρές στιγμές στα πράσινα δάση του νησιού.
Το  Θαλάσσιο Πάρκο  των Σποράδων είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα, που μπορεί κανείς να δει στην Ελλάδα. Αξίζει, να πούμε για την Αλόννησο, πως όποιος  την επισκέπτεται κάνει λόγο για έναν επίγειο παράδεισο. καταπράσινα δάση, απίστευτα λουλουδισμένα λιβάδια, λαμπερά ηλιοβασιλέματα και σύννεφα τρέχουν στο πέλαγο και συνθέτουν το σκηνικό. Ακόμη και το κατακαλόκαιρο, οι ρυθμοί στην Αλόννησο είναι πολύ πιο ήπιοι από οποιοδήποτε άλλο νησί των Σποράδων.
 
Ανάφη, το μικρό νησάκι με την γραφική Χώρα και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα σαν αυτό της διπλανής του Σαντορίνης.
Σίγουρα η Ανάφη είναι  ένα νησάκι, με υπέροχη γραφική Χώρα και καταπληκτικές παραλίες. Εδώ το νόημα των διακοπών βρίσκεται  στα κρυστάλλινα νερά, στην ξεγνοιασιά και στην ηρεμία. Η Χώρα της Ανάφης είναι ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός των Κυκλάδων με  λευκά θολωτά  σπίτια και μπλε παράθυρα. Στενά σοκάκια, λουλούδια, ελληνικά παραδοσιακά φαγητά και η ευωδιά τυλίγει όλη την ατμόσφαιρα.  Μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι η Χώρα μοιάζει με τα διάσημα «Αναφιώτικα» στην Αθήνα. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως πριν κάποια χρόνια εργάτες από την Ανάφη φεύγοντας από τον τόπο τους και ερχόμενοι στην Αθήνα δημιούργησαν τα γνωστά σε όλους «Αναφιώτικα».